علی گرمابی امروز ۱۷ اردیبهشت در نشست خبری، با بیان اینکه در این سالها جشنواره تاکپلو از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار بوده است، افزود: این جشنواره با همراهی و همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه جشنواره تاکپلو دوم خرداد با حضور مردم منطقه ترشیز و گردشگران سایر شهرستانها و حتی استانها برگزار خواهد شد، اظهار کرد: جشنواره تاک پلو به نوعی در راستای برندسازی و معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان برگزار میشود.
فرماندار خلیلآباد با بیان اینکه اگر در حوزه گردشگری ورود خوب، با برنامه و منسجمی داشته باشیم به نوعی زنجیره اقتصادی شهرستان را که کشاورزی است تکمیل کردهایم، تصریح کرد: اگر محصولات شهرستان در بستهبندیهای شکیل عرضه شود و از فروش آنها به صورت فلهای خودداری کنیم قطعاً به نفع کشاورزان خواهد بود.
وی حوزه گردشگری را بسیار حوزه مستعد و گستردهای دانست و گفت: حتی صنایع دستی شهرستان میتواند از ظرفیت گردشگری پیشتازتر باشد.
گرمابی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم اثرگذاری لازم را در توسعه شهرستان داشته باشیم باید در حوزههای گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی دارای برنامه باشیم، گفت: آثار و ظرفیتهای شهرستان باید در شهر به نمایش گذاشته شود.
وی با بیان اینکه برای این جشنواره از استاندار و سایر مسئولان مرتبط دعوت شده است، افزود: شهرستان آماده برگزاری جشنواره تاک پلو به بهترین نحو ممکن است.
ثبت جشنواره تاکپلو در تقویم رویدادهای گردشگری کشور
محمد نظامآبادی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خلیلآباد در این جلسه گفت: شش جشنوارهای که در شهرستان برگزار میشود شامل جشنواره تاک پلو، جشنواره انگور، چراغو شب چله، آبگرم، نوروزگاه و جشنواره روز کندر را در ردیف ثبت رویدادهای گردشگری گذاشتیم که از این تعداد چهار جشنواره با برگزاری سطح استانی در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه از شش رویداد چهار جشنواره آبگرم، انگور، تاک پلو و چراغو شب چله در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسیده است، افزود: همزمان با برگزاری جشنواره تاک پلو از لوح ثبتی این جشنواره رونمایی خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خلیلآباد درباره به ثبت رساندن خانه باغهای قدیمی شهرستان گفت: چون به ثبت رساندن بناهای تاریخی شرایط خاصی دارد مکاتباتی با دهیاران شهرستان انجام شده تا اگر خانه باغ قدیمی سالم داشتند پس از اخذ رضایت صاحب بنا، آنها را برای ثبت در فهرست آثار ملی معرفی کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون دو تا سه خانه باغ برای ثبت معرفی شده است، تصریح کرد: شهرستان در حوزه صنایع دستی از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است.
نظامآبادی با اشاره به اینکه تلاش میشود برای معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان از مدیران دفاتر مسافرتی خراسان رضوی و مدیران هتلها و واحدهای اقامتی دعوت کنیم، گفت: تمام ظرفیتهای اقامتی شهرستان برای زمان برگزاری جشنواره تاک پلو و اسکان افرادی که از دیگر مناطق میآیند آماده هستند.
برگزاری جشنواره تاکپلو با حضور داوران بینالمللی
عباس پاکدل شهردار خلیلآباد نیز با بیان اینکه سال گذشته بالغبر ۱۶۰ نفر در بخش جشنواره شرکت کرده بودند و ۳۵۰۰ نفر نیز از خلیلآباد و دیگر شهرستانها حضور یافتند، گفت: امسال این جشنواره سه بخش دارد که شامل جشنواره تاک پلو، جشن و بازارچه سنتی میشود.
وی با اشاره به اینکه جشنواره با حضور داوران بینالمللی برگزار میشود، افزود: جشنواره امسال تاک پلو در پارک جنگلی برگزار خواهد شد.
شهردار خلیلآباد با بیان اینکه بازارچه سنتی در حاشیه پارک جنگلی برپا میشود، اظهار کرد: تلاش میشود پارک گردشگری را به عنوان یک پتانسیل بالقوه گردشگری در منطقه ترشیز معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمام تدابیر لازم برای پذیرایی بهتر از گردشگران و شرکت کنندگان در جشنواره تاک پلو اندیشیده شده است، تصریح کرد: جشنواره تاک پلو به خوبی معرفی شده و شرکت کنندگان بسیاری از شهرستانهای مختلف حتی خارج از استان داریم.
پاکدل با بیان اینکه در این جشنواره سه غرفه برای پخت و فروش دلمه و سایر غذاهای محلی اختصاص یافته است، گفت: تاکنون سه گروه گردشگری از خراسان رضوی و خراسان جنوبی برای شرکت در این جشنواره اعلام آمادگی کردهاند.
پیشبینی بالغ بر ۱۰۰ غرفه نمایشگاهی
رضا عطار، رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان خلیلآباد از پیشبینی بالغ بر ۱۰۰ غرفه در جشنواره تاک پلو خبر داد و گفت: غذاها و محصولات سنتی و صنایع دستی شهرستان در این غرفهها به نمایش درخواهد آمد.
وی با بیان اینکه حتی از هنرمندان سایر شهرستان نیز دعوت شده است، گفت: تمامی غرفهها به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام