ایسنا/مرکزی معاون امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: اجرای طرح پرواربندی حدود یک میلیون راس دام عشایر طی یک تفاهم نامه چهار جانبه، در دستور کار قرار دارد.

مهدی میزبان عصر یکشنبه ۳۰ مهرماه در جلسه شورای عشایر استان مرکزی که در منطقه عشایری خان کهریز شهرستان زرندیه برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به بروز مشکلات خشکسالی و تنش های آبی، به دنبال جایگزینی فعالیت ها و مشاغل اقتصادی به نفع عشایر در حوزه تولید فرآورده های دامی هستیم.

وی به‌ اجرای برنامه های متعددی در سطح کشور برای تحقق این امر اشاره کرد و گفت: اجرای طرح پرواربندی حدود یک میلیون راس دام عشایر طی تفاهم نامه چهار جانبه این سازمان با اتحادیه مرکزی تعاونی های دام، پشتیبانی امور دام و معاونت تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد.

مرزبان بیان کرد: در این زمینه عشایر در قبال پرواربندی هر راس دام ۱۸۰ کیلوگرم نهاده دامی (جو) با بازپرداخت چهار ماهه دریافت کرده و پس از تحویل دام ها به کشتارگاه مورد تایید پشتیبانی امور دام هزینه نهاده را پرداخت می کنند.

وی با اشاره به درخواست عشایر استان مرکزی برای دریافت علوفه به نرخ یارانه ای افزود: از سال گذشته با حذف ارز ترجیحی، دیگر علوفه یارانه ای وجود ندارد اما سازمان امور عشایر توانسته ۵۰ هزار میلیارد ریال از شورای عالی اقتصاد برای تامین علوفه، ویژه عشایر مصوبه بگیرد.

وی اظهار کرد: تاکنون مبلغی از این اعتبار به سازمان عشایر تخصیص داده نشده اما در تلاش هستیم که موافقت با تخصیص آن اخذ شود تا از طریق شرکت های تعاونی در اختیار عشایر قرار بگیرد.

وی  با اشاره به اینکه بزرگترین طرح آب‌رسانی عشایر در شمال کشور در استان مرکزی و در منطقه ۱۴ محله عشایر شهرستان زرندیه اجرا شده است افزود: تامین تمام نیازهای عشایر کشور در زمینه زیرساخت های راه و آب شرب با تامین اعتبارات لازم اجرا می شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار استان مرکزی نیز گفت: امیدواریم با پیگیری های لازم منابع مصوبه سفر رئیس جمهور تخصیص یابد تا مطالبه های عشایر در حوزه های زیرساختی و تامین سوخت محقق شود.

اسدی افزود: برای تسریع در رفع مشکلات این قشر کارگروهی تشکیل شود تا به صورت مستمر این چالش ها به صورت تخصصی برای رفع در دستگاه های عضو شورای عشایر استان بررسی و مورد پیگیری قرار بگیرد.

فرماندار زرندیه نیز گفت: اجرای طرح هادی، گازرسانی، اصلاح آنتن دهی گوشی های تلفن همراه، ایجاد زیرساخت های اینترنت و فیبر نوری در روستاها و مناطق عشایری، مهمترین نیازهای اساسی عشایر این شهرستان است.

ابوالقاسم مهری افزود: برطرف کردن مشکلات عشایر زمینه تقویت تولیدات آنها را فراهم خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، در حاشیه برگزاری این جلسه، مرحله سوم طرح آب‌رسانی به ۱۴ محله قشلاقی شهرستان زرندیه از مناطق عشایری استان مرکزی به بهره برداری رسید.

این طرح با ۹۴ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور و منابع استانی ارزش افزوده احداث شده است.

در این مرحله از طرح ۱۷ کیلومتر شبکه توزیع آب شرب در ۱۴ منطقه قشلاقی و سه مخزن ۵۰ و ۷۰ متر مکعبی ذخیره آب مورد نیاز ساکنان در قشلاق های موسی‌لو، فولادلو و گل چشمه احداث شده است.

با اجرای این طرح ۲۰۰ خانواده عشایری استان مرکزی ساکن در شهرستان زرندیه با جمعیت حدود ۲ هزار نفر به همراه ۱۵۰ هزار راس دام هایشان از آب شرب بهداشتی و پایدار بهره مند شدند.

در جریان سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ برای توسعه زیر ساخت های عشایر این استان حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که ‌۸۵۰ میلیارد ریال از این اعتبار برای اجرای طرح های آب‌رسانی است.

تاکنون از کل اعتبارات مصوب ۶۰ میلیارد ریال تخصیص یافته که با توجه به اهمیت و ضرورت، تمامی آن برای اجرای طرح های آب‌رسانی در ۱۴ محله عشایر شهرستان زرندیه هزینه شده است.

جامعه عشایر استان مرکزی با ۷۶۳ خانواده حدود چهار هزار نفر جمعیت دارد و ۹۰ درصد این قشر در شهرستان های ساوه و زرندیه و ۱۰ درصد نیز در شهرستان های خمین و دلیجان مستقر هستند.

عشایر استان مرکزی با جمعیت دامی ۳۵۰ هزار راسی سهم ۲۵ درصدی در تامین گوشت قرمز و لبنیات استان دارند. میانگین جمعیت دامی برای هر خانواده عشایری در کشور ۱۹۰ راس و در استان مرکزی ۲۹۰ راس است.

انتهای پیام

source

توسط wisna.ir