ساعت 24 – با سپری شدن بیش از دوهفته از انتخاب وزیر اقتصاد وگرفتن رای اعتماد از مجلس به نظر میرسید کار انتخاب رییس بانک مرکزی نیز با شتاب انجام شود اما این اتفاق نیفتاده و محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی دولت سیزدهم همچنان ساختمان میرداماد را در چنگ دارد و از آنجا جریان ارز و پول را کنترل میکند.
آیا دولت پزشکیان برای نگهداشتن رییس بانک مرکزی فعلی در کابینه چهاردهم در جایی تعهد داده و به همین دلیل فرزین همچنان سکان سیاستهای ارزی را در اختیار دارد؟ به نظر میرسد احتمال وقوع این سناریو روز به روز بیشتر میشود وقوت بیشتری نسبت به دیگر سناریوها دارد. البته هنوز هیچ مقامی در دولت چنین سناریویی را طرح نکرده است و مسعود پزشکیان نیز دراین باره چیزی نگفته است.
سناریوی دیگر میتواند این باشد که وزیر اقتصاد ونیز پزشکیان برای انتخاب فردی که جایگزین فرزین شود کسی را انتخاب نکرده و یا به نوافق نرسیدهاند و دنبال یک نیروی ورزیده میگردند که بتواند دراین روزهای خاص ونیز برنامههای اعلام نشده دولت بانک مرکزی رااداره کند. در این صورت باید هرچه زودتر فرد جایگزین رییس فعلی بانک مرکزی انتخاب شودتا بتواند درهمین شروع کار دولت با وزیر اقتصاد ونیز با رییس سازمان برنامه و بودجه سازگارشود.
سناریوی دیگر این است که فرزین سیاستهای ارزی و پولی مورد نظر دولت چهاردهم را بدون چون وچرا پذیرفته و از سیاستهای پیشین عقب نشینی میکند. دراین صورت نیز باید به فعالان اقتصادی حقیقت گفته شودتا آنها بتوانند برای کار خود برنامه ریزی کنند. عقب نشینی از سیاستهای پیشین به سادگی انجام نمیشود.
یک سناریوی با احتنال بالا نیز این است که دولت سیزدهم برای سیاستهای ارزی و پولی وبرنامههای مهارتورم برنامهای ندارد و حضور هرفرد دیگری به جای فرزین را بلا اثر میداند و باوردارد که میتوان فرزین را به راه دولت آورد.
محمد رضا فرزین در مقام سیاستگذار ارشد ارزی و پولی در دوسال گذشته سخت گیریهای پرشماری برای مهار نرخ تبدیل دلار به ریال با راهبرد مهارتورم از این مسیر بر فعالان اقتصادی اعمال کرده وفعالان اقتصادی از برنامههای اورضایت ندارند.
آیا فرزین می ماند؟
source