ساعت 24 – در نشست اخیر کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران که پیش از جنگ 12روزه میان ایران و اسرائیل برگزار شد، راهکارهایی برای کاهش کمبود نیروی کار در واحدهای صنعتی ارائه شد که ایجاد جذابیت در محاسبه حقوق و دستمزد به منظور تامین حداقل معیشت مورد نیاز نیروی کار و تامین مسکن مورد نیاز کارگران جزو این پیشنهادات بود و مقرر شد که اتاق بازرگانی تهران و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی طی همکاری با یکدیگر در جهت تحقق این دو راهکار چاره‌‌اندیشی کنند.

افزایش آگاهی جامعه نسبت به اهمیت مشاغل تولیدی، اتخاذ تدابیر ویژه اقتصادی در جهت کاهش تورم و ثبات اقتصادی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مسکن کارگری و به‌کارگیری راهبرد مشخص جهت پذیرش نیروی کار مهاجر مطرح شد.

در ادامه نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود در این خصوص پرداختند و اقدامات فوری برای شناسایی میزان دقیق نیروی کار مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی طی مطالعات دقیق و استعلام از واحدهای تولیدی و ایجاد جذابیت در محاسبه حقوق و دستمزد به منظور تامین حداقل معیشت مورد نیاز نیروی کار را برای مدیریت بحران کمبود نیروی کار واحدهای تولیدی ضروری دانستند.

بهزاد سام دلیری، مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان تهران نیز ضمن تاکید بر ضرورت فرصت هم‌آفرینی و گفت‌وگو میان نمایندگان کارگری و کارآفرینی، به شکل‌گیری شورای راهبردی مدیران صنایع در اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، با حضور 120 تولیدکننده استان تهران به منظور بررسی موضوعات به صورت مسئله‌محوری اشاره کرده و این ظرفیت را فضایی جهت ایجاد درکی مشخص از یکپارچگی بین بخش خصوصی و دولت، عنوان کرد. درخواست او از اتاق تهران این بود که با این شورا همکاری داشته باشد.

دلیری همچنین به کارگیری مدل‌های ایجاد مسکن کارگری را راهکاری جهت جذب نیروی کار غیربومی و مهاجر دانسته و بر ضرورت تمرکز بر این موضوع با مشارکت همه سازمان‌ها در تامین زیرساخت‌های مورد نیاز آن تاکید کرد. او همچنین یکی از موضوعات در حال بررسی در این اداره کل را تمرکز بر بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر برای تامین انرژی مورد نیاز صنایع عنوان کرد. او پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک میان اتاق تهران و این کمیسیون به منظور تدوین مدل افزایش حقوق و دستمزد بدون ایجاد بار مالی به کارفرما و تامین حداقل معیشت مورد نیاز کارگر را مطرح کرد.

سپس علی باقری، مدیر کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به برخی اقدامات صورت پذیرفته در جهت برآورد میزان نیروی کار مورد نیاز صنایع اشاره کرد و گفت که در حال حاضر در سامانه جست‌وجوی این وزارتخانه، شرایط با اشتغال موجود هم‌خوانی و هم‌پوشانی لازم را نداشته و از مطلوبیت کافی برخوردار نیست.

او در ادامه به برنامه این وزارتخانه در دریافت نیازهای استانی و اطلاع‌رسانی آن در کشور جهت مراجعه و استخدام اشاره کرد. باقری یکی از مدل‌های تامین مسکن مورد نیاز کارگران، استفاده از ظرفیت‌های شهرک‌های صنعتی جهت واگذاری زمین در محدوده شهرک عنوان کرده و پیگیری این موضوع را از اتاق تهران خواستار شد.

در ادامه، پس از آنکه سایر حاضران نیز دیدگاه‌های خود را مطرح کردند، مقرر شد کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید و کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران در نشست مشترکی به بررسی و تدوین مدل‌های تامین بسته حمایتی مسکن کارگری بپردازند. همچنین مقرر شد این کمیسیون با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشکیل کارگروهی، مدل افزایش حقوق و دستمزد سالانه، بدون تحمیل بار مالی به کارفرما و تامین حداقل معیشت مورد نیاز کارگران را طراحی کنند.

source

توسط wisna.ir