ساعت ۲۴ – شبکه خبری العربیه عربستان سعودی گزارش داد که در پی تشدید حملات متقابل میان حوثی‌ها و اسرائیل، نگرانی‌هایی در مورد تاثیرات منفی آن بر زنجیره تامین مواد غذایی در یمن وجود دارد.

بنا به‌ این گزارش، سه بندر الحدیده از کار افتاده‌اند و حوثی‌ها محدودیت‌هایی برای واردات کالا از طریق بنادر تحت کنترل دولت یمن اعمال کرده‌اند که این بنادر به‌عنوان جایگزین بالقوه‌ای برای بندر الحدیده شناخته می‌شوند. این اقدام تهدیدی جدی برای تشدید بحران انسانی در کشور به حساب می‌آید چراکه 75 درصد از جمعیت مناطق مذکور وابسته به کمک‌های خارجی هستند و کمک‌های بشردوستانه‌ از طریق بندر الحدیده وارد یمن می‌شود.  

علاوه بر نقش این بندر در دریافت کمک‌های بشردوستانه، بندر الحدیده یک شریان اقتصادی مهم برای گروه شبه نظامی الحوثی است که گفته می‌شود از آن به‌عنوان نقطه دسترسی به سلاح‌های ایرانی استفاده می‌شود. مقامات یمنی معتقدند که پافشاری گروه الحوثی‌ها بر تشدید درگیری‌های منطقه‌ای می‌تواند کشور را به فاجعه‌ای اقتصادی و اجتماعی برساند.

همچنین به‌گفته اقتصاددانان یمنی، به علت محدودیت‌هایی که حوثی‌ها بر سایر بنادر یمن ایجاد کرده‌اند شاهد افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در یمن خواهیم بود. این وضعیت بار اقتصادی زیادی به دوش مصرف‌کنندگان می‌گذارد و تنش‌های اجتماعی را تشدید می‌کند.

طبق این گزارش، پروفسور امتصیا برعام توضیح می‌دهد که اسرائیل اخیراً چه اقداماتی را برای مقابله با تهدید فزاینده حوثی‌ها در شمال یمن انجام داده است.

او توضیح می‌دهد که اسرائیل علاوه بر تاسیسات نظامی حملات هدفمندی انجام می‌دهد که به اهداف غیرنظامی و اقتصادی آسیب می‌زند. این حملات در آینده فشار زیادی را بر حکومت حوثی‌ها وارد خواهد کرد. برعام اشاره می‌کند که آسیب به تاسیسات غیرنظامی مانند برج‌ مراقبت فرودگاه‌ها، تاسیسات بندری و مخازن نفت تاثیراتی بر نخبگان و همچنین طبقه متوسط و فقیر دارد که با کمبودهای ناشی از این حملات دست و پنجه نرم می‌کنند.  

او توضیح می‌دهد که آسیب به این زیرساخت‌ها تنها زندگی روزمره را دشوار نمی‌کند، بلکه باعث بی‌ثباتی در عملکرد کلی دولت خواهد شد. هدف این اقدامات نابودی زیرساخت‌های دولتی و کاهش قدرت حوثی‌هاست، به‌ویژه برای جلوگیری از ادامه شلیک موشک‌ها به سمت اسرائیل.

لازم به ذکر است که از پنج‌شنبه گذشته تا کنون، یعنی طی یک هفته گذشته، حملات هوایی اسرائیل و ائتلاف آمریکایی به یمن شدت گرفت که به‌طور خاص تاسیسات استراتژیک و غیرنظامی را هدف قرار داده است. برخی از اهدافی که مورد حمله قرار گرفتند شامل فرودگاه صنعا، بندر الحدیده و مخازن انرژی و نفت در سراسر یمن بوده است.

همچنین، تلاش‌های بخش اطلاعات ارتش اسرائیل و سازمان امنیت این رژیم، موساد، برای جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات پیرامون حوثی‌ها در یمن افزایش یافته است.

برای سال‌ها، حوثی‌ها به‌عنوان تهدید فوری و مهم برای اسرائیل در نظر گرفته نمی‌شدند، اما پس از حمله پنج‌شنبه و ایجاد چالش مداوم از سوی آن‌ها، اسرائیل رویکرد خود را در مقابل حوثی‌ها تغییر داده و آن‌ها را در ردیف تهدیدهای بالفعل برای امین اسرائیل رده بندی کرده است.

source

توسط wisna.ir