در اولین اکران مستند «عقرب زرد» درباره شهید چیت سازان اظهار خرسندی شد که شرایط اکران این فیلم فراهم شده است.

فیلم مستند «عقرب زرد» برای اولین بار بعداظهر چهارشنبه(۱۹ دی‌ماه) در تالار ایوان شمس اکران شد.

به گزارش ایسنا، این‌ مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط سبحان قادری آغاز شد.

در ابتدای این مراسم مهدی مرادیان هم‌رزم علی چیت‌سازان دقایقی را به بیان خاطراتش از این شهید پرداخت و گفت: از علی الفت کارگردان این مستند نهایت تشکر را دارم. از ابتدا هم به او گفتم که ساخت این‌ مستند پرمخاطره خواهد بود و ممنونم که او تمام سختی‌های این‌ راه را تحمل کرد.

وی ادامه داد: از تمام کسانی هم که یکسال تلاش کردند این مستند دیده نشود تشکر می‌کنم، به هر حال هرجور توانستند تلاش کردند تا این فیلم توسط مردم دیده نشود ولی خداروشکر که خدا همیشه جای حق نشسته و اگر تلاش‌های آنها نبود امشب دور هم جمع نمی‌شدیم تا این مستند را ببینیم.

مرادیان خاطرنشان کرد: از زمانی که به من گفتند که قرار است در این‌ مراسم سخنرانی کنم نذر کردم و به خود شهید چیت‌سازیان توسل کردم که کمک کند چه چیزی بگویم. در آخرین روز قبل از شهادت شهید چیت‌سازیان این فرمانده بزرگ به من گفت مهدی یک حافظ بیاور و برای همه فال بگیر. این شهید خیلی به حافظ اعتقاد داشت و بسیار در جبهه فال می‌گرفت.

وی بیان کرد: آخرین فالی که برای او گرفتم این شعر آمد: 

در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع

شب نشین کوی سربازان و رندانم چو شمع

…..

همچو صبحم یک نفس باقیست با دیدار تو

چهره بنما دلبرا تا جان برافشانم چو شمع

علی چیت‌سازیان طبق این فال صبح زود بر اثر انفجار مین شهید شد.

مرادیان ابراز کرد: حق همه است که علی چیت‌سازیان را بشناسند، این شهید خاص و بی‌ریا بود و جوانمردی در خصلت او موج می‌زد. 

وی ابراز کرد: شهید چیت‌سازیان همیشه به شهدا توسل می‌کرد و در عملیات کربلا۴ وقتی کار گره خورد این شهید گفت برای اینکه کار حل بشود یک دعای کمیل می‌خوانیم و به شهدا توسل می‌کنیم ، انشاءالله کارگشا خواهد بود و از قضا گره باز شد.

مرادیان در ادامه یک خاطره از شهید چیت‌سازیان گفت و افزود: بعد از مجروح شدن علی چیت‌سازیان در جزیره مجنون ایشان را به تهران برای درمان منتقل کردند. روز ترخیص که فرا رسید کارهای مربوط به ترخیص را خودم انجام دادم، وقتی از بیمارستان بیرون آمدیم شهید چیت‌سازیان به من گفت مهدی بریم سینما آفریقا یک فیلمی گذاشته تعریفش را زیاد شنیدم، من در بهت بودم که وسط هیاهوی جنگ پس از مجروحیت برویم سینما. اما او اصرار داشت و به سینما آفریقا رفتیم و فیلم «جنگ‌جو صحرا» را دیدیم که مربوط به یک فرمانده ایتالیایی در جنگ جهانی دوم بود. منظورم از تعریف این خاطره این بود که شهید چیت‌سازیان تحت هر شرایطی روحیه جوانی خود را حفظ و جوانی می‌کرد.

وی در بخشی از خاطرات خود در فیلم به موضوع آهنگ گذاشتن در اطلاعات عملیات اشاره کرد و افزود: یکبار قبل از عملیات شناسایی یکی از رزمنده‌ها به علی چیت‌سازیان گفت چرا قبل از عملیات شناسایی یک آهنگ غمگین پخش می‌کنید که همش از مردن و شهادت می‌خواند این آهنگ روحیه ما را به هم می‌ریزد.

مرادیان بیان کرد: شهید چیت‌سازیان بسیار از این انتقاد استقبال کرد و از فردا اعلام کرد در محوطه اطلاعات عملیات آهنگ‌های محمدرضا شجریان و شهرام ناظری را پخش کنند. یاد دارم برخی از بچه‌های اطلاعات عملیات نماز صبح آهنگ «بیداد» استاد شجریان را می‌گذاشتند و با آن ‌هم گریه می‌کردند.

در ادامه این مراسم فیلم «عقرب زرد» اکران شد.

پس از اکران فیلم علی الفت -کارگردان فیلم مستند «عقرب زرد»- با حضور در صحنه دقایقی به ایراد سخن پرداخت و گفت: از خانواده شهید چیت‌سازیان بسیار تشکر می‌کنم که در یکسال گذشته که فیلم توقیف شد و امکان پخش پیدا نکرد پشت این فیلم ایستادند تا اجازه اکران بگیرد.

وی ادامه داد: خوب یا بد بودن فیلم را برعهده مخاطبان می‌گذارم. اما از سال ۹۹ کار پژوهش این فیلم آغاز شد و ما نهایتا به ۷۰دقیقه فیلم ‌رسیدیم. در واقع چند خرده داستان در کنار فیلم اصلی روایت شده بود اما نهایتا این فیلم ۵۰دقیقه شد و خرده داستان‌ها حذف شد.

در بخش پایانی این مراسم علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به ایراد سخن پرداخت و گفت: خوشحالم که یک کارگردان دهه ۷۰ این اثر را ساخته زیرا برخی معتقد بودند دهه ۷۰ از مسائل جنگ و انقلاب جدا خواهند شد اما می‌بینیم که چگونه به دل دفاع مقدس وارد شده و زوایایی از جنگ و رشادت‌های انسانی را نشان می‌دهند.

وی ادامه داد: مساله‌ای که وجود دارد ادراک است ممکن ما یک حرفی بزنیم‌ اما برداشت دیگران از حرف ما مهم است، بنابراین رفتار و حرف‌های علی چیت‌سازیان‌ممکن‌است در برداشت هرکسی متفاوت باشد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: علی چیت‌سازیان یک انسان فوق‌العاده بود و پیش هرکسی سعی نمی‌کرد خود را از دیگران ‌بالاتر ببیند. با اهل مسجد و زندانی یک جور برخورد می‌کرد.

آقا محمدی اظهار کرد: برخی را داشتیم پیش از انقلاب کتک خورهای فیلم‌های سینمایی بودند اما همین‌ها رشادت‌هایی در جنگ کردند که من از خیلی مذهبی‌ها سراغ ندارم.

وی افزود: موقعیت‌ها مهم نیست انسان بودن و خوب بودن مهم است. وقتی علی چیت‌سازیان با زندانیان اعزامی به جبهه نشست و برخاست می‌کرد شوخی و خنده به راه بود اما در خلوت خود گریه‌هایی داشت که کسی ندیده است.

گفتنی است، در این مراسم خجسته نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشت.

انتهای پیام 

source

توسط wisna.ir