جوان آنلاین: رئیس کل سازمان امور مالیاتی در برنامه صف اول گفت: یکی از دغدغههای رئیسجمهور بحث اجرای کامل ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر است که میتواند به شفافیت اقتصادی و مالیات ستانی عادلانه کمک مؤثری کند.
به گزارش «جوان»، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، در خصوص طرح نشاندارکردن مالیات مطابق تبصره ماده ۱۰۰، اظهار کرد: فلسفه نشاندار کردن مالیات این است که هم به جهت نظری و هم تجربی هزینههای جاری کشور باید از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شود. به تأسی از تجارب اکثر کشورها و متناسب با اسناد بالادستی طرح نشاندارکردن مالیاتها شروع شد تا به تأمین منابع پایدار دولت کمک کند.
وی افزود: وقتی سهم مالیات در تأمین منابع مالی دولت افزایش پیدا میکند، مردم بیش از پیش حق دارند بدانند و بتوانند محل مصرف مالیات خود را انتخاب کنند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه هوشمندسازی و مردمیسازی مالیاتی از اولویتهای اصلی نظام مالیاتی است، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین مصادیق مردمی سازی، هوشمندسازی است که به عدالت مالیاتی منجر میشود. سامانه مؤدیان از مظاهر اصلی در این عرصه است.
سبحانیان، در خصوص اینکه ساماندهی معافیتهای مالیاتی از ضروریات امروز در اقتصاد کشور است، تصریح کرد: رشد نسبت مالیات به GDP و مقابله با فرار مالیاتی در گرو این امر است. معافیتهای مالیاتی هدفمند نبوده و از طرفی دیگر ذینفعان زیادی دارد.
وی با بیان اینکه هزینههای جاری کشور باید از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شود، تأکیدکرد: مالیات یک ابزار درآمد صرف برای دولت نیست بلکه ابزار حمایتی دولت است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با مزیت سیستمی شدن فرایندهای مالیاتی گفت: اجرای امر مزبور، ضمن جلوگیری از برخوردهای سلیقهای به مالیاتستانی عادلانه و به حق کمک میکند.
سبحانیان در ادامه برنامه صف اول خاطرنشان کرد: موظف هستیم در راستای حل و فصل مسائل و مشکلات مالیاتی مؤدیان و فعالان اقتصادی بکوشیم. در همین راستا میزهای خدمت را در اقصی نقاط کشور برگزار میکنیم.
وی در رابطه با مهمترین برنامه نظام مالیاتی در راستای مبارزه با فرار مالیاتی گفت: هوشمندسازی مالیاتی یکی از ابزارها و فرایندهای سیستمی مقابله با فرار مالیاتی به حساب میآید چراکه این امر زمینه شناسایی مؤدیان جدید را فراهم میکند. بهطوری که تعداد مؤدیان از ۸میلیونو ۳۰۰هزار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲میلیون نفر رسیده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تأکید کرد: در سال گذشته ۱۱۰همت در حوزه فرار مالیاتی وصول شده است که این خود از مظاهر عدالت مالیاتی است.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از دغدغههای رئیسجمهور بحث اجرای کامل ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر است که میتواند به شفافیت اقتصاد و مالیات ستانی عادلانه کمک مؤثری کند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مشارکت مردم در طرح نشاندار کردن مالیاتها، گفت: فعلاً یکدرصد از کل درآمدهای مالیاتی، یعنی ۱۲همت برای نشاندارکردن مالیات قابل انتخاب است. حدود ۲هزار پروژه در این طرح تعیین شده است. اما پیشنهاد شده این یکدرصد در سال آینده به ۲ درصد از کل مالیات برسد.
وی با بیان اینکه سامانه مؤدیان، مصداق بارز هوشمندسازی نظام مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی است، گفت: قانون پایانههای فروشگاهی به معنای سهولت کار مؤدی در صدور اظهارنامه و ارزش افزوده است.
با اجرای این قانون به صورت سیستمی، اظهارنامه پیشفرض برای مؤدی در سامانه به نمایش در میآید که پس از پذیرش آن، سازمان امور مالیاتی دیگر حق رسیدگی ندارد.
سبحانیان، با اشاره به اینکه ساماندهی معافیتهای مالیاتی از ضروریات امروز در اقتصاد کشور است و رشد نسبت مالیات به GDP و مقابله با فرار مالیاتی در گرو این امر بوده، بیان کرد: معافیتهای مالیاتی هدفمند نبوده و ذینفعان زیادی دارد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: یکی از بندهای مهم برنامه هفتم پیشرفت موضوع ساماندهی معافیتهای مالیاتی است، اما تبصرههایی برای آن در نظر گرفته شده که مزیت این ماده قانونی را خنثی میکند.
سبحانیان گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در دنیا ۲۰ و ۲۵ درصد است در حالی که در کشور ما مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵/۷درصد و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۷/۷ رسیده است.
وی ادامه داد: نسبت مالیات به هزینههای جاری در سال ۱۴۰۰ حدود ۴/۹درصد بود در حالی که در سال گذشته به ۵۵/ ۷ درصد رسید. همچنین تأمین هزینههای عمومی نیز در سال ۱۴۰۰ زیر ۳۰درصد بود درحالی که اکنون به ۴۱/ ۴درصد رسیده است. سبحانیان در پایان با تأکید بر اینکه خود را موظف به پاسخگویی مردم و مؤدیان مالیاتی میدانیم گفت: مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی (۱۵۲۶) به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی و راهنمایی مردم و مؤدیان محترم مالیاتی است
source