جوان آنلاین: نماینده مجلس معتقد است نوعی از هم گسیختگی در زمینه اعطای تسهیلات ساخت مسکن در شبکه بانکی با نظارت نداشتن کافی بانک مرکزی وجود دارد که باید آن را رفع کنیم. نیاز است در دولت چهاردهم، نگاه نو و ویژه‌ای به موضوع مسکن داشته باشیم و رئیس جدید بانک مرکزی در دولت چهاردهم و وزرای مربوط به این حوزه در زمینه ارائه تسهیلات ساخت مسکن عملکرد جدی‌تری داشته باشند و هر چه سریع‌تر وام جدید ساخت مسکن را ابلاغ کنند تا بیش از این ساخت مسکن از سوی مردم به تأخیر نیفتد.
امروزه با مشکلات عدیده‌ای در حوزه مسکن مواجه هستیم. به همین دلیل حمایت دولت از اقشار ضعیف و متوسط الزامی است. عرضه زمین به متقاضیان و ارائه تسهیلات ساخت مسکن جزو سیاست‌هایی است که در دستور کار قرار دارد. در همین راستا، دو ماه پیش، هیئت دولت مصوبه‌ای را در خصوص افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان مصوب کرد. 
مصوبه مورد بحث به بانک مرکزی ابلاغ شد، اما همانجا ماند و به دست بانک‌های عامل نرسید. حالا مردم در مراجعه به بانک‌ها برای بهره‌مندی از وام ۸۰۰ میلیون تومانی با این پاسخ مواجه می‌شوند که ما هنوز ابلاغیه‌ای در این خصوص دریافت نکرده‌ایم. 
وضعیتی که بالا شرح داده شد، به سردرگمی و ناامیدی مردم منجر شده است. این شرایط تبعات خوبی به لحاظ اجتماعی برای کشور ندارد. از سوی دیگر، در شرایطی که دولت و مجلس در تلاش هستند به حل و فصل مشکلات مردم در حوزه مسکن بپردازند، همراهی نکردن بانک‌ها با سیاست‌های کلی کشور مبنی بر افزایش عرضه مسکن قابل قبول نیست. 
برخی این کوتاهی بانک مرکزی را به حساب تغییر دولت می‌گذارند. حالا باید ببینیم با روی کار آمدن دولت جدید چه تصمیمی در این زمینه اتخاذ می‌شود. به زعم بسیاری، حل مشکلات حوزه مسکن نیازمند همکاری جدی شبکه بانکی کشور با سیاست‌های کلی در این بخش است. 
 عبدالوحید فیاضی، نماینده مجلس در گفتگو با «جوان» درباره اهمالکاری بانک مرکزی در ابلاغ مصوبه هیئت دولت مبنی بر افزایش تسهیلات مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان که باعث سردرگمی مردم شده است، سؤال کردیم و وی در پاسخ تصریح کرد: متأسفانه بانک‌ها متناسب با سیاست‌های کلی کشور در حوزه مسکن عمل نمی‌کنند و همراهی لازم را در این رابطه ندارند. این امر همیشه باعث عقب‌ماندگی در حوزه مسکن می‌شود. 
وی ادامه داد: همکاری نکردن بانک‌ها با تسهیلات ساخت مسکن را به وضوح می‌بینیم و اثر این موضوع در شهرستان‌ها دیده می‌شود. نظام بانکی کشور و بانک مرکزی باید به صورت جدی‌تر در زمینه مسکن ورود و عمل کند، به نحوی که بتوانیم با کمک وزارت راه و شهرسازی به حل و فصل مشکلات حوزه مسکن مبادرت کنیم. 
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما از آنچه در قانون برای حوزه مسکن مشخص کرده‌ایم، بسیار عقب هستیم. باید اقدامات را در این حوزه سرعت بخشیم. در این راستا، همکاری جدی بانک مرکزی و بانک‌های عامل با سیاست‌های حوزه مسکن ضروری است. 
وی درباره این موضوع که در آستانه فصل سرد هستیم و اگر ابلاغ تسهیلات ساخت مسکن جدید به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان هر چه سریع‌تر انجام نگیرد، عملاً مردم امکان ساخت و ساز و استفاده از این تسهیلات را از دست می‌دهند، تصریح کرد: امیدواریم با شروع به کار دولت جدید کار‌ها سرعت گیرد و ابلاغیه هر چه سریع‌تر انجام شود تا مردم بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند، به نحوی که قبل از شروع فصل سرما، امکان استفاده از این تسهیلات فراهم شود. 
فیاضی گفت: بانک‌ها تابع سیاست‌های بانک مرکزی هستند، نیاز است ابلاغیه‌ها سریع‌تر صورت گیرد تا نتایج مثبتی در حوزه ساخت و ساز و افزایش عرضه مسکن اتفاق بیفتد. بانک‌های عامل حتی در زمینه ارائه تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی نیز همکاری لازم را نداشتند. 
وی در خصوص این موضوع که در مصوبه جدید بار مالی بیشتری بر بانک‌ها اعمال نشده است و فقط از آن‌ها خواسته‌ایم همان ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن ارائه دهند و تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی بدهند، گفت: به طور کلی، بانک‌ها در زمینه ارائه تسهیلات ساخت مسکن همکاری لازم را ندارند. فرقی نمی‌کند سقف اعطای تسهیلات را بالا ببریم یا تعداد آن‌ها افزایش پیدا کند، به طور کلی، نیازمند بازنگری در این روند هستیم. 
فیاضی گفت: نوعی از هم گسیختگی در زمینه اعطای تسهیلات ساخت مسکن در شبکه بانکی با عدم نظارت کافی بانک مرکزی وجود دارد که باید آن را رفع کنیم. نیاز است در دولت چهاردهم، نگاه نو و ویژه‌ای به موضوع مسکن داشته باشیم و رئیس جدید بانک مرکزی در دولت چهاردهم و وزرای مربوط به این حوزه در زمینه ارائه تسهیلات ساخت مسکن عملکرد جدی تری داشته باشند و هر چه سریع‌تر وام جدید ساخت مسکن را ابلاغ کنند تا بیش از این ساخت مسکن از سوی مردم به تأخیر نیفتد.

source

توسط wisna.ir