ساعت د24 – راهکار احیای اعتماد در دولت چهاردهم چیست؟ جامعه‌شناسان می‌گویند کل نظام حکمرانی باید برای ارتقای سرمایه اجتماعی تلاش کند و این تلاش فقط به دولت مربوط نمی‌شود. حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، نیز معتقد است اصلاح امور باید از سوی کل حاکمیت رقم زده شود.

حسین مرعشی به هفته‌نامه تجارت فرداگفت : راهکار تغییر دکترین نظام و ترمیم سرمایه اجتماعی دولت را تحلیل کرده است.‌ در این مصاحبه می‌خوانید: وقتی دولت جدیدی روی کار می‌آید تا زمانی که مردم، این دولت را در پیگیری وضعیت خود صادق ببینند، به برنامه‌هایش اعتماد می‌کنند؛ اما همین‌که دولت مستقر از مردم فاصله بگیرد، مردم نیز اعتمادشان را از دست می‌دهند. مسعود پزشکیان بارها تاکید کرده که با مردم صادق است و دروغ نخواهد گفت. به نظر می‌رسد آقای پزشکیان تا امروز بر این عهد پایبند بوده است؛ اما موضوع این است که به خاطر عملکرد بد سیاستمداران در گذشته، جامعه دیگر سخنان مسوولان فعلی را هم جدی نمی‌گیرد.

اکنون این پرسش مطرح است که راهکار احیای اعتماد در دولت چهاردهم چیست؟ جامعه‌شناسان می‌گویند کل نظام حکمرانی باید برای ارتقای سرمایه اجتماعی تلاش کند و این تلاش فقط به دولت مربوط نمی‌شود. حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، نیز معتقد است؛ اصلاح امور باید از سوی کل حاکمیت رقم زده شود.

پایه اصلی سرمایه اجتماعی از نظر سیاستمداران، رضایت مردم است. رضایت مردم، نه رضایت حاکمان. مردم باید از خودشان، زندگی، شهر، اقتصاد، آبادی، فرهنگ و موقعیت کشورشان رضایت داشته باشند.
 اولین سرمایه، رضایتمندی مردم است و بعد ابعاد دیگری از جمله حساسیت نسبت به آینده کشور، دخالت و حضور در عرصه‌های سیاسی و مشارکت‌های اجتماعی بروز پیدا می‌کند.

در واقع دفاع از کشور و اهمیت دادن به کشور سرمایه‌های مهم ما هستند و گذشت و ایثارگری در مقابل منافع ملی، سرمایه‌هایی هستند که به دنبال آن می‌آیند.

مرعشی می‌گوید: از نظر من مهم‌ترین فشاری که در حال حاضر به جوامع ماوارد آمده و سرمایه اجتماعی کشور را از بین برده، اقتصاد و فشارهای اقتصادی است.

هنوز جا برای ترمیم هست زیرا کشور ما ظرفیت‌ها و امکانات بسیار خوبی دارد. باید دکترین اداری و دکترین ایران در وهله اول و اولویت‌های کشور در گام بعدی تغییر کند.

تغییر دکترین جمهوری اسلامی ایران اهمیت دارد. در غیر این صورت هیچ‌یک از مشکلات ایران بدون این تغییر اصلاح نمی‌شود.

این مساله انکارناپذیر است که اولویت ایران باید اقتصاد باشد. دکترین کشورمان باید از اتکا به سیاست‌های منطقه‌ای پیشرو، به اولویت اقتصادی تغییر پیدا کند.

بنابراین اگر اقتصاد، اولویت اول نظام حکمرانی شود و قرار بر این باشد که بخواهیم جایگاه کشور را در منطقه و سطح جهانی ارتقا دهیم، اولین گام اصلاح روابط بین‌المللی است.
زیرا بدون اصلاح در روابط بین‌المللی، هیچ‌یک از مسائل کشور قابل حل‌وفصل نیست.این نقص قانون اساسی ماست که تعریف حاکمیت را از دولت و دولت را از حاکمیت جدا می‌کند؛ البته در حال حاضر در واقعیت هم الان جداست.

این پایه و اساس کار است و تا این مساله درست نشود، هیچ اصلاحی در کشور اتفاق نمی‌افتد. بنابراین حتماً درست است و اصلاح امور باید از سوی کل حاکمیت رقم زده شود.

source

توسط wisna.ir