به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، اگر چه بازار ارز طی چند هفته گذشته، روزهای کاملا توفانی را تجربه کرد اما بازار خودروهای داخلی روند آرام و کم‌نوسانی را در پیش گرفت به طوری که بازار خودرو بی‌اعتنا به نوسانات شدید بازار ارز بدون تغییر باقی مانده و تنها در برخی از آنها افت و خیزهای محدودی رخ داد.

البته در این میان بازار خودروهای وارداتی کشور هم با وجود رشد نرخ ارز، روند نسبتا متفاوتی را پشت سر گذاشته است، به نحوی که منحنی کلی قیمت در ماه های اخیر روندی نزولی را به خود دیده است.

 این جریان در حالی است که ابتدای هفته گذشته نیز با بالا گرفتن اختلاف نظر میان مجلس و هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش‌بینی‌ها بر این مبنا قرار گرفت که واردات خودرو با مانعی جدی روبرو شده است.  

مجلس که در لایحه بودجه سال آینده مبلغ پیشنهادی دولت برای واردات خودرو را از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به ۲ میلیارد یورو افزایش داده بود اما با مخالفت مجمع مواجه شد و مجمع تشخیص این افزایش را مغایر با سیاست‌های کلی نظام دانست و به آن اعتراض کرد.

البته دولتی‌ها در لایحه پیشنهادی خود اختصاص «دو میلیارد یورو برای واردات خودروهای سواری» در نظر گرفته بودند اما این بند از تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق با رقم دیگری به تصویب رسید؛ رقمی که نمایندگان در صحن علنی نیز آن را تایید و تصویب کردند که با مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام همراه شد.

ازجمله ایرادات هیات عالی نظارت موضوع به اضافه کردن یک میلیارد یورو ارز برای واردات خودرو پیش بینی دولت در لایحه بودجه و احتمال کسری منابع ارزی دولت اعلام شده است و از آن جا که به گفته نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت برای منابع ارزی خود برنامه‌ریزی کرده است این مساله می‌تواند سیاست‌های پولی و ارزی را دچار مشکل کند.

تصمیمی که به گفته فعالان بازار در صورت عملی شدن ایراد هیات عالی نظارت و کاهش ارز تخصیصی به واردات، می‌تواند بر جریان واردات خودرو در سال آینده تاثیر گذاشته و با کاهش واردات، مسیر قیمت خارجی‌ها را نیز تغییر دهد.

در هر حال بررسی بازار خودرو در این روزها نشان می‌دهد دست بالا با خریداران است و به گفته فعالان بازار، فروشندگان در چنین بازاری دستشان بسته است.

با این وجود رکود همچنان بر بازار خودرو حاکم بود و حجم معاملات به‌طور چشمگیری کاهش یافت. کارشناسان دلیل این رکود را کاهش قدرت خرید مردم، بی‌ثباتی در بازارهای مالی و انتظار خریداران برای کاهش بیشتر قیمت‌ها عنوان می‌کنند. البته از سوی دیگر اخبار مرتبط با واردات خودروهای کارکرده و سیاست‌های دولت و مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارز تخصیصی واردات نیز به سردرگمی بیشتر در این بازار دامن زده است.

البته از اواسط هفته گذشته و ابتدای امروز دلار در بازار کاهشی شده است، اتفاقی که به گفته فعالان بازار در صورت تداوم می‌تواند مسیری متفاوت را برای بازار خودرو در ماه‌های پایانی سال رقم بزند و با برآورده شدن انتظار خریداران، شاهد افزایش تقاضا و رشد معاملات در بازار خودرو باشیم.

source

توسط wisna.ir