بازار سهام در روزهای اخیر شاهد افزایش خوش بینیها نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا همراه شده که احتمال رشد اقبال حقیقی را در معاملات هفته انتهایی اردیبهشت ماه بالا برده است. از سوی دیگر بحران انرژی کشور موجب شده تا بخش قابل توجهی از واحدهای سیمانی و فولادی کشور تا اطلاع ثانوی تعطیل شوند که میتواند فشار عرضه سهام را بالا ببرد.
رویداد۲۴| به گزارش اکوایران، بازار سهام روز چهارشنبه شاهد افزایش ۱۶ درصدی ارزش معاملات خرد بود و این معیار به سطح ۱۸ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومانی صعود کرد. ارزش معاملات خرد در هفته گذشته ۵ سطح متفاوت را تجربه کرد و با نوسانات قابل توجهی همراه بود. با این حال متوسط ارزش معاملات خرد هفتگی در چهارمین هفته اردیبهشت کاهش یافت و تا سطح ۱۴ همتی پایین آمد.
روز چهارشنبه ارزش صفهای خرید سهام کاهش ۳۲ درصدی داشت و ارزش صفهای فروش ۲۵ درصد افت کرد. با این تفاسیر، ارزش صفهای خرید از ۴ هزار و ۷۰۶ میلیارد تومان به ۳ هزار و ۱۸۷ میلیارد تومان نزول کرد و ارزش صفهای فروش از ۳۸۹ میلیارد تومان به ۲۹۰ میلیارد تومان رسید.
روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از ۴۵.۴ میلیون تومان روز سهشنبه تا ۴۴.۶ میلیون تومان کاهش داشت. سرانه فروش هر کد حقیقی افزایش داشت و از ۳۳.۱ میلیون تومان روز سهشنبه به ۳۵.۹ میلیون تومان رسید. با این اوصاف همچنان شکاف سرانه خرید و فروش به سمت خریداران حقیقی سنگینی میکند ولی از شدت این شکاف کاسته شده و به ۸.۷ میلیون تومان رسیده است.
تکرار تجربه برجام در مذاکرات ۱۴۰۴؟
در بین صنایع بورسی نیز صنعت سیمان با ۵۸.۶ میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را به ثبت رساند. صنعت محصولات شیمیایی با ۵۵ میلیارد تومان و صنعت فلزات اساسی با ۴۰.۷ میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت فرآوردههای نفتی با ۲۰۴.۴ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی با ۶۴.۵ میلیارد تومان و صنعت انبوهسازی با ۵۷.۳ میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند. صنایع واسطهگریهای مالی و پولی و بانکها و مؤسسات اعتباری نیز به ترتیب با کاهش ۵۶.۵ میلیارد تومانی و ۵۴.۹ میلیارد تومانی مالکیت حقیقی همراه شدند.
source