اگر اهل خیاطی هستید حتما با پارچه فوتر آشنایی دارید. فوتر پارچه ای گرم و شیک و پر طرفدار است و استایلت لاکچری و خاص نشان می‌دهد. از پارچه فوتر دو نوع در بازار موجود می‌باشد. فوتر با الیاف طبیعی و فوتر با الیاف مصنوعی.

از فروشگاه‌های معتبر خرید کنید تا فوتر با کیفیت به دست شما برسد. اما پس از خرید شاید چالش شما هم باشد که بهترین روش تشخیص پشت و روی پارچه فوتر کدام است؟ روش‌های مختلفی از جمله رنگ پارچه و تراکم بافت وجود دارد، که روی پارچه شفاف تر و تراکم آن بیشتر از پشت پارچه است. در ادامه با ما همراه باشید تا روش‌های ساده و کاربردی تشخیص پشت و روی پارچه فوتر را به شما بگوییم.

روش تشخیص پشت و روی پارچه فوتر

روش‌های تشخیص پشت و روی پارچه فوتر

پارچه فوتر معمولا یکطرف نرم و یک طرف زبر دارد. و این تفاوت به نوع بافت و نوع نخ‌هایی است که در ساختار پارچه استفاده شده است. این موضوع نه تنها در ظاهر بلکه در مقاومت پارچه هم تاثیر دارد. با ما همراه باشید تا 6 روش تشخیص پشت و روی پارچه بررسی کنیم.

ظاهر و بافت پارچه

یکی از ساده‌ترین روش‌ها ظاهر و بافت پارچه فوتر است. روی پارچه معمولا نرم و صاف‌تر است. همچنین بافت روی پارچه به صورت فشرده شده می‌باشد و حالت پرسی دارد. پشت پارچه کمی زبرتر و مات‌ می‌باشد. با دست کشیدن روی پارچه نرمی روی کار و زبری و برجستگی بافت پشت پارچه را متوجه خواهید شد.

تفاوت در رنگ

روی پارچه فوتر هم مانند سایر پارچه‌ها پررنگ‌تر، شفاف و زیباتر است. و رنگ پشت پارچه معمولا مات است. تفاوت رنگ در پشت و روی پارچه‌ها برای افرادی که آشنایی کاملی با پارچه ندارند بسیار کمک کننده است.

تراکم بافت

پارچه فوتر معمولاً تراکم بالایی دارد. اگر با دقت به بافت پارچه نگاه کنید، خواهید دید که روی پارچه تراکم و نظم بیشتری دارد، در حالی که پشت آن گاهی کمی شُل‌تر به نظر می‌رسد. تراکم بالای پارچه‌های فوتر باعث سنگینی پارچه می‌شود.

بررسی لبه‌های برش‌خورده

هنگام خرید پارچه، به لبه‌های برش‌خورده دقت کنید. روی پارچه به دلیل تراکم و فشردگی که دارد، پرز کمتری در روی پارچه هنگام برش ایجاد می‌شود.

برچسب یا اطلاعات تولیدکننده

پارچه فوتر را حتما از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید که اطلاعات و برچسب تولید کننده روی آن درج شده باشد. فوتر بی کیفیت به مرور پرز می‌دهد و حالت خود را از دست می‌دهد.

اگر تا الان نتوانستید پشت و روی پارچه فوتر را تشخیص دهید، 3 روش دیگر هم در سایت دکمه مکمه اشاره شده است، تا شما بتوانید انتخاب بهتر و مطمئن تری داشه باشید.

«از پلیور قدیمیتان کلاه و هدبند بسازید»

مزایای پارچه فوتر چیست؟

پارچه فوتر یکی از بهترین پارچه‌ها برای فصل سرد زمستان است. عایق حرارتی خیلی خوبی دارد و بدن را از سرما حفظ می‌کند. این پارچه مناسب تولید محصولات متنوعی از جمله پالتوها، کلاه‌ها و دستکش‌های زمستانی است. فوتر به دلیل بافت فشرده ای که دارد، بسیار بادوام است و اگر به‌درستی از آن نگهداری شود، ماندگاری بالایی دارد.

این پارچه ضد چروک است، ایستایی وظاهر خوبی هم دارد. یکی دیگر از مزایای پارچه فوتر این است که ریش ریش نمی‌شود و کار خیاط آسانتر می‌شود.

بافت نرم و لطیفی دارد و انتخابی شیک برای افراد سخت‌پسند و لاکچری‌ است. رنگ شتری فوتر طرفداران زیادی دارد و در استایل‌های کلاسیک و مدرن بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فوتر مرغوب به‌ندرت پرز می‌دهد، و به همین دلیل می‌توانید چند سالی از آن استفاده کنید.

