جوان آنلاین: به منظور مدیریت مصرف برق در کشور و محدودیت‌هایی که در توزیع برق وجود دارد، وزارت نیرو مدیریت سهمیه قطعی برق هر استان را طی نشستی که با استانداران سراسر کشور در حال برگزاری است، به استان‌ها تفویض و واگذار کرده است. اینکه در استانی برق خانگی بیشتر از صنایع و کشاورزی قطع می‌شود یا برعکس، به میزان اولویت و تصمیم‌گیری استاندار آن استان و شهرستان بستگی دارد. مدیر عامل توانیر با اعلام این خبر به افزایش غیرمجاز مصرف برق، به ویژه در زمینه استخراج رمزارز‌ها اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۴۷‌هزار ماینر شناسایی و جمع آوری شده است که در صورت ادامه فعالیت این ماینر‌ها باید برای تأمین برق مصرفی‌شان سه نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته می‌شد. ضروری است با اصلاح قانون، جرم‌انگاری فعالان رمز ارز‌های غیرمجاز تغییر کند، زیرا برخی بعد از پرداخت غرامت، دستگاه‌های خود را آزاد و مجدداً به استخراج رمز ارز اقدام می‌کنند. 
با توجه به وجود ناترازی انرژی در نیمه نخست امسال، وزارت نیرو به منظور مدیریت مصرف برق در سه بخش خانگی، کشاورزی و صنعت تصمیم گرفته است با توجه به نیاز‌های استان‌ها، برای تمامی استان‌های کشور سهمیه برق تعیین و مدیریت مصرف برق را به استانداران واگذار کند. یکی از مزایای این طرح این است که بنا به صلاحدید استاندار، برق میان سه بخش فوق تقسیم می‌شود. مصطفی رجبی‌مشهدی، مدیرعامل توانیر در نشست صمیمی با خبرنگاران با تشریح این مطلب گفت: اینکه در برخی استان‌ها برق خانگی یا کشاورزی و صنعت بیش از سایر استان‌ها قطع می‌شود، این موضوع به صلاحدید استانداران بستگی دارد. در برخی استان‌ها بخش صنعت در اولویت است، از این رو قطعی برق خانگی بیش از سایر شهر‌ها و استان‌ها ممکن است اتفاق بیفتد یا برعکس. 
وی در پاسخ به سؤال «جوان» در خصوص تأمین برق دامداری‌ها و مرغداری‌ها و اخباری که اخیراً از این صنایع منتشر شده و موجب بروز ضرر و زیان شده است، گفت: واحد‌های بزرگ مرغداری و دامداری خودشان برق مورد نیازشان را تأمین می‌کنند، اما تأمین برق واحد‌های خرد هم به استانداران واگذار شده است. این واحد‌ها در جلساتی با استانداران می‌توانند میزان برق مورد نیاز و مصرف‌شان را مدیریت کنند. وی در خصوص فعالیت صنایع مختلف در کشور افزود: ۴‌هزار واحد صنعتی داریم که در حال حاضر ۷۷ واحد مورد بررسی بازرسان قرار گرفته است. براساس گزارش بازرسان ما، در این ۷۷ واحد، مصرف برق در صنعت آهن و فولاد ۲۰۲ درصد (دو برابر حد استاندارد)، تایرو تیوب ۱۰۰‌درصد، روغن ۲۷، آلومینیوم ۱۱ درصد و سرب و روی ۶۶‌درصد بیش از حد استاندارد است که باید اصلاح شود. 
مدیر عامل توانیر تأکید کرد: دما در اکثر مناطق ایران در هفته جاری نسبت به میانگین بلندمدت مشابه سال گذشته حدود سه تا پنج‌درجه سانتیگراد افزایش یافته، تغییرات دمایی موجب افزایش ۲۰‌درصدی مصرف برق در کشور شده و نگرانی‌هایی را در خصوص تأمین برق در تابستان پیش‌رو ایجاد کرده است. وی افزود: طبق آمار، ظرفیت تولید برق در کشور به ۶۰‌هزار مگاوات رسیده، اما با توجه به کاهش ذخایر آب در نیروگاه‌های برقابی و افزایش تقاضا، وزارت نیرو در تلاش است از ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی استفاده بیشتری کند، همچنین پیش‌بینی می‌شود با برگشت ۱۲‌هزار نیروگاه حرارتی از تعمیرات تا نیمه خرداد، ظرفیت تولید برق افزایش یابد. 
رجبی‌مشهدی گفت: وزارت نیرو همچنین بر لزوم افزایش تولید برق از طریق نیروگاه‌های کوچک و تجدیدپذیر تأکید کرده و از صنایع خواسته است برای جبران کمبود برق، نیروگاه‌های خود را راه‌اندازی کنند. در عین حال، به صنایع مشوق‌هایی برای استفاده از انرژی‌های پاک و کاهش وابستگی به شبکه عمومی برق ارائه می‌شود. 
 اصلاح قانون جرم‌انگاری در ماینر‌های غیرمجاز
مدیر عامل توانیر در خصوص جمع‌آوری ماینر‌ها در سال گذشته گفت: آمار قاچاق تجهیزات استخراج رمز ارز بعد از مشروبات الکلی در کشور مقام دوم را دارد. سال گذشته ۲۴۷‌هزارو ۶۲۵ ماینر شناسایی و جمع‌آوری شد که اگر قرار به فعالیت آنها بود، باید برای برق مورد نیاز‌شان حدود سه نیروگاه سیکل ترکیبی می‌ساختیم. 
رجبی مشهدی افزود: در حال حاضر مشکلی که در این بخش وجود دارد این است که برخی متخلفان بعد از پرداخت جریمه نقدی، دستگاه‌های خودرا ترخیص و مجدداً اقدام به استخراج رمز ارز می‌کنند. ضروری است قانون جرم‌انگاری در این بخش اصلاح شود و امکان فعالیت مجدد یا ترخیص تجهیزات وجود نداشته باشد. متأسفانه در برخی مواقع تجهیزات موجود در انبار سازمان اموال تملیکی به مزایده گذاشته و وارد بازار می‌شود، در برخی مواقع نیز امحا به درستی انجام نمی‌شود. 
 ۳‌هزار مگاوات انشعاب غیرمجاز 
مدیر عامل توانیر به مشکلات مصرف برق در ساختمان‌های غیرمجاز اشاره کرد و گفت: در گذشته کنتور موقت به این ساختمان‌ها داده و مصرف برق‌شان محاسبه می‌شد، اما سازمان بازرسی و برخی نهاد‌های نظارتی به این کار ایراد گرفتند و گفتند با دادن انشعاب برق به این ساختمان‌ها، در حقیقت این ساختمان‌ها مشروعیت پیدا می‌کنند و گاهی با افزایش قیمت هم روبه‌رو می‌شوند. با توقف نصب کنتور موقت، این ساختمان‌ها یا از همسایه‌ها انشعاب می‌گیرند یا به صورت غیرمجاز از سیم‌های برق معابر استفاده می‌کنند که به سیستم برق منطقه آسیب می‌زنند. رجبی مشهدی نصب کنتور‌های هوشمند را برای مشترکان بسیار پرمصرف ضروری دانست و گفت: ۹ میلیون کنتور تاکنون نصب شده که مصرف مشترکان پرمصرف را کنترل می‌کند و در برخی مواقع موجب اصلاح الگوی مصرف شده است.

source

توسط wisna.ir