در نشست تشریح برنامه‌های سومین گام طرح «زندگی با آیه‌ها» برگزار شد و قرار است این طرح با ۱۱۰ آیه تا عید مبعث و یک ماه پیش از رمضان ادامه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بعداظهر امروز در نشست تشریح برنامه‌های مرحله سوم نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها» که در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد با اشاره به نقش‌آفرینی گسترده مجموعه‌های حاکمیتی و مردمی در اجرای عملیات قرآنی سال جاری اظهار کرد: همه مجموعه‌ها بدون تمرکز بر نام و نشان خود وارد میدان شدند و یک نهضت گسترده و فراگیر در سطح کشور رقم خورد.

وی تأکید کرد: این نوع همکاری که در آن نقش‌ها برجسته اما بدون خودنمایی بود، می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر فعالیت‌های فرهنگی کشور باشد.

زندگی با آیه‌ها و رشد حافظان قرآن کریم

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین تقی‌زاده گزارشی از دستاوردهای گام دوم نهضت ملی زندگی با آیه‌ها ارائه کرد و گفت: در این مرحله، بیش از ۱۱ میلیون نفر در مسیر حفظ و فهم آیات قرآن کریم قرار گرفتند و بیش از ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر امکان دریافت گواهی حفظ و فهم ۳۰ آیه را پیدا کردند.

وی با اشاره به مشارکت گسترده مردمی افزود: در جریان اجرای این گام، حدود ۲.۵ میلیون جلسه قرآنی در قالب ۱۷۰ هزار محفل روزانه و هفتگی در مساجد، منازل و دیگر فضاهای فرهنگی برگزار شد که با همراهی ۱۱۰ هزار سفیر آیه‌ها و در فضای هم‌افزایی حدود ۳۰ دستگاه و هزاران مجموعه مردمی صورت گرفت.

رئیس سازمان دارالقرآن همچنین تدوین بیش از ۱۰ عنوان کتاب، تولید بیش از ۱۰۰۰ محصول رسانه‌ای و گرافیکی و توسعه زیرساخت‌های فناورانه نوینی چون اپلیکیشن زندگی با آیه‌ها، دستیار هوشمند تولید محتوا و بازی قرآنی آیلیگ را از دیگر دستاوردهای گام دوم برشمرد.

وی اعلام کرد: اختتامیه گام دوم این طرح جمعه هفته جاری برگزار خواهد شد و هم‌زمان، گام سوم نهضت ملی زندگی با آیه‌ها نیز آغاز می‌شود.

انتخاب۱۱۰ آیه برای‌ گام سوم طرح «زندگی با آیه‌ها»

حجت‌الاسلام تقی‌زاده درباره محور گام سوم توضیح داد: در این مرحله، تمرکز ما بر ۱۱۰ آیه آشنا است تا معنا و ابعاد فردی و اجتماعی این آیات به‌صورت عمیق‌تر تبیین شود. این مرحله تا عید مبعث و یک ماه پیش از رمضان ادامه خواهد داشت. برای ایام تابستان و اوقات فراغت نوجوانان و جوانان نیز برنامه‌ریزی ویژه‌ای شده است.

وی همچنین افزود: در مناسبت‌های مذهبی مانند محرم، اربعین و هفته وحدت، طراحی‌های محتوایی خاصی خواهیم داشت. به‌عنوان مثال، در ایام محرم، ۱۲ آیه از این مجموعه در منابر و هیئات مذهبی مطرح خواهد شد.

رئیس سازمان دارالقرآن با دعوت از نهادها برای میزبانی دبیرخانه طرح در ماه رمضان آینده تصریح کرد: هر نهادی که آمادگی دارد، می‌تواند اعلام حضور کند. اما نگاه باید فرادستگاهی و هم‌افزا باشد و از برجسته‌سازی نام و نشان سازمانی پرهیز شود.

وی تفاوت گام سوم با مراحل پیشین را چنین تشریح کرد: در این مرحله تلاش می‌کنیم جذابیت محصولات را افزایش دهیم؛ به‌ویژه در ماه رمضان، محصولاتی که با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، فضای کمیک و طنز طراحی شدند، بازخورد بالایی داشتند. همچنین، از آیات آسان به آیات دشوارتر حرکت می‌کنیم تا انس با قرآن برای مخاطبان تسهیل شود.

