گل به خودی بیمه پاسارگاد/کاهش پوشش با ابتلا بیماری!

تابناک ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ طی گزارشی روایی از مخاطبین خود با عنوان «بیمه پاسارگاد، «سلب دوباره آسایش» و دست در جیب مردم/کاهش تعهدات بیمه‌ای پس از رنج بیماری» به قصه پر درد افرادی پرداخت که در سخت‌ترین روز‌های زندگی خود، باید نگرانی مضاعفی را درباره شرایط بیمه‌ای خود متحمل شوند. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در جوابیه بیمه پاسارگار آمده است: «هر گاه بیمه گذار از پرداخت اقساط بعدی خودداری نماید بیمه‌نامه با رعایت نرخ‌های مقرر و بدون احتساب کارمزد، تبدیل به بیمه‌نامه با سرمایه مخفف خواهد شد.» (در صورت مخفف شدن بیمه نامه، پوشش‌ها و شرایط آن فسخ نمی‌شود بلکه تنها تغییر می‌یابد به عبارت دیگر وقتی بیمه‌گذار نخواهد یا نتواند به پرداخت حق بیمه ادامه دهد و در عین حال مایل نباشد به قرارداد خود پایان بخشد، از بیمه‌گر تقاضا می‌کند قراردادش مخفف شود؛ بنابراین در صورت تحقق ریسک‌های مورد نظر در خلال یا در انتهای مدت بیمه، سرمایه یا اندوخته مخفف شده را دریافت می‌کند.)

این در حالی است که گزارش تابناک مستند بر اظهارات برخی از مشتریان بیمه عمر پاسارگاد بود که شرکت بیمه‌گر تلاش کرده بود پوشش‌های بیمه‌گذار را فقط به دلیل معوق شدن اقساط کاهش دهد. این در حالی است که بیمه‌گذار تمایل داشته به قرارداد خود ادامه دهد و با پرداخت اقساط معوقه، تعهدات بیمه‌ای و خسارات احتمالی در آینده‌ای نامعلوم را دریافت کند. با این حال در جوابیه بیمه پاسارگاد آمده مخفف شدن سرمایه یا اندوخته در شرایطی است که بیمه‌گذار نخواهد یا نتواند به پرداخت حق بیمه خود ادامه دهد که چنین هیچکدام از مشتریان بیمه مذکور که با تابناک گفت‌و‌گو کرده بودند، چنین شرایطی نداشتند و قصد آنها ادامه قرارداد بود.

در بخش دیگری از جوابیه بیمه پاسارگاد آمده است: «در صورتی که بیش از شش ماه حق بیمه پرداخت نشود، پوشش‌های تکمیلی نیازمند ریسک سنجی مجدد خواهد بود پس از طی فرآیند قانونی (اظهار نظر پزشک معتمد) و اصل حسن نیت استمرار می‌یابد.»

بیمه پاسارگاد با همین جوابیه، خود را در مقابل گزارش تابناک محکوم کرده است. چرا که در گزارش تابناک آمده بود که بیمه‌گذاران پس از تکمیل فرم سلامت یا همان ریسک سنجی مجدد در دفتر شرکت بیمه با اقدام کارمندان بیمه پاسارگاد برای کاهش پوشش‌ها مواجه شده بودند، در حالی که در جوابیه بیمه پاسارگاد و طبق پیش‌بینی قانون، ریسک سنجی مجدد پوشش‌های تکمیلی نیازمند طی فرآیند قانونی یا همان اظهار نظر پزشک معتمد است.

حال سؤال اینجاست که آیا کارمندان شرکت بیمه پزشک معتمدی هستند که بدون معاینه مشتریان و صرفاً با تکمیل یک فرم سلامت، تصمیم به کاهش پوشش‌های یک قرارداد می‌کنند؟ از سوی دیگر افراد بیمه را برای زمان بیماری، مرگ و در کل روزهای سخت ناتوانی خود انتخاب می کنند. اگر قرار باشد آدمیزاد در طول زندگی خود همواره بدون هیچ گونه احتمال خطری زندگی کند، اساسا فلسفه شکل گیری بیمه زیر سوال می رود. 

با تمام این توضیحات و جوابیه بیمه پاسارگاد، اصل گزارش تابناک درباره این نبوده که قانون چه می‌گوید که حتی با این پاسخ مشخص می‌شود که کارکنان این شرکت بیمه‌گر به صورت غیر قانونی اقدام به کاهش پوشش‌های بیمه‌ای مشتریان خود کرده‌اند. اصل گزارش تابناک درباره ضعف و ایراد بزرگ قانون بیمه است که فردی که خود را سال‌ها پیش بیمه عمر و حادثه کرده، در صورتی که دچار حادثه شود یا خانواده‌اش دچار بیماری‌های خاص شوند، شرکت بیمه حاضر نیست که ریسک مربوط به این بیمه‌گذار را بپذیرد، در حالی که این فرد یا افراد صرفاً به این دلیل حق بیمه غیر درمانی خود را پرداخت می‌کنند که بتوانند در صورت بروز حادثه یا مبتلا شدن به بیماری خاص، ریسک‌های زندگی خود را کاهش دهند.

source

توسط wisna.ir