با نزدیک شدن به انتخابات ماه آینده تایوان تنها روابط با چین در کانون کارزارهای انتخاباتی قرار ندارد، بلکه نامزدها برای جلب توجه رایدهندگان مشغول رقابت در حوزههای دیگر نیز هستند.
انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانی تایوان در روز ۱۳ ژانویه برگزار خواهد شد و به طور خاص مسیر کلی رابطه پرتنش این جزیره با پکن را مشخص خواهد کرد. اما این تنها موضوع مورد بحث در تجمعات، کنفرانسهای مطبوعاتی و ویژه برنامههای تلویزیونی نیست.
آنچه صحنه سیاست تایوان را از چین متمایز میکند، نمایش یک دموکراسی در جزیره است. در حالی که پکن از زمان تاسیس جمهوری خلق در سال ۱۹۴۹ توسط حزب کمونیست اداره میشود و بحث آزاد و بدون سانسور جایی در این کشور ندارد، تایوان کارزارهایی انتخاباتی را به نمایش گذاشته که در آنها افراد آزادانه به تبادل نظر میپردازند.
موضوعی که این روزها در کوران بحثهای انتخاباتی تایوان بسیار مورد توجه قرار گرفته این است که آیا خانه کودکی لای چینگته، از «حزب پیشروی دموکرات» که بر اساس اکثر نظرسنجیها با حدود ۵ درصد اختلاف نسبت به دیگر رقبا پیشتاز ریاستجمهوری بعدی است، به طور غیرقانونی توسط خانواده وی در یک منطقه قدیمی معدن زغالسنگ در شمال تایپه گسترش یافته است یا نه؟
آقای لای چینگته هرگونه تخلف در ساخت این خانه را رد کرده، با این حال مخالفان آن را «آلونک رذالت» نامیدهاند و میگویند باید به موزه معدنچیان تبدیل شود.
داراییهای ملکی دو نامزد ریاست جمهوری دیگر، یعنی «هو یو-ایه» از حزب اصلی اپوزیسیون کومینتانگ و «کو ون-جه» از حزب کوچک مردم تایوان نیز توجهها را به خود جلب کرده است.
منتقدان میگویند آقای کو زمینهای کشاورزی در تملکش را به طور غیرقانونی به پارکینگ تبدیل کرده و از آقای هو نیز به دلیل سود بردن از اجاره تعداد زیادی از آپارتمانهای تحت مالکیت همسرش انتقاد شده است.
در حالی که آقای کو قول داده است که پارکینگ را خراب کند، هو یو-ایه ارتکاب هرگونه تخلف را انکار کرده و همسرش نیز اعلام کرده آپارتمانها «از اول تا آخر متعلق به او نیست». این در شرایطی است که جاو شاو-کنگ، معاون آقای هو، گفته اگر مردم فکر میکنند آپارتمان خیلی گران هستند، «اجاره آنها را تحریم کنند.»
در همین حال حزب مردم تایوان از سوی بخشی از مردم عادی مورد انتقاد قرار گرفته، چرا که نامزد حزب «سینتیا وو» را به عنوان معاون اول خود انتخاب کرده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
وی که خانوادهاش از سهامداران عمده گروه تجاری بزرگ «شین کنگ» هستند، روز جمعه در جریان یک مناظره گفته بود «وقتی من جوان بودم، همه دوست داشتند جانی واکر [یک نوع ویسکی اسکاتلندی] بنوشند.»
وانگ تینگ یو، یک قانونگذار ارشد حزب دموکراتیک خلق تایوان، در صفحه فیسبوک خود پاسخ داد «زمانی که جوان بودیم ما بیشتر آب ساده مینوشیدیم.»
آقای وو در واکنش گفته است: «آبجو، آب میوه گواوا و جانی واکر برای ما اهالی چین چیزی است که باید روی میز بنوشیم. خوب است؟ پس نیازی به سر و صدا در مورد آن نیست.»
source