به گزارش ایسنا، دهمین روز از سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (جمعه، ۲۶ اردیبهشت) به کار خود پایان داد و تنها یک روز به پایان ماراتن ۱۱ روزه ناشران مانده است.
در روز جمعه، از ساعت اولیه، بازدیدکنندگان به مصلی مراجعه کرده بودند و مسعود پزشکیان، رئیسجمهور نیز از اولین مهمانان نمایشگاه کتاب بود.
رئیسجمهور در حاشیه بازدید از نمایشگاه عنوان کرد: کتابها باید بر اساس مسائل و نیاز روز جامعه نوشته شوند، تنها در این صورت است که میتوان از کتاب بهعنوان ابزاری مؤثر برای ارتقا و بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی بهره برد.
به گفته سخنگوی نمایشگاه کتاب، در ساعتهایی بر اساس آمار دستگاه بیتیاس، ۴۰۰ هزار سیمکارت در محوطه نمایشگاه فعال بودند.
بهنظر بیشتر بازدیدکنندگان روز جمعه خانوادهها بودند که برخی ناهاری آماده کرده و به مصلی آمده بودند و در این میان نگاهشان به کتابی افتاده و خرید میکردند. اینکه خانوادهها محیط نمایشگاه را حتی برای گردش انتخاب کنند خوب است و شاید به نوعی به فرهنگ و کتاب ادای دین کنند اما گاه خانوادهها از کودک خود غافل شده و کودکان در میان جمعیت گم میشوند. امروز گمشدن دو کودک خردسال از رادیو نمایشگاه اعلام شد، که البته کودکان پیدا شدند.
برخی از ناشران با اشاره به حضور خانوادهها میگویند «روز جمعه روز گشتوگذار و تفریح است.» البته معمولا مخاطبان دقیقه نودی هم هستند که حتی در ساعت پایانی، خود را به نمایشگاه میرسانند تا از این رویداد جا نمانند.
باید گفت ناشران بزرگ در هر حالتی مخاطبان خود را دارند؛ برخی از بازدیدکنندگان یکراست سراغ آنها میروند و بعد از خرید کتابهای مورد نظرشان پرسهای هم در میان کتابهای سایر ناشران میزنند و اطلاعاتی درباره کتابها میگیرند، البته برخی هم به مخاطبان پروپاقرص برخی از ناشران اطمینان میکنند و کتابها را بر اساس لیست آنها انتخاب میکنند.
با نزدیکشدن به روزهای پایانی، حضور چهرهها و جشنهای امضا را کمتر در نمایشگاه داریم.
بخش کودک و نوجوان شلوغتر از بخشهای دیگر است و البته تخلف در این بخش زیاد است؛ از تخفیفهای نامتعارف گرفته تا فروش اسباببازی و بازی فکری و «دو کتاب بخر سه کتاب ببر». البته این موضوع مختص بخش کودک نبوده و در روزهای اخیر شاهد تخلفاتی از این دست در شبستان هستیم. هرچند سخنگوی نمایشگاه تأکید دارد که تخلفات رصد میشود.
ابراهیم حیدری روز جمعه آمار فروش نمایشگاه کتاب تهران را هم به این شرح اعلام کرد: در بخش مجازی، تا ساعت ۱۳ جمعه (۲۶ اردیبهشتماه) یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۵۶۴ جلد کتاب به ارزش ۲۸۷ میلیارد و ۴۴۷ میلیون تومان به فروش رفته است. در بخش فیزیکی هم تا ساعت ۱۲ پنجشنبه (۲۵ اردیبهشتماه) ۲۳۶ میلیارد و ۹۰۱ میلیون تومان، فروش ثبت شده است. در مجموع میزان فروش در دو بخش مجازی و حضوری، ۵۲۴ میلیارد و ۳۴۹ میلیون تومان است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب ادامه داد: مجموع فروش نمایشگاه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۸۶/۵ درصد رشد داشته است. در تعداد جلد نیز افزایش ۲۵/۵ درصدی داشتهایم.
روز جمعه در نیمطبقه شبستان و در بخش بینالملل، نمایشگاهی از اسناد قدیمی درباره خلیجفارس به نمایش گذاشته شد.
حضور پررنگ دستفروشان از ساعتهای ابتدایی در مصلی، گرفتن عکس و فیلم از حضور در محیط نمایشگاه و کتابهای خریداریشده و اجرای نمایش و قصهخوانی در نقاط مختلف مصلی از اتفاقهای هرروزه نمایشگاه است.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.
انتهای پیام