هوش مصنوعی جایگزین روزنامه‌نگاران نمی‌شود

به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک به نقل از رویترز، روزنامه ایتالیایی ایل فایلیو برای اولین‌بار در جهان به مدت یک ماه ویژه‌نامه‌ای چهارصفحه‌ای منتشر کرد که محتوای آن به طور کامل توسط هوش مصنوعی نوشته شده بود و همراه با روزنامه معمولی فروخته می‌شد.

کلودیو سراسا سردبیر این روزنامه گفت: انتشار این ویژه‌نامه آزمایشی که به‌تازگی به پایان رسیده، موفقیت بزرگی بود و فروش روزنامه را افزایش داد و ازاین‌پس هر هفته یک بخش جداگانه از مطالب توسط هوش مصنوعی منتشر خواهد شد.

سراسا همچنین گفت: از هوش مصنوعی برای نوشتن مقاله‌های موردی در مورد حوزه‌هایی که این روزنامه با تنها 22 کارمند، در مورد آنها کارشناس متخصص ندارد، مانند حوزه نجوم، استفاده خواهد شد.

سردبیر روزنامه ایتالیایی ایل فایلیو تصریح کرد: برنامه‌های هوش مصنوعی منجر به ازدست‌دادن مشاغل خبری نخواهد شد. برخی فعالان خبری هوش مصنوعی را راهی برای کاهش خبرنگاران و افزایش استفاده از محصولات فناورانه می‌دانند. اما این طرز فکر بسیار اشتباه است و به خود رسانه‌ها آسیب می‌زند. نکته اساسی این است که بدانید با استفاده از هوش مصنوعی چه‌کارهایی را می‌توانید انجام دهید، نه اینکه تصور کنید با استفاده از آن می‌توانید نیروی کار خود را کاهش دهید. 

سراسا گفت: هوش مصنوعی برای افرادی که می‌دانند چگونه سؤالات درستی بپرسند و بیشترین بهره را از این فناوری ببرند شغل ایجاد می‌کند، اما پیش‌بینی می‌شود هوش مصنوعی با وادارکردن خبرنگاران به کاوش عمیق‌تر و بررسی‌های دقیق‌تر، روزنامه‌نگاری باکیفیت را تقویت ‌کند. نویسندگان با ظهور هوش مصنوعی مجبور خواهند شد عناصر جدید خبری پیدا کنند تا گزارش‌های آنها خلاق‌تر و مرتبط‌تر با تحولات روز باشند.

وی افزود: من هر روز با برنامه‌های هوش مصنوعی تعامل دارم و اغلب از نتایج کار شگفت‌زده می‌شوم. اگر از آنها بخواهید مقاله‌ای طعنه‌آمیز در مورد هر موضوعی بنویسند، هوش مصنوعی می‌داند که چگونه این کار را انجام دهد. هوش مصنوعی همچنین در زمینه نگارش نقد و بررسی کتاب ماهر بوده و قادر به تجزیه‌وتحلیل هفتصد صفحه کتاب و نگارش نقدهای روشنگر در عرض تنها چند دقیقه است.

 

سردبیر روزنامه ایتالیایی ایل فایلیو همچنین گفت: اما فقدان تفکر انتقادی یک نقص جدی در هوش مصنوعی است. روزنامه‌نگاران برای نگارش مقالات عمیق نباید از هوش مصنوعی استفاده کنند. در برخی موارد آنها پایگاه‌داده خود را به‌روز نمی‌کنند و استنادهای تاریخی غلطی دارند؛ لذا باید در زمان استفاده از آنها بسیار هشیار و نکته‌سنج بود. 

source

توسط wisna.ir