
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: اسرائیل به اهدافش در جنگ علیه ایران دست نیافت. هدف اصلی جنگ علیه ایران به گفته بنیامین نتانیاهو، نابودی برنامه هستهای ایران و تهدید وجودی بود. تقریباً یک اتفاقنظر درباره این مسئله وجود دارد که تهران همچنان مقادیری اورانیوم غنیسازی شده با میزان ۶۰درصد را دارد. نه ارتش و نه نتانیاهو ادعا نمیکنند که برنامه موشکی ایران از بین رفته باشد.
به گزارش تابناک به نقل از کیهان؛ هاآرتص همچنین درباره از قدرت ویرانگر موشکهای ایرانی به نقل از افسر ارشد جبهه داخلی اسرائیل نوشت: صحنه ویرانی در یک محیط شهری این شکلی است. بمبهایی که ما در لبنان انداختیم، همین تأثیر را داشتند. دکترین ضاحیه اینبار نه در بیروت بلکه در تلآویو، بئرشبع، بنیبراک و… پیاده شد.
جفری ساکس، اقتصاددان و استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا، با بیان اینکه «اسرائیل در جنگ با ایران دچار اشتباه محاسباتی شد»، گفت: اسرائیل با تلفات سنگینی روبهرو شد؛ اصابتهای مستقیم متعدد در حیفا، بئرشبع و تلآویو رخ داد. سامانه گنبدآهنین و دیگر پدافندها در موارد متعددی با شکست مواجه شدند. ایران نیز متحمل خسارات فراوانی شد. شمار زیادی از غیرنظامیان جان باختند. عملیات شکستخوردهای برای تغییر رژیم صورت گرفت که به قتل شمار زیادی از فرماندهان نظامی و دانشمندان ایرانی انجامید. این یک حادثه کوچک برای ایران نبود بلکه یک خسارت قابلتوجه بود. برخی گزارشها میگویند اسرائیل به ترامپ اطمینان داده بود: نگران نباش، این یک عملیات ۲۴ساعته است، کل سران ایران را میکشیم، دولت جدیدی جایگزین میشود و همهچیز طبق برنامه پیش خواهد رفت. اما این اتفاق رخ نداد. سامانههای دفاعی اسرائیل، آنگونه که سانسورچیهای اسرائیلی میخواهند به ما بباورانند، عمل نکردند. از روز دوم و سوم، سانسور نظامی مستقیم در اسرائیل اعمال شد و میدانیم خسارات گسترده و بسیار خطرناک برای اسرائیل بود.
از سوی دیگر گزارشگر بیبیسی گزارش داد: اینجا در مرکز تلآویو همهجا خراب شده و ویرانیها گسترده است؛ ما نمیتوانیم حتی از نزدیک مناطق نظامی مورد اصابت واقع شده، گزارش تهیه کنیم. اجازه تصویربرداری از مناطق نظامی آسیبدیده اسرئیل داده نمیشود. خرابیها بسیار زیاد و وسعت آن بسیار گسترده است. خیلی از تحلیلگران اسرائیلی معتقدند جنگ با ایران هزینه بسیار داشته و ارزشش را نداشت؛ آنها معتقدند جنگ بموقع متوقف شد.
مؤسسه تحقیقاتی وایزمن، پس از سکوتی طولانیمدت، دیروز برآوردی اولیه از میزان خسارات وارده به زیرساختهای این مرکز تحقیقاتی پس از ضربه موشکی سپاه پاسداران در جریان نبرد ۱۲روزه را منتشر کرد. براساس اعلام این مرکز، ۱۱۲ ساختمان این موسسه، از جمله ۶۰ ساختمان آزمایشگاهی و ۵۲ ساختمان مسکونی در جریان حمله موشکی ایران ویران شدند. علاوهبر این ۵۲ آزمایشگاه تحقیقاتی و ۶ آزمایشگاه خدماتی نیز در خلال این ضربه سهمگین موشکی تخریب شدند که در نتیجه آن بین ۲۰ تا ۲۵درصد از فعالیتهای این مؤسسه را به طور کامل به تعطیلی کشاند.
یادآوری میشود نابودی این مؤسسه از نظر برخی مقامات اسرائیلی، ضربهای به جایگاه علمی و فناوری اسرائیل در جهان محسوب میشود چرا که برند علمی و تکنولوژیکاین رژیم محسوب میشد. این مؤسسه در توسعه فناوریهای پیشرفته، از جمله پهپادها، سایبری و احتمالاً برنامههای هستهای اسرائیل نقش داشته است. مؤسسه وایزمن یکی از مراکز پیشرو در تحقیقات «ژنتیک، زیستفناوری و علوم اعصاب» هم هست. برخی معتقدند این مؤسسه در حال اجرای برنامههای مخفیانه مانند «اصلاح نژادی» یا دستکاری هدفمند DNA انسانها برای اهداف امنیتی باشد.
