نمایشگاه مشترک مد و لباس جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان با حضور مقامات سیاسی و فرهنگی دو کشور افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، قربان مرادعلی یف – معاون وزیر فرهنگ ترکمنستان در مراسم افتتاحیه ضمن خوشامدگویی به میهمانان و با اشاره به اهمیت برقراری روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی ترکمنستان، گفت: امروز افتتاحیه نمایشگاه مشترک مد و لباس جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان نیز که به منظور معرفی لباس‌های ملی و محصولات نساجی دو ملت دوست برگزار می‌شود، حائز اهمیت است. این رویداد به بسط و گسترش همکاری بین دو کشور و رشد و توسعه هر چه بیشتر روابط دوستانه دو ملت کمک بسزایی خواهد کرد.  

وی سپس با اشاره به برخی رویدادهای مشترک فرهنگی دو کشور و ابراز امیدواری نسبت به بسط و گسترش همکاری‌ها، افزود: در حال حاضر برای رشد و توسعه همکاری‌های فرهنگی بین ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران فعالیت‌های مختلفی صورت می‌گیرد. در مناسبت‌های بین‌المللی که در ترکمنستان و ایران برگزار می‌شود، هنرمندان دو کشور نیز فعالانه شرکت و تبادل تجربه می‌کنند. همه این مناسبت‌ها و سفرها نشانگر رشد و توسعه هر چه بیشتر روابط دوستی بین دو ملت ایران و ترکمنستان است.

در ادامه این مراسم علی اکبر بازوبندی – معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان که از طرف سفیر کشورمان سخنرانی می‌کرد با اشاره به توسعه روابط دو کشور در عرصه‌های مختلف، گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر با تدبیر مقامات عالی دو کشور، روابط ایران و ترکمنستان در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی رو به گسترش بوده است. ما ایمان داریم که چشم‌انداز این روابط با عنایت به مشترکات فرهنگی، دینی، تاریخی و تمدنی فراوان بین دو دولت و دو ملت و همچنین تدابیر حکیمانه و رهنمودهای داهیانه رهبران جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان، مثبت، سازنده و رو به گسترش خواهد بود.

وی افزود: برگزاری مراسم و رویدادهای فرهنگی و بویژه برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی به شناخت بهتر و تعمیق ریشه‌های مشترک دو کشور کمک می‌کند. علاوه بر این، نمایشگاه‌های اینچنینی می‌تواند به گسترش مناسبات اقتصادی و افزایش تعاملات تجاری دو کشور نیز بیانجامد.

بازوبندی با اشاره به اهتمام دو کشور در حفظ ارزش‌های فرهنگی، اظهار کرد: اهتمام دو دولت جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان به حفظ آداب و سنن تاریخی و فرهنگی خود در برابر تهاجم فرهنگی و تبلیغات مدرنیته غربی، ستودنی است. وظیفه ما به عنوان مردمانی که در این روزگار زندگی می‌کنیم و به عنوان بخشی از دولت کشورمان، این است که میراث فرهنگی و تمدنی خود را حفظ و آن را به نسل‌های بعدی انتقال دهیم. برگزاری چنین نمایشگاه‌های فرهنگی به‌ویژه با موضوع مد و لباس می‌تواند ضمن کمک به حفظ ارزش‌های فرهنگی، درک دو ملت را نسبت به مشترکات فرهنگی و ارزشی یکدیگر افزایش دهد.

معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در پایان ضمن تشکر از دولت ترکمنستان بابت میزبانی نمایشگاه مشترک مد و لباس، ابراز امیدواری کرد چنین نمایشگاه‌هایی با موضوعات مختلف فرهنگی، در دو کشور ایران و ترکمنستان بیش از پیش برگزار شود تا شناخت و همدلی مردمان دو کشور بیشتر و بیشتر شود. 

در ادامه این برنامه یونس نفس اف – رئیس خانه مدل وزارت صنایع نساجی ترکمنستان ضمن قدردانی از رایزنی فرهنگی به معرفی خانه مدل پرداخت و گفت: محصولات نساجی و لباس‌های سنتی که در خانه مدل به عنوان یکی از بخش‌های فرهنگی ترکمنستان تولید می‌شود، در مناسبت‌های مختلف به گروه‌های حرکات آیینی، هنرمندان معروف و میهمانان محترم زینت می‌بخشد. به عبارت دیگر، خانه مدل با تزئین لباس‌های سنتی، فرهنگ ترکمن و آداب و رسوم مردم این سرزمین را نمایان می‌سازد. طراحان خانه مدل در تهیه لباس‌های سنتی از شیوه‌های قدیمی و مدرن استفاده می‌کنند و به گونه‌ای با معرفی پارچه‌های تولیدی در ترکمنستان، تبلیغ این پارچه‌ها را نیز انجام می‌دهند. لباس‌هایی که توسط طراحان خانه مدل تهیه می‌شود در کشورهای خارجی نیز معروف است.

وی در پایان با اشاره به برگزاری نمایشگاه زنده لباس‌های خانه مدل در کشورهای دیگر، افزود: کشور ما در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و این نیز در تهیه لباس جدید به طراحان ایده جدید می‌دهد. یعنی در هر پارچه مخمل، کتانی و … نخ ابریشم وجود دارد. وقتی همگان بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند که لباس‌های تهیه شده با صنایع دستی نیز زینت داده می‌شود. 

در ادامه این مراسم نوید رسولی – رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان با اشاره به اهمیت پوشش در زندگی انسان‌ها گفت: از زمانی که انسان‌ها پا به این کره خاکی گذاشته‌اند پوشش برای آن‌ها اهمیت داشته است. با نگاهی به مطالعات تاریخی درمی‌یابیم انسان‌ها همواره به دنبال راهکارهای جدید برای استفاده از اجزا و عناصر جدید بوده‌اند؛ زیرا نوع پوشش می‌تواند به طور مستقیم بر احساس و تفکرات انسان‌ها اثر بگذارد. همچنین رنگ‌ها، مهم‌ترین عناصری هستند که می‌توان از قدرت آن‌ها برای انتقال مفاهیم استفاده کرد و کسانی که در صنعت مد و لباس هستند با نگاه ویژه‌ به رنگ‌ها در انتقال این مفاهیم نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

وی در ادامه افزود: امروزه مد به یک دانش بسیار مهم تبدیل شده است و به صورت تخصصی تدریس می‌شود و در نمایشگاه‌ها و رویدادها مورد توجه همگان قرار می‌گیرد. چراکه صنعت مد از جمله صنایعی است که هر لحظه رشد می‌کند و همواره در حال تحول است و از آن جا که نسل‌های جدید، به طور پیوسته نیازمند پوشش و مد هستند، سکون در این صنعت جایگاهی ندارد.

رسولی در پایان با اشاره به نمایشگاه مشترک مد و لباس جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان به همراه کارگاه آموزشی که برای اولین بار برگزار می‌شود، گفت: این نمایشگاه با وجود مشترکات فرهنگی بسیار بین دو کشور، می‌تواند زمینه‌های همکاری و بسترسازی برای نمایش توانمندی‌های ایران و ترکمنستان در عرصه بین‌المللی را فراهم سازد و به توسعه روابط اقتصادی دو کشور در این حوزه کمک شایانی کند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمایشگاه مشترک مد و لباس جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان سه‌شنبه ۶ شهریور در محل سالن نمایشگاهی آکادمی هنری ترکمنستان در شهر عشق‌آباد افتتاح شد و به مدت سه روز یعنی تا پنج‌شنبه – ۸ شهریور ادامه دارد. 

source

توسط wisna.ir