وی ادامه داد: طلای آبشده همان طلاهای دستدوم ذوبشدهای است که بهصورت یکتکه فلز آبشده تبدیل میشود.
به گفته عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران طبق قوانین جاری صنفی که توسط اتحادیه طلا و جواهر تدوین شده باید هر واحدی طلاهای دست دوم را جمعآوری کند و به واحدهای مُجازی که طلا را ذوب میکند ارائه دهد.
کشتیآرای تاکید کرد: واحدی که طلا را آب میکند بعد از یادداشت وزن طلا، با عیارسنجی، عیار طلا را نیز مشخص میکند که معمولا استاندارد نیست.
وی ادامه داد: استانداردنبودن عیار طلا یعنی اینکه ممکن است عیار طلای آبشده از ۱۸ عیار بیشتر یا کمتر باشد.
عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران تصریح کرد: واحد صنفی یک کد مخصوص که از طرف اتحادیه دریافت کرده را بر روی طلای آبشده حک میکند و یک برگه بهعنوان شناسنامه طلای آبشده به طلافروشی که طلاهای خود را ذوب کرده ارائه میدهد.
کشتیآرای با تاکید بر اینکه طلای آبشده برای دادوستد درونصنفی استفاده میشود، گفت: اگر قرار باشد که طلای آبشده به قطعات کوچکتر تقسیم شود از استاندارد برگه شناسنامهای که دارد خارج میشود و در آن صورت تمام قطعات طلای آبشده کد مخصوص اتحادیه را ندارند که قابل کنترل باشد.
مردم طلای آبشده نخرند
وی افزود: بنابراین توصیه میشود مردم در درجه اول طلای آبشده نخرند؛ چراکه ممکن است استاندارد نباشد و افرادی که این طلا را خریداری میکنند در آینده دچار ضرر و زیان شوند.
عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران تصریح کرد: باتوجه به اینکه مردم اطلاعات کافی در مورد خرید طلای آبشده و دستگاههای لازم برای عیارسنجی ندارند ممکن است متضرر شوند.
به گفته کشتیآرای افرادی که طلای آبشده خریداری میکنند برای فروش باید به همان واحد صنفی مراجعه کنند و اگر آن واحد اجارهای باشد افراد برای فروش طلای آبشده دچار دردسر میشوند؛ چراکه مجدد باید طلا عیارسنجی شود و افراد متحمل هزینههای اضافه میشوند.
وی تاکید کرد: خرید و فروش طلای آبشده یک کار تخصصی است و مردم اگر میخواهند سرمایهگذاری کنند بهتر است از مصنوعات طلا که دارای فاکتور رسمی است استفاده کنند.
source