مایکل مور به‌عنوان تهیه‌کننده اجرایی به فیلم «از نقطه صفر» نماینده فلسطین در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۵ پیوست.

به گزارش ایسنا، فیلم «از نقطه صفر» که در فهرست کوتاه نامزدهای اسکار در بخش بهترین فیلم بلند بین‌المللی قرار گرفته، مجموعه‌ای از ۲۲ فیلم ساخته‌شده توسط فیلمسازان فلسطینی است که در شرایط تأثیر گرفته از جنگ مداوم اسرائیل علیه غزه ساخته شده‌اند.

مایکل مور در بیانیه‌ای در این باره گفت: «این فیلمسازان فلسطینی یک معجزه سینمایی را خلق کرده‌اند. آن‌ها در میانه چیزی که اکنون عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر آن را نسل‌کشی اعلام کرده‌اند، یک فیلم درخشان ساخته‌اند.»

این مجموعه شامل فیلم‌های مستند، داستانی و انیمیشنی است که به ابتکار راشد مشهرواوی، کارگردان فلسطینی متولد غزه، و صندوق فیلمسازی او برای حمایت از فیلم‌ها و فیلمسازان محلی ساخته شده است.

مور افزود: «تنها سلاح‌های راشد و این ۲۲ کارگردان شجاع فلسطینی در غزه دوربین‌ها و خلاقیتشان است. هیچ فیلمساز، نویسنده یا هنرمندی نباید مجبور شود داستان نابودی خود را روایت کند. افتخار من است که در همبستگی با آن‌ها بایستم و به اشتراک گذاشتن داستان‌هایشان با جهان کمک کنم.»

مایکل مور که به‌خاطر مستندهایش و روایت‌پردازی خاصش شناخته می‌شود، فیلم‌هایی همچون «بولینگ برای کلمباین» (برنده اسکار)، «فارنهایت ۹/۱۱» (برنده نخل طلای کن)، و «سیکو» درباره سیستم بهداشت و درمان آمریکا را در کارنامه دارد.

به گزارش ورایتی، مجموعه فیلم «از نقطه صفر» شامل آثار فیلمسازانی همچون وسام موسی، نایدل دامو، احمد حسونه، علاء ایوب، کریم ساتوم، بشار البابسی، خمیس مشهرواوی، ندا ابو حسنه، تامر نجیم، احمد الدنف، ریما محمود، محمد الشریف، باسل المقوسی، مصطفی النبیه، رباب خمیس، مصطفی کلاب، علاء دمو، هنا علوه، مهدی قریره، اوس البنا، اسلام الزریعی و اعتماد وشاح است.

راشد مشهرواوی از مایکل مور برای حمایت از کمپین اسکاری این فیلم تشکر کرد. او در بیانیه‌ای گفت: «از اینکه در فهرست کوتاه شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار قرار گرفته خوشحالیم. با مشارکت مایکل مور، قدرت بیشتری برای به تصویر کشیدن انسانیت و مقاومت فلسطینیان، به اشتراک گذاشتن خلاقیت آن‌ها با جهان و نمایش قدرت سینما به‌عنوان ابزاری برای عدالت و درک پیدا کرده‌ایم.»

۱۵ اثر راه یافته به فهرست کوتاه شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۵ شامل «من هنوز اینجا هستم» (برزیل)، «زبان جهانی» (کانادا)، «امواج» (جمهوری چک)، «دختری با سوزن» (دانمارک)، «امیلیا پرز» (فرانسه)، «دانه انجیر معابد» (فرانسه)، «لمس» (ایسلند)، «نی‌کپ» (ایرلند)، «ورمیلیو» (ایتالیا)، «آمارند» (نروژ)، «جریان» (لتونی)، «داهومی» (سنگال) و «از نقطه صفر» (فلسطین) می‌شوند.

پس از رای‌گیری نهایی از اعضای اسکار، فهرست نامزدهای نهایی این جوایز سینمایی از جمله ۵ فیلم بین‌المللی روز ۱۷ ژانویه (۲۸ دی ماه) برگزار می‌شود.

انتهای پیام

source

توسط wisna.ir