مزایای پارچه فوتر

توضیحات

عایق حرارتی عالی

پارچه‌ای گرم که بدن را در برابر سرما حفظ می‌کند، مناسب برای زمستان.

مناسب برای محصولات متنوع

قابل استفاده در تولید پالتوها، کلاه‌ها و دستکش‌های زمستانی.

بسیار بادوام

بافت فشرده‌ای دارد و در صورت نگهداری صحیح، ماندگاری بالایی خواهد داشت.

ضد چروک و با ایستایی خوب

ظاهر شیک و مرتب، مناسب برای لباس‌های خاص.

عدم ریش‌ریش شدن

هنگام برش، ریش‌ریش نمی‌شود و کار خیاط را آسان‌تر می‌کند.

بافت نرم و لطیف

پارچه‌ای لوکس و شیک برای افراد سخت‌پسند و لاکچری.

رنگ شتری محبوب

یکی از رنگ‌های پرطرفدار، مناسب استایل‌های کلاسیک و مدرن.

عدم پرزدهی

در صورت مرغوب بودن، به‌ندرت پرز می‌دهد و چندین سال قابل استفاده است.

معایب پارچه فوتر

پارچه فوتر با وجود مزایای زیادی که دارد، یکسری چالش‌هایی هم دارد که بهتر است رعایت کنید تا ماندگاری بهتری داشته باشد. یکی از معایب اصلی این پارچه، حساس بودن پارچه هنگام شستشو و استفاده از مواد آنزیم دار است. در دور تند ماشین لباسشویی کیفیت خود را از دست می‌دهد. با آب داغ نباید شسته شود.

یکی دیگر از معایب پارچه فوتر، سنگین بودن پارچه است که آن هم به دلیل بافت فشرده و متراکمی که دارد، می‌باشد. و گاهی خیاط‌ها و تولیدی‌ها از آستر برای زیبایی و شیک شدن پالتو استفاده می‌کنند که تا حدودی وزن آن را بیشتر می‌کند.

فوتر مرغوب قیمت بسیار بیشتری دارد، مخصوصا اگر از الیاف طبیعی تولید شده باشد. همچنین فوتر با وجود اینکه دوام بالایی دارد، اما درقسمت‌هایی که تحت فشار بسیاری قرار گیرد، دچار ساییدگی می‌شود.

معایب پارچه فوتر

نکاتی بیشتر برای حرفه‌ای‌ها

اگر از آن دسته خیاط‌هایی هستید که تمیزی و زیایی کار برای شما مهم است، به نکته‌های زیر دقت کنید.

  • پارچه فوتر نسبت به رطوبت حساس است، بهتر در محیط خشک نگهداری کنید، تا کیفیت و ایستایی خود را حفظ کند.
  • نخ محکم و مقاوم انتخاب کنید. استفاده از نخ‌های نازک ممکن است باعث شُل شدن دوخت در طول زمان شود.
  • از اتوی داغ و به طور مستقیم استفاده نکنید. به اتوشویی دهید و یا یک پارچه تمیز روی آن قرار دهید.
  • طولانی مدت پالتو فوتر را تا نکنید، بهتر است که آویزان کنید و در فصل تابستان در کاور قرار دهید.
  • برای شستشو از مواد آنزیم دار استفاده نکنید. بافت پارچه از بین می‌رود.
  • هنگام دوخت از سوزن‌های ضخیم استفاده کنید. زیرا فوتر نسبتا ضخیم است.

نکات نگهداری پارچه فوتر

نتیجه‌گیری

تشخیص پشت و روی پارچه فوتر شاید در نگاه اول کمی چالش‌برانگیز باشد، اما با روش‌هایی که در این مقاله یاد گرفتید، به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید. توجه به این نکته کوچک اما مهم می‌تواند نتیجه نهایی کار شما را حرفه‌ای‌تر و زیباتر کند. و در ادامه مزایا و معایب پارچه فوتر را با هم بررسی کردیم. برای اینکه انتخاب بهتر و را حت‌تری داشته باشید از افراد متخصص و با تجربه سوال و از فروشگاه‌های مطمئن خرید کنید، تا تجربه خوبی در خرید و دوخت پارچه داشته باشید. اگر شما هم تجربه ای هنگام خرید و یا نکته ای دارید در کامنت‌ها، با ما به اشتراک بگذارید.

source

توسط wisna.ir