خودروهای برقی زمین جنگ تجاری شرق و غرب هستند، کشورهای صاحب صنعت خودرو که به اعتبار برندهای خود تکیه کرده بودند؛ اکنون مغلوب خودروسازان نوپا چینی در رقابت عرضه خودروهای پاک شدند. جنگ تجاری حمل و نقل که متاثر از تولید و عرضه خودروهای برقی است، با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید بیشتر خواهد شد. خودروسازان «اتحادیه اروپا»، «مکزیک» و «چین» از سیاستهای ترامپ در امان نخواهند بود، پیش بینیها حاکی از آن است که خودروسازان اروپایی که در آمریکا «سایت تولید» ندارند بزودی با بحران حضور در این بازار مواجه خواهند شد.
به گزارش تابناک به نقل از تحلیل بازار؛ براساس برنامه دولت پیشین آمریکا باید تا سال ۲۰۳۰ حدود ۵۰ درصد از خودروهای این کشور برقی میشدند، اما ترامپ برنامه برقی سازی مذکور را متوقف کرده است
نخستین دستور ترامپ دامن خودروهای برقی را گرفت
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نخستین روز کاری خود در کاخ سفید، اهداف مرتبط با خودروهای برقی که در دوران ریاست جمهوری بایدن ابلاغ شده بود را لغو کرد. این اقدام ترامپ برنامه برقی سازی در آمریکا که سال ۲۰۲۱ توسط دولت وقت ابلاغ شده بود را باطل کرد. براساس برنامه دولت پیشین آمریکا باید تا سال ۲۰۳۰ حدود ۵۰ درصد از خودروهای این کشور برقی میشدند، اما ترامپ برنامه برقی سازی مذکور را متوقف کرده است.
البته دستور مذکور فقط مشول برنامه برقی سازی در آمریکا نیست، بلکه استفاده از بودجههای مازاد دولت آمریکا برای ایستگاههای شارژ را نیز متوقف میکند. از سوی دیگر معافیتهای که برای ممنوعیت تولید و فروش خودروهای سوخت فسیلی تا سال ۲۰۳۵ در این کشور اعلام شده بود را لغو کرده است. دونالد ترامپ از لغو برنامه معافیت ایالت کالیفرنیا در خصوص محدودیت فروش خودروهای سوخت فسیلی (به ویژه بنزینی) داده شده بود، حمایت و این موضوع را به سازمان حفاظت محیطزیست (EPA) اعلام کرده است.
عملکرد ترامپ در قبال خودروهای برقی برخلاف درخواست گروهی از خودروسازان از رئیس جمهور جدید آمریکا است
خودروهای برقی اولویت ندارند
براساس دستور لغو برنامههای برقی سازی، ترامپ از دولت درخواست کرده به بررسی حذف یارانهها که به طور ناعادلانه میان فناوری خودروهای برقی نسبت به سایر فناوریها توزیع میشود، اقدام شود. این سیاست میتواند در رشد خودروهای سوخت فسیلی و ارتقا سایر فناوریها در صنعت خودرو کمک کند. لازم به ذکر است که دونالد ترامپ پیشتر نسبت به لغو اعتبار مالیاتی دولت این کشور که به هر دستگاه خودرو ۷۵۰۰ دلار داده میشد، اظهار نظر کرده بود.
رئیس جمهور جدید آمریکا طی درخواستی از خودروسازان، اعلام کرد؛ «لطفا ما را ملزم به تولید خودروهای برقی کنید.» این خواسته ترامپ را میتوان یک اعلان جنگ علیه خودروسازان چینی برای ساخت محصولات برقی تلقی کرد.
عملکرد ترامپ در قبال خودروهای برقی برخلاف درخواست گروهی از خودروسازان از رئیس جمهور جدید آمریکا است. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، گروهی از خودروسازان با ایجاد ائتلافی خواستار الزام و اجرای قانون تولید خودروهای برقی در دولت جدید آمریکا شده بودند. در این نامه تاکید شده که صنعت خودرو برای موفقیت به «ثبات و پیش بینی پذیری» نیاز دارد، زیرا بسیاری از خودروسازان میلیاردها دلار در صرف تحقیق و توسعه خودروهای برقی کردند.
نکته قابل توجه اینجاست که هنوز معلوم نیست دستور ترامپ برای لغو برنامه برقی سازی که مرتبط با استانداردهای مربوط به انتشار گازهای گلخانهای میتواند موثر باشد یا خیر؛ احتمالا این دستور نیازمند پیشنهاد قوانین جدید توسط سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا است.
دستور جدید ترامپ در خصوص لغو برنامههای برقی سازی میتواند فرصتی برای خودروسازان اروپایی فراهم کند تا عقب ماندگی خود نسبت به پیشرفت تولیدکنندگان چینی و آمریکای در بازارهای جهانی را جبران کنند
چالش در بازار جهانی خودروهای برقی
دستور جدید ترامپ در خصوص لغو برنامههای برقی سازی میتواند فرصتی برای خودروسازان اروپایی فراهم کند تا عقب ماندگی خود نسبت به پیشرفت تولیدکنندگان چینی و آمریکای در بازارهای جهانی را جبران کنند. حمایت کمتر از خودروهای برقی میتواند بیانگر حفاظت از خودروسازان داخلی آمریکا با رویکرد توسعه فناوری خودروهای سوخت فسیلی باشد. این مساله اگر فقط با دیدگاه جنگ تجاری میان آمریکا و چین دنبال شود، فرصت رشد خودروسازان چینی جهت عرضه محصولات پاک نسبت به گذشته چند برابر میشود.
با توجه به اینکه بازار خودرو آمریکا نقش بسزایی در بازار جهانی دارد، عدم حمایت دولت جدید این کشور از خودروهای برقی میتواند در سرنوشت وسایل نقلیه پاک تاثیر منفی ایجاد و فروش این محصولات را به شدت کاهش دهد.
source