جوان آنلاین: شاخص بورس به عدد مرداد ۹۹ رسید. در حالی که در پایان ساعت معاملاتی روز چهارشنبه شاخص کل در سطح ۲میلیون و ۶۸‌هزار و ۳۷۲واحدی ایستاده بود در سایه ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک در معاملات امروز شنبه ۱۳ مرداد به دو میلیون و ۳۹ هزار واحد رسید.

این ریزش سنگین در شرایطی است که از هفته‌های گذشته عوامل گوناگونی مانند افزایش دلار نیما به محدوده‌های ۴۴‌هزار تومانی و کاهش شکاف آن با دلار بازار آزاد و لغو مصوبه نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی انجام شده، اما بازار واکنش مثبتی به آن نشان نداده است. از این‌رو می‌توان عدم‌تزریق نقدینگی سرشار و جذاب به بازار را دلیلی بر اعتماد از دست‌رفته سرمایه‌گذاران نسبت داد.

لازمه بهبود وضعیت بازار سرمایه افزایش اقبال مردم است
در هفته‌ای که گذشت، معاون اول رئیس جمهور از واریز مبالغی از صندوق توسعه ملی در راستای حمایت ازبورس خبر داده بود وقرار بود ۵۰۰ میلیارد تومان شنبه و ۱۷۰۰ میلیارد تومان دیگر هم به زودی واریز شود.

بهرداد موسوی، کارشناس بازار سرمایه واریز مبلغ صندوق توسعه ملی به بورس را مسکن و کوتاه مدت می‌داند و با بیان اینکه میزان ریسک‌های سیستماتیک طی ماه‌های اخیر افزایش داشته و این ریسک‌ها بر نوسانات بازار سرمایه تاثیر می‌گذارد، یادآور شد: باید ببینیم تیم اقتصادی دولت چهاردهم چه برنامه‌ای برای بهبود وضعیت بورس به ویژه افزایش اقبال مردم دارند.

به گفته این کارشناس بورس، لازمه بهبود وضعیت بازار سرمایه افزایش اقبال مردم است و تیم اقتصادی برای اجرای این مهم، لازم است شرایطی را برای پیش‌بینی‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری فراهم کند.

وی تاکید کرد: با حذف دستورالعمل‌های نادرست و جلوگیری از بی‌برنامه‌ای بودن دولت، شاید بتوان اقبال مردم به سرمایه‌گذاری در بازار بورس را افزایش داد.

انتقاد از انفعال سازمان بورس
امیرتوپچی پور یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه نیز با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که کنترل‌تورم باید الویت دولت چهاردهم باشد، گفت: دولت چهاردهم برای کنترل تورم مجبور است که نرخ بهره را بالا نگه دارد که اجرای این روند موجب می‌شود بازار سرمایه وضعیت قابل قبولی نداشته باشد و از سوی دیگر با توجه به ترور شهید اسماعیل هنیه ناآرامی‌هایی در بازار ایجاد شده است.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: در پی ناآرامی‌های ایجاد شده، بازار سرمایه در انتظار واکنش ایران به حملات رژیم صهیونیستی است؛ بنابراین بازار سرمایه دچار تلاطم شده و متأسفانه از سوی دیگر سازمان بورس هم در راستای جلوگیری از این آسیب‌ها اقداماتی انجام نمی‌دهد.

وی گفت: از فردای روز ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران انتظار می‌رفت، سازمان بورس دامنه را به صورت موقت محدود کند، زیرا در حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور شهید دامنه بورس به ۲ درصد محدود شد که سازمان بورس می‌توانست در این موقعیت هم چنین عملکردی را اجرا کند تا بورس به صورت هیجانی ریزش نکند.

چالش سود بانکی و قطعی برق صنایع
عرفان کاظم‌زاده، یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه هم با اشاره به اثرات منفی نرخ سود بالای بانکی بر بازار سرمایه گفت: از طرف دیگر انتشار گزارش‌های نامطلوب صنایع به دلیل ناترازی‌هایی که در تابستان داغ سال‌جاری در حوزه برق رخ داده، چالش جدیدی را به صنایع مرتبط القا کرده است و تا زمانی که ناترازی‌ها در حوزه انرژی بهبود پیدا نکند، بهبود وضعیت صنایع و افزایش تولید آن‌ها دور از انتظار خواهد بود.

چشم انتظاری برای کابینه اقتصادی دولت جدید
در هر صورت باید منتظر ماند و دید کابینه اقتصادی دولت جدید پس از کسب رای اعتماد از سوی مجلس شورای اسلامی چه برنامه‌ها و اولویت‌هایی را برای بهبود شرایط بازار در نظر خواهد گرفت. پیش بینی اغلب کارشناسان این است که وضعیت رکودی بازار سرمایه تا انتهای ششمین ماه سال و مستقر شدن کابینه اقتصادی دولت ادامه‌دار باشد.

source

توسط wisna.ir