یک روانشناس دانشگاه هیوستون با بررسی 50 سال تحقیقات گوناگون درباره خواب، دریافته است که کمبود خواب می‌تواند ما را غمگین کند، اضطراب را افزایش دهد و به‌طورکلی عملکرد عاطفی‌مان را تضعیف کند. یافته‌های این پژوهش تأیید می‌کند که حتی زمانی که فقط به میزان خفیفی کمبود خواب داریم، تغییرات منفی قابل اندازه‌گیری در ما به‌وجود می‌آید.

پروفسور روانشناسی دانشگاه هیوستون، «کندیس آلفانو» برای نگارش مقاله منتشرشده در Psychological Bulletin از 50 سال تحقیق درباره کمبود خواب و تأثیر آن بر خلق‌وخو استفاده کرده است. براساس این مطالعه، بی‌خوابی یا کم‌خوابی فقط ما را خسته نمی‌کند، بلکه می‌تواند اضطراب را افزایش دهد، خلق‌وخو را بد کند و سبب تضعیف عملکرد عاطفی ما شود.

تأثیرات منفی بی‌خوابی و کم‌خوابی

احساسات تقریباً بر همه جنبه‌های زندگی روزمره انسان حاکم است و به نظر می‌رسد محروم‌کردن خود از خواب تأثیراتی مخربی بر این جنبه از زندگی بشر می‌گذارد. این پژوهش نشان می‌دهد که حتی در مواقعی که خواب فقط به میزان اندکی کمتر می‌شود، تغییرات منفی قابل اندازه‌گیری در نحوه واکنش ما به این کم‌خوابی ایجاد می‌شود.

استادیار دانشگاه مونتانا می‌گوید: «در جامعه‌ای که عمدتاً از خواب محروم هستیم، تعیین کمیت تأثیرات کم‌خوابی بر احساسات برای ارتقای سلامت روانی حیاتی است.» این مطالعه جامع‌ترین ترکیب تحقیقات تجربی خواب و احساسات را تا به امروز نشان می‌دهد. براساس شواهد این پژوهش دوره‌های بیداری طولانی، کوتاه‌ترشدن مدت‌زمان خواب و بیداری‌های شبانه بر عملکرد عاطفی انسان تأثیر منفی می‌گذارد.

در این پژوهش داده‌های 154 مطالعه در پنج دهه با 5715 شرکت‌کننده تجزیه‌وتحلیل شده است. در تمام مطالعات، محققان خواب شرکت‌کنندگان را برای یک یا چند شب مختل کردند. در برخی آزمایش‌ها، شرکت‌کنندگان برای مدت طولانی بیدار نگه داشته شدند. در برخی دیگر به آن‌ها اجازه داده شد کمتر از حد معمول بخوابند و برخی نیز به‌طور دوره‌ای در طول شب بیدار می‌شدند.

به‌طورکلی، محققان دریافتند که هر سه نوعِ از دست‌دادن خواب کامل منجر به کاهش احساسات مثبت مانند شادی و رضایت در میان شرکت‌کنندگان و همچنین افزایش علائم اضطراب مثل ضربان قلب سریع‌تر و افزایش نگرانی می‌گردد.

براساس این تحقیقات، بیش از 30 درصد از بزرگسالان و تا 90 درصد از نوجوانان به اندازه کافی نمی‌خوابند.

source

توسط wisna.ir