یک نماینده مجلس معتقد است مشارکت دادن مردم در مصرف مالیات در نهایت به کاهش فرار مالیاتی منجر می‌شود، این همان هدفی است که در کشور دنبال می‌شود و فواید زیادی به لحاظ پیشبرد امور عمرانی و زیربنایی دارد. بازخورد خوبی از اجرای طرح‌ها در زمینه مشارکت دادن مالیات‌دهندگان در محل مصرف مالیات‌ها دریافت می‌کنیم. همین که مردم از این طرح استقبال کرده‌اند و ابراز رضایت می‌کنند که در تعیین محل مصرف مالیات‌ها سهیم هستند، یعنی اینکه طرح موفق بوده است. 
طی سالیان طولانی در کشورمان به درآمد‌های نفتی برای بودجه‌ریزی متکی بوده‌ایم. این امر مورد انتقاد کارشناسان بود تا اینکه طی سال‌های اخیر اقداماتی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور و وصول درآمد‌های مالیاتی دولت انجام شد. بر این اساس، درآمد‌های مالیاتی دولت رشد خوبی داشت. در کنار این امر، این ضرورت احساس شد که مردم باید در جریان محل هزینه‌کرد مالیات‌ها قرار بگیرند و در تعیین محل مصرف آن مشارکت داشته باشند. در کشور‌های پیشرفته مالیات جزو مهم‌ترین منابع درآمدی دولت است. در این کشور‌ها طی سالیان طولانی تلاش شده است فرهنگ مالیاتی تقویت شود، به نحوی که در حال حاضر مالیات‌دهی تبدیل به یک وظیفه بی‌چون و چرا برای مردم شده است. در طرف مقابل، دولت به ارائه خدمات مناسب به شهروندان می‌پردازد و نیاز‌های کشور را برآورده می‌کند. 
علی‌اصغر نخعی‌راد، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها در شرایطی که در بودجه تلاش داریم بر مالیات به جای درآمد‌های نفتی تکیه کنیم، به «جوان» می‌گوید: انجام اقداماتی در راستای مشارکت دادن مردم در محل مصرف مالیات‌ها کاملاً ضروری است. وقتی می‌خواهیم به مالیات به عنوان یک منبع درآمدی پایدار تکیه کنیم و به اخذ مالیات حقه از همگان بپردازیم، باید بسترسازی‌های لازم را برای مردمی‌سازی نظام مالیاتی کشور داشته باشیم. 
وی ادامه می‌دهد: مشارکت دادن مردم در مصرف مالیات‌ها به عنوان یک عامل انگیزشی عمل می‌کند و مالیات‌دهندگان را به سمت پرداخت مالیات با رضایت و انگیزه بیشتر سوق می‌دهد، به ویژه اینکه درآمد‌های مالیاتی به مناطق محروم و کمتربرخوردار سوق داده می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. 
این نماینده مجلس می‌گوید: در جامعه شاهد بازخورد مثبت مشارکت دادن مردم در محل مصرف مالیات‌ها هستیم. می‌بینیم که مردم با رضایت بیشتری اقدام به مالیات‌دهی می‌کنند. اینکه بیش از ۳۵۰‌هزار نفر از مؤدیان در طرح نشان‌دار کردن مالیات شرکت کرده‌اند، نشان‌دهنده استقبال از طرح و ارتباط گرفتن مالیات‌دهندگان با سازمان امور مالیاتی است. اینطور اقدامات مثبت ارزیابی می‌شود و کمک بزرگی به بهبود فضای مالیاتی کشور می‌کند. نخعی‌راد تصریح می‌کند: مشارکت دادن مردم در مصرف مالیات در نهایت به کاهش فرار مالیاتی منجر می‌شود. این همان هدفی است که در کشور دنبال می‌شود و فواید زیادی به لحاظ پیشبرد امور عمرانی و زیربنایی دارد. بازخورد خوبی از اجرای طرح‌ها در زمینه مشارکت دادن مالیات‌دهندگان در محل مصرف مالیات‌ها دریافت می‌کنیم. همین که مردم از این طرح استقبال کرده‌اند و ابراز رضایت می‌کنند که در تعیین محل مصرف مالیات‌ها سهیم هستند، یعنی اینکه طرح موفق بوده است. ما به عنوان نمایندگان مردم و کسانی که از نزدیک با مردم ارتباط داریم، این بازخورد‌های مثبت را دریافت می‌کنیم. 
وی خاطرنشان می‌کند: در ابتدای راه اصلاح نظام مالیاتی کشور هستیم. اجرای طرح‌هایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها باید استمرار داشته باشد. حتی‌الامکان باید موانع را از سر راه برداریم و به گسترش اینطور اقدامات بپردازیم. بر اثر اجرای این طرح‌ها، افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت را شاهد هستیم. به این ترتیب، می‌توانیم سرمایه‌گذاری لازم را در پروژه‌های نیمه‌کاره داشته باشیم. به طور مثال، در همین ارتباط شاهد تأمین مالی اعتبار برای بیش از هزارو ۳۰ پروژه هستیم که امر قابل توجهی است. تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره از محل مالیات‌ها اثرگذاری بالایی در افزایش مالیات‌دهی در کشور خواهد داشت.

source

توسط wisna.ir