به گزارش سرویس بین الملل تابناک، تصاویر جدید از یحیی سنوار و محمد ضیف؛ تعلیق کمک آمریکا کمک به اوکراین و دادن اطلاعات محرمانه از سوی آمریکا به محمد جولانی از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

تصاویر جدید از یحیی سنوار

شبکه الجزیره در برنامه «ما خفی اعظم» تصاویر نابی از حضور شهید یحیی سنوار در میدان نبرد و همچنین اتاق عملیات عزالدین قسام و محمد ضیف منتشر کرد.

شبکه الجزیره در برنامه «ما خفی اعظم» برای اولین بار تصاویری اختصاصی از شهید یحیی السنوار، رهبر جنبش مقاومت اسلامی (حماس) پیش از شهادتش منتشر کرد که توسط گردان‌های عزالدین قسام ضبط شده بود.

این تصاویر اختصاصی نشان می‌دهد که شهید سنوار در خط مقدم، عملیات علیه نیرو‌های اسرائیلیِ متجاوز به رفح و مناطق دیگر را هدایت می‌کرده است.

همچنین، تصاویر نشان می‌دهد که یحیی السنوار در چندین منطقه بین کمین‌گاه‌ها در حال حرکت بوده و روحیه‌ی رزمندگان گردان‌های قسام را در مواجهه با تجاوز رژیم اشغالگر قدس بالا می‌برده است.

السنوار در حالیکه در کنار محمود حمدان، فرمانده‌ی گردان تل‌السلطان در رفح (که همراه او در رفح به شهادت رسید) نشسته و مشغول برنامه‌ریزی برای انجام عملیات است، نیز نشان داده می‌شود.

این تصاویر همچنین شهید یحیی سنوار را در خطوط مقدم نبرد نشان می‌دهد که در حال نگاه کردن به یک خودروی نظامی اسرائیلی است که در محله تل‌السلطان در رفح هدف قرار گرفته و منهدم شده است.

تعلیق کمک آمریکا کمک به اوکراین 

نشریه «پالتیکو» روز جمعه با استناد به یک سند داخلی گزارش داد، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا به نهاد‌های دیپلماتیک و کنسولی کشورش دستور داده است تا «دستور توقف کار» برای تقریبا تمام «جوایز کمک خارجی موجود» را صادر کنند.

این دستور مقامات وزارت امور خارجه آمریکا را شوکه کرده است و به نظر می‌رسد برای کمک‌های نظامی به اوکراین اعمال شود.

این مجله به نقل از سه مقام فعلی و ۲ مقام سابق آشنا به این موضوع گفت دستورالعمل روبیو به این معنی است که «هیچ اقدام دیگری برای توزیع کمک‌های مالی به برنامه‌هایی که قبلا توسط دولت ایالات متحده تایید شده است، انجام نخواهد شد.»

شبکه خبری بی‌بی‌سی که یادداشت وزارت خارجه آمریکا را هم بررسی کرد، گزارش داد که به نظر می‌رسد این اقدام «بر همه چیز، از کمک‌های توسعه گرفته تا کمک‌های نظامی» تأثیر می‌گذارد، این در حالیست که پنتاگون قبلا به وب‌سایت «صدای آمریکا» گفته بود که توقف کمک‌ها بر «کمک‌های امنیتی به اوکراین» تأثیری نخواهد داشت. 

همچنین گزارش شده است که یادداشت روبیو تنها استثنا‌هایی را برای کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی و مصر قائل شده است، بدون اینکه به هیچ طرف دیگری اشاره داشته باشد.

«کن کلیپنشتاین» روزنامه‌نگار، آنچه را که به گفته او کپی از دستورالعمل روبیو است، منتشر کرد که طبق آن «تمام تعهدات جدید تامین مالی برای برنامه‌های کمک خارجی» که از طریق وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (یواس.‌اید) تامین می‌شود، متوقف می‌شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا که روز دوشنبه روی کار آمد، دستور تعلیق ۹۰ روزه همه «کمک‌های توسعه خارجی برای ارزیابی کارایی برنامه‌ای و سازگاری با سیاست خارجی ایالات متحده» را صادر کرده است.

یکی از مقامات یواس.‌اید به رویترز گفت در میان برنامه‌هایی که متوقف شد، کمک به مدارس و مراقبت‌های بهداشتی از جمله مراقبت‌های اضطراری مادران و واکسیناسیون کودکان است. بر اساس این وب‌سایت، خود یواس.‌اید از فوریه ۲۰۲۲، ۲.۶ میلیارد دلار کمک بشردوستانه، ۵ میلیارد دلار کمک توسعه و بیش از ۳۰ میلیارد دلار به‌عنوان «حمایت مستقیم بودجه” ارائه کرده است.