در همین حال، ابراهیم المدهون، تحلیلگر شبکه الحوار تاکید کرد: جنگ ایران، نقطه عطف نابودی پروژه صهیونیستی است. قویترین چیزی که اسرائیل از دست داد، قدرت بود. دیگر نه توان هژمونی دارد، نه مأموریتی را که غرب به او سپرده بود میتواند انجام دهد. شکستهای اسرائیل در ایران و غزه، فقط شکست نظامی نیست؛ نشانه فروپاشی یک پروژه استراتژیک است.
در این میان، روزنامه صهیونیستی «معاریو» گزارش میدهد: با وجود پایان درگیریها، فضا در برخی مناطق اسرائیل همچنان متشنج است. بخشی از جمعیت، بهویژه در مراکز آسیبدیده، هنوز در عدم اطمینان و ترس زندگی میکنند. تخریب زیرساختها، خالی بودن خانهها برای مدتطولانی و ناکارآمدی خدمات امنیتی در برخی مناطق، زمینهساز سرقت و احساس ناامنی شدهاند؛ مسئلهای که میتواند روند بازسازی روانی و اجتماعی را با چالش جدی مواجه کند.
اما شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل در گزارشی تحقیرآمیز خبر داد: در شب تاریخی حمله ایران و در حالی که بسیاری از اسرائیلیها در خانه ناخن میجویدند، نتانیاهو به ویلای یک سرمایهدار پناه برده بود که دارای پناهگاه اتمی است.
رسانه انگلیسی میدلایستآی هم درباره علت آتشبس نوشت: مقامات سه پایتخت عربی به ما گفتند که در محافل قدرت کشورشان این ارزیابی وجود دارد که اسرائیل اولین کسی بود که سیگنال آمادگی برای آتشبس را فرستاد.
میدلایستآی میافزاید: بعد از حملات موشکی ایران بخشی از ساکنان اسرائیل به دنبال فرار از اسرائیل هستند. انتقام ایران از حمله اخیر اسرائیل باعث مهاجرت دستهجمعی یهودیان اسرائیلی شده است. هنوز دهها هزار نفر از ساکنان اسرائیل و خصوصاً دوتابعیتیها دربهدر به دنبال فرار هستند. طبق تخمینها، بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار اسرائیلی دارای تابعیت دوگانه از کشورهای غربی هستند. کابینه اسرائیل برای جلوگیری از این موج مهاجرت، مصوبهای صادر کرد که «پرواز به خارج» برای اسرائیلیها، منوط به «تأیید کمیته استثنائات» باشد. با این مصوبه، اسرائیلیها از خرید بلیط پروازهای خروجی منع شدند. در نقطه مقابل، فلسطینیها علیرغم ۲۰ ماه نسلکشی، حاضر به ترک غزه نیستند.
شهردار حیفا در پی پاسخ موشکی کوبنده ایران و آسیب جدی به پالایشگاه «بازان» در حیفا هشدار داد که این شرکت و پالایشگاه تهدیدی جدی برای ساکنان حیفاست. او گفت: پالایشگاه «بازان» باید تخلیه و از بندر حیفا خارج شود.
«دنیل دیویس» سرهنگ بازنشسته آمریکایی هم درباره راز آتشبس گفت: «شواهد نشان میدهد ایران توانایی حفظ جریان مداوم موشکها و راکتهای روزانه را دارد. بخشی از این موشکها خسارات سنگینی وارد میکنند. علاوهبر این، ذخایر موشکهای رهگیر اسرائیل نیز رو به اتمام است. اسرائیلیها دیگر توان تحمل موشکبارانهای پیدرپی ایران را نداشتند.
خبرنگار شبکه کان اسرائیل هم با حضور در میان ویرانیهای منطقه هولون گفته است: ببینید این مکان چه شکلی است، ویرانی کامل، همهچیز کاملاً نابود شده، به این همه آوار دیوانهوار نگاه کنید، ساختمانها فرو ریختهاند، همه آجرها در حال فرو ریختن هستند، تمام بتنهای اینجا را میبینید. بله درست است. دیگر سخت است که تشخیص بدهید اینجا، غزه است یا اسرائیل؟!
source