ساعت 24 – پزشکان آزمایش واکسن جدیدی را برای درمان سرطان ریه بر روی بیماران در هفت کشور از جمله بریتانیا، ایالات متحده، آلمان و ترکیه آغاز کرده‌اند. در بریتانیا یک مرد ۶۷ ساله اولین کسی است که این واکسن به او تزریق شده است.پزشکان امیدوارند که این واکسن، درمان انقلابی جدیدی برای سرطان ریه باشد. این واکسن، سیستم ایمنی بدن را وادار می‌کند تا سلول‌های سرطانی ریه را شناسایی کرده و از بین ببرند.

گفته می‌شود که ترکیبات این واکسن به روش مشابه بسیاری از واکسن‌های کرونا طراحی شده است و از همان فناوری استفاده می‌کند، به نحوی که با کپی کردن مولکولی به نام «پیام‌رسان RNA»، مکانیسم ایمنی بدن را تحریک می‌کند.
محققان امیدوارند که این درمان بر خلاف شیمی درمانی، واکنش ایمنی بیمار را تقویت کند و در عین حال سلول‌های سالم را دست نخورده باقی بگذارد. در اولین مرحله آزمایشی این واکسن که یانوش راز ۶۷ ساله در آن شرکت کرده، بی‌خطر بودن واکسن بررسی می‌شود. حدود ۳۴ سایت تحقیقاتی در هفت کشور، از جمله دانشگاه کالج لندن در بریتانیا، ۱۳۰ بیمار را برای آزمایش این واکسن به کار گرفته‌اند.

این درمان باید به‌طور خاص سلول‌های سرطانی را برای تخریب به جای سلول‌های سالم هدف قرار دهد، که پزشکان امیدوارند این به معنای عوارض جانبی کمتر باشد. این شامل اطلاعاتی در مورد چندین نشانگر موجود در سطح سلول‌های سرطانی ریه است تا به سیستم ایمنی بیمار آموزش دهد که چه چیزی را پیدا کند و با آن مبارزه کند. نشانگرهای سرطان، همچنین به عنوان نشانگرهای تومور یا نشانگرهای زیستی شناخته می‌شوند، موادی هستند که می‌توانند اطلاعاتی در مورد سرطان ارائه دهند.
کارشناسان می‌گویند واکسن BNT۱۱۶ که توسط شرکت بیوتکنولوژی آلمانی بایون‌تک ساخته شده است، می‌تواند تحولی بزرگ ایجاد کند. پروفسور سیو مینگ لی، که سرپرست کارآزمایی بالینی بخش بریتانیایی این آزمایش را به عهده دارد، به بی‌بی‌سی گفت: «امیدواریم بتوانیم این دوره جدید درمان واکسن سرطان ریه را با واکسن mRNA آغاز کنیم.امیدواریم که در ترکیب با ایمونوتراپی و شیمی درمانی که درمان‌های استاندارد فعلی هستند بتوانیم سطح ایمنی بیشتری ارائه دهیم.»

آقای راز که ساکن لندن است می‌گوید که آماده است چیزهای جدید را امتحان کند. او می‌گوید:«امیدوارم این روش، دفاعی در برابر سلول‌های سرطانی باشد. فکر می‌کنم که مشارکت من در این تحقیق می‌تواند به افراد دیگر در آینده کمک کند و همچنین کمک کند که این درمان به طور گسترده‌ای در دسترس قرار گیرد. »

او افزود: «من به عنوان یک دانشمند می‌دانم که علم تنها در صورتی می‌تواند پیشرفت کند که مردم موافقت کنند در چنین برنامه‌هایی شرکت کنند. »آقای راز که در زمینه هوش مصنوعی کار می‌کند، پس از داشتن برخی مشکلات تنفسی که فکر می‌کرد ممکن است آسم باشد، به سرطان ریه مبتلا شد.

یک اسکن پزشکی که برای مشکل دیگری انجام شده بود یک تومور را در ریه راست او نشان داد. دیم کالی پالمر، مدیر ملی سرطان سازمان بهداشت و درمان بریتانیا، گفت که واکسن‌هایی مانند این می‌تواند در واکسینه کردن مبتلایان به سرطان علیه سرطان‌های خودشان برای جلوگیری از بازگشت بیماری «انقلابی» ایجاد کند.
او افزود «وقتی تشخیص داده می‌شود فردی مبتلا به سرطان است برای بیمار بسیار نگران‌کننده است، اما دسترسی به آزمایش‌های پیشگامانه در کنار سایر نوآوری‌ها برای تشخیص و درمان زودهنگام سرطان‌ها باعث امیدواری است.

او گفت: «ما انتظار داریم که در چند سال آینده شاهد شرکت هزاران بیمار دیگر در آزمایشات باشیم.»

این کارآزمایی افراد مبتلا به سرطان ریه را از مراحل اولیه قبل از عمل جراحی یا رادیوتراپی، تا بیماری که در مراحل آخر است یا سرطانی که عود کرده است برای انجام تزریق در کنار ایمونوتراپی استاندارد کنونی، به کار می‌گیرد. برخلاف واکسن‌هایی که از ما در برابر بیماری‌های عفونی مانند سرخک محافظت می‌کنند، واکسن‌های درمان سرطان برای افرادی است که قبلاً به این بیماری مبتلا شده‌اند.
واکس سرطان


برخی، مانند این واکسن اخیر، بر اساس نشانگرهای سرطانی رایجی طراحی شده‌اند که تمایل دارند فقط روی سلول‌های سرطانی ظاهر شوند. برخی دیگر برای تومور خاص یک فرد در نظر گرفته شده‌اند. میشل میچل، مدیر ارشد تحقیقات سرطان بریتانیا، گفت: «خوشحالیم که می‌بینیم آزمایش دیگری برای واکسن سرطان در بریتانیا آغاز شده است که به بیماران بیشتری امکان دسترسی به درمان‌های پیشرفته را می‌دهد.

«علمی که به ما کمک کرد تا از بدترین وضعیت در جریان همه‌گیری کرونا خارج شویم، همچنان به عنوان یک گزینه درمانی بالقوه برای بیماران امیدوار کننده است. هر چند که ما در مراحل بسیار اولیه این آزمایش هستیم اما مشتاقانه منتظریم تا ببینیم این تحقیق چگونه پیشرفت می‌کند. »

سرطان ریه همچنان علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است و آمار مرگ و میر ناشی از آن در سال ۲۰۲۰ میلادی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده است. سرطان سلول غیر کوچک ریه شایع‌ترین نوع است.

این بیماری معمولاً در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد، اما مواردی که در صورت مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کنید عبارتند از:

سرفه‌ای که بعد از چند هفته از بین نمی‌رود

سرفه طولانی مدت که بدتر می‌شود

عفونت‌های قفسه سینه که مدام عود می‌کنند

سرفه همراه با خون
بی بی سی

source

توسط wisna.ir