حجت‌الاسلام تقی‌زاده در پایان با اشاره به روند اعطای مدرک به حافظان قرآن گفت: تلاش داریم تا با مرتبه‌بندی سطح حفظ، حافظان را به گام‌های بالاتر سوق دهیم. در دو سال اخیر، شاهد رشد ۵۰ درصدی در حفظ عمومی و ۴۰ درصدی در حفظ تخصصی بوده‌ایم. مشارکت برادران اهل سنت نیز در آزمون‌های تخصصی دو برابر شده که این امر نشان‌دهنده رویکرد ملی و وحدت‌آفرین این نهضت قرآنی است. 

نقش صدا و سیما در طرح «زندگی با آیه‌ها» چیست؟

در بخش دیگری از این‌ نشست محمدحسین کشکولی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، نیز گفت: رسانه ملی مطابق با نقشی که رهبر انقلاب برای آن ترسیم کرده‌اند، در مواقع بروز جریان‌های مردمی، ایفای نقش قرارگاهی را بر عهده دارد. نهضت زندگی با آیه‌ها از بزرگ‌ترین رویدادهای قرآنی بعد از انقلاب است و رسانه ملی نیز در کنار آن ایستاده است.

وی ادامه داد: در برنامه‌سازی‌ها، طیف متنوعی از مخاطبان در نظر گرفته شد؛ از کودکان و نوجوانان تا بزرگسالان، در قالب‌های مختلف از جمله گفتگومحور، مسابقه، نمایش و … برنامه‌هایی تولید شد که سفره‌ای رنگارنگ و معنوی را پیش روی مخاطبان گذاشت.

کشکولی با اشاره به گسترش فعالیت‌ها در سطح رسانه‌ای افزود: این نهضت در شبکه‌های تلویزیونی، استانی و رادیویی حضور داشت و هر شبکه بر اساس مخاطب خاص خود به شکلی با این طرح همراه شد. استمرار این جریان در دو سال گذشته، از ویژگی‌های برجسته آن است.

وی استقبال مردمی را خیره‌کننده دانست و گفت: چه از طریق تماس با سامانه ۱۶۲، فضای مجازی، نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما و چه در برخوردهای مردمی، این پیام دریافت می‌شد که رسانه ملی با این طرح، آیات زندگی‌ساز را به زندگی مردم آورده است. 

موفقیت کمیته امداد در طرح «زندگی با آیه‌ها»

در بخش پایانی این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین متقی‌فر، معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره)، از مشارکت گسترده مددجویان در این طرح ملی خبر داد و گفت: از میان ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار مددجوی تحت پوشش کمیته، بیش از یک میلیون و ۳۵ هزار نفر در این طرح مشارکت کردند و حدود ۶۳۰ هزار نفر نیز موفق به دریافت گواهی پایان دوره شدند.

وی افزود: بیشترین شرکت‌کنندگان بین ۱۰ تا ۳۰ سال سن داشتند که بسیار امیدبخش است. همچنین، بیش از ۱۰ هزار کنشگر فرهنگی از میان مددکاران و امدادیاران تربیت شدند تا در ادامه مسیر، فعالیت‌های فرهنگی را هدایت کنند.

متقی‌فر این مشارکت را بزرگ‌ترین رخداد فرهنگی در تاریخ کمیته امداد دانست و ابراز امیدواری کرد که این طرح بتواند در زمینه انس، حفظ و تطبیق آموزه‌های قرآنی با سبک زندگی مددجویان نقش‌آفرینی کند.

در پایان این نشست، از کتابچه «زندگی با آیه‌ها» با محوریت تبیین و حفظ ۱۱۰ آیه آشنا و زندگی‌ساز به‌طور رسمی رونمایی شد؛ کتابچه‌ای که مبنای محتوایی گام سوم این نهضت فراگیر قرآنی خواهد بود.

انتهای پیام

source

توسط wisna.ir