به گفته پنتاگون، از فوریه ۲۰۲۲، ایالات متحده نزدیک به ۶۶ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است. ترامپ بار‌ها از جو بایدن به دلیل تایید کمک‌های بی‌قید و شرط به اوکراین انتقاد کرده و قول داده است که اقدامات کاهش هزینه‌ها را اجرا کند. او همچنین قول داد که به سرعت در مورد توافق صلح بین مسکو و کی‌یف مذاکره کند.

آمریکا اطلاعات محرمانه را با رهبران جدید سوریه در میان گذاشت

روزنامه «واشنگتن‌پست» به نقل از مقامات سابق و فعلی آمریکا گزارش داد، ایالات متحده با ارائه اطلاعاتی برای جلوگیری از تهدیدات تروریستی احتمالی «داعش» در داخل سوریه، با مقامات جدید این کشور همکاری کرده است.

به گفته این مقامات، هشدار‌های آمریکا از طریق کانال ارتباطی با «هیئت تحریر الشام» به جلوگیری از طرح داعش برای هدف قرار دادن یک زیارتگاه در نزدیکی دمشق در ۱۱ ژانویه کمک کرد.

مقامات در این گزارش که روز جمعه منتشر شد، گفتند، در عین حال، اشتراک‌گذاری اطلاعات به این معنی نیست که ایالات متحده دیگر تحریر الشام را یک سازمان «تروریستی» تلقی نکرده است.

در این گزارش آمده است که تماس بین مقامات آمریکایی و نمایندگان مقامات موقت سوریه مدت کوتاهی پس از سرنگونی حکومت «بشار اسد» در دسامبر ۲۰۲۴ آغاز شد و به صورت مستقیم، یعنی بدون میانجیگری اشخاص ثالث، صورت گرفت.

مخالفان مسلح سوریه، دمشق را در ۸ دسامبر تصرف کردند و اسد از ریاست جمهوری سوریه کنار رفت و کشورش را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا پناهندگی گرفت. در پی آن، «محمد البشیر» که مدیریت دولت مستقر در ادلب را بر عهده داشت و توسط تحریر الشام و دیگر گروه‌های مخالف تشکیل شده بود، به‌عنوان نخست‌وزیر موقت منصوب شد. او بعدا اعلام کرد که دولت موقت تشکیل شده است و تا مارس ۲۰۲۵ بر سر کار خواهد ماند.

به گزارش واشنگتن‌پست، تماس با هیئت تحریر الشام، منعکس‌کننده هشدار فزاینده ایالات متحده است مبنی بر اینکه داعش می‌تواند هم‌زمان با تلاش رهبران جدید سوریه برای تحکیم کنترل، تجدید حیات کند.

مقامات گفتند که اشتراک اطلاعاتی به دلیل «علاقه دوجانبه» در جلوگیری از چنین بازگشتی انجام می‌شود و منعکس‌کننده پذیرش کامل تحریر الشام نیست و این گروه همچنان یک سازمان «تروریستی» از سوی ایالات متحده تعیین شده است.

یک مقام سابق آمریکایی که با توجه به حساسیت مساله، مانند دیگران خواست نامش فاش نشود، گفت: «با توجه به اینکه اطلاعات موثق و خاصی [درباره تهدیدات داعش]وجود داشت، و همینطور تلاش‌های ما برای ایجاد رابطه با این افراد (مسوولان جدید سوریه)، این کار درست، محتاطانه و مناسب است.»

در روز‌های پر هرج و مرج پس از سقوط اسد، دولت بایدن محتاطانه با تحریر الشام و رهبر آن، «احمد الشرع» سرکرده این گروه که قبلا با نام «ابومحمد الجولانی» شناخته می‌شد، وارد تعامل شد. جولانی تلاش کرده است تا اعتدال نشان دهد، با رهبران جهان تماس گرفته و متعهد شده است که اقلیت‌های مذهبی متعدد سوریه را مورد آزار و اذیت قرار ندهد.

مشخص نیست که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا چه سیاستی در قبال دولت موقت سوریه در پیش خواهد گرفت، اما او تمایل خود را برای دور ماندن از امور این کشور «خاورمیانه» نشان داده است. ماه گذشته، در حالی که نیرو‌های تحریر الشام به سمت دمشق می‌رفتند، او در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «این مبارزه ما نیست.»

