یک کارشناس اقتصادی معتقد است مهم‌ترین مؤلفه در زمینه اهمیت توسعه افقی شهر‌ها و ساخت خانه‌های تک‌طبقه به غیر از اینکه با عرضه مناسب زمین، باعث تعادل در بازار مسکن خواهد شد، از منظر اقتصادی موجب کاهش هزینه تمام‌شده ساخت مسکن و همچنین شکستن انحصار زمین خواهد شد. از منظر امنیتی و پدافندی، در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه مانند جنگ یا زلزله، توسعه افقی شهر‌ها و ویلایی‌سازی نیز کمترین خرابی و کمترین صدمات جانی و مالی را نیز به همراه خواهد داشت و در زمینه تأمین غذا و انرژی نیز خانوار را خودکفا خواهد کرد. 
 
امیرحسین اقبالی، کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت توسعه افقی شهر‌ها به «جوان» می‌گوید: گسترش افقی شهر‌ها و ویلایی‌سازی، علاوه بر ایجاد فضای مسکونی بزرگ‌تر و فراهم‌کردن زندگی راحت‌تر، از منظر امنیت غذایی و تأمین غذا برای خانوار‌ها نیز مزایایی دارد. در ادامه، این مزایا همراه با آمار و تحلیل بررسی می‌شود. 
وی در ادامه با اشاره به اهمیت این مدل توسعه شهری در زمینه امکان خودکفایی در تولید غذا می‌افزاید: خانه‌های ویلایی با فضای باز امکان کاشت سبزیجات، میوه‌ها و حتی نگهداری حیوانات کوچک را برای خانوار‌ها فراهم می‌کنند. این امر وابستگی به بازار‌های مواد غذایی را کاهش می‌دهد و امنیت غذایی خانواده را تقویت می‌کند. در شرایط بحران‌های اقتصادی یا اختلال در زنجیره تأمین (مثل همه‌گیری کووید ۱۹)، تولید مواد غذایی در خانه می‌تواند نقش کلیدی در تأمین نیاز‌های غذایی داشته باشد. بر اساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۱ از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، خانوار‌هایی که باغچه خانگی دارند تا ۲۵‌درصد هزینه مواد غذایی خود را کاهش می‌دهند و حدود ۱۵-۲۰‌درصد نیاز سالانه به سبزیجات و میوه‌ها را تأمین می‌کنند. 
اقبالی با اشاره به اهمیت این مدل توسعه شهری در کاهش فشار بر سیستم توزیع مواد غذایی در شهر‌های متراکم تصریح می‌کند: در مناطق متراکم شهری، تأمین غذا نیازمند سیستم‌های توزیع گسترده و هزینه‌بر است، اما گسترش افقی شهر‌ها این فشار را کاهش می‌دهد. ساکنان خانه‌های ویلایی اغلب به بازار‌های محلی، کشاورزان و فروشندگان کوچک دسترسی آسان‌تری دارند. در مناطقی که خانه‌های ویلایی رایج‌تر هستند (مانند حومه‌های شهری در ایالات‌متحده یا مناطق روستایی در اروپا)، اتلاف مواد غذایی در زنجیره تأمین تا ۱۵‌درصد کمتر از مناطق شهری متراکم است. 
این کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت توسعه افقی شهر‌ها از منظر پدافندی، اقتصادی، امنیتی و خودکفایی در تولید غذا و انرژی تأکید می‌کند: مهم‌ترین مؤلفه در زمینه اهمیت توسعه افقی شهر‌ها و ساخت خانه‌های تک‌طبقه به غیر از اینکه با عرضه مناسب زمین، باعث تعادل در بازار مسکن خواهد شد، از منظر اقتصادی موجب کاهش هزینه تمام‌شده ساخت مسکن و همچنین شکستن انحصار زمین خواهد شد. از منظر امنیتی و پدافندی، در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه مانند جنگ یا زلزله، توسعه افقی شهر‌ها و ویلایی‌سازی نیز کمترین خرابی و کمترین صدمات جانی و مالی را نیز به همراه خواهد داشت و در زمینه تأمین غذا و انرژی نیز خانوار را خودکفا خواهد کرد. 
اقبالی در پایان خاطرنشان می‌کند: گسترش افقی و ویلایی‌سازی شهر‌ها به دلیل فراهم کردن فضای باز و امکان تولید مواد غذایی در مقیاس خانگی، می‌تواند به تقویت امنیت غذایی خانوار‌ها کمک کند. علاوه بر این، این سبک زندگی باعث کاهش وابستگی به زنجیره تأمین، بهبود کیفیت غذایی و مدیریت بهتر بحران‌های غذایی می‌شود، با این حال اجرای موفق این مزایا نیازمند برنامه‌ریزی شهری مناسب و دسترسی خانوار‌ها به منابع اولیه (مانند آب و خاک مناسب) است.

source

توسط wisna.ir