تبادل اطلاعات با تحریر الشام که قبلا گزارش نشده بود، در برخورد مستقیم بین مقامات اطلاعاتی ایالات متحده و نمایندگان این گروه رخ داده است، نه از طریق اشخاص ثالث، و مقامات گفتند این شامل تبادلات بین ۲ طرف در سوریه و یک کشور ثالث بوده است. این مقام سابق گفت که ارتباط‌ها تقریبا ۲ هفته پس از به قدرت رسیدن تحریر الشام در ۸ دسامبر آغاز شد.

سرویس خبری دولتی سوریه گزارش داد که در ۱۱ ژانویه، دولت موقت سوریه یک توطئه داعش برای بمبگذاری در حرم مطهر «سیده زینب» در حومه دمشق را خنثی کرد. به گزارش واشنگتن‌پست، مقامات فعلی و سابق گفتند که این حمله در پی هشدار‌های ارائه شده توسط سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده جلوگیری شد. سیا از اظهار نظر در این رابطه خودداری کرد.

این مقام سابق آمریکایی در ادامه مدعی شد: «ما اطلاعاتی را با روس‌ها به اشتراک می‌گذاریم؛ همچنین وقتی تهدیدات خاصی داریم و در برخی موارد وظیفه هشدار دادن را داریم، اطلاعاتی را با ایرانی‌ها به اشتراک می‌گذاریم؛ بنابراین این نتیجه تلاش برای توسعه و پرورش رابطه با تحریر الشام بود. اما از این نظر خارق‌العاده نبود. حتی زمانی که منافع ما کاملا همسو نیستند، در برخی موارد مسئولیت داریم که اطلاعات را به اشتراک بگذاریم.»

مشخص نیست که از زمان روی کار آمدن ترامپ در روز دوشنبه، تماس‌های اطلاعاتی یا دیپلماتیکی با دولت موقت سوریه وجود داشته است یا خیر.

به گفته یک مقام ارشد سابق ایالات متحده، در جبهه دیپلماتیک، مقامات آمریکایی از رهبران موقت سوریه خواسته‌اند تا در مورد ظهور مجدد داعش هوشیار باشند. این مقام که خواست نامش فاش نشود، به واشنگتن‌پست گفت که هیئت تحریر الشام پاسخ «مثبت» داده است.

نخستین تماس تلفنی وزیر خارجه ترامپ با همتای چینی بر سر تایوان

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه در نخستین گفت‌وگوی تلفنی خود با وانگ یی، همتای چینی اش بر سر تایوان گفت‌و‌گو کرد.

روبیو که به‌عنوان یکی از منتقدان سرسخت چین شناخته می‌شود، در پایان نخستین هفته کاری خود با وانگ یی تماس گرفت.
او در این هفته تلاش کرده بود، جبهه‌ای متحد با شرکای ایالات متحده در منطقه تشکیل دهد.

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: روبیو در این تماس گفته است: دولت دوم ترامپ به دنبال روابطی با چین خواهد بود که «منافع آمریکا را پیش برده و مردم آمریکا را در اولویت قرار دهد.»

وی افزود: «وزیر خارجه آمریکا همچنین بر تعهد ایالات متحده به متحدانش در منطقه و نگرانی جدی نسبت به اقدامات قهری چین علیه تایوان و در دریای چین جنوبی تأکید کرد.»

در مقابل، وانگ یی درخصوص موضوع تایوان به روبیو هشدار داد.

وانگ یی به روبیو گفت: ما هرگز اجازه نخواهیم داد تایوان از چین جدا شود.

وی افزود: واشنگتن نباید وعده خود مبنی بر به رسمیت شناختن چین یکپارچه را نقض کند.

بر اساس گزارش وزارت خارجه چین، وانگ ابراز امیدواری کرد: روبیو نقشی سازنده‌ای برای آینده مردم چین و آمریکا و همچنین صلح و ثبات جهانی ایفا کند.

وانگ در این تماس تلفنی گفت: دو اقتصاد بزرگ جهان باید به دنبال «راه صحیحی برای کنار آمدن در دوران جدید» باشند؛ اشاره‌ای که احتمالاً به بازگشت ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا داشت.

وی تأکید کرد: پکن «هیچ قصدی برای پیشی گرفتن یا جایگزینی دیگران ندارد»، اما «حق مشروع خود برای توسعه» را حفظ می‌کند.

وزیر امور خارجه چین همچنین گفت: دو طرف باید از رهبران خود، شیء جین‌پینگ و ترامپ که به‌نظر می‌رسد گفت‌وگویی دوستانه داشته‌اند، پیروی کنند.

source

توسط wisna.ir