دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا بار دیگر مساله خرید گرینلند از دانمارک را به عنوان یک ضرورت در دولت دوم خود مطرح کرد.

به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، ترامپ که در دور اول ریاست جمهوری خود نیز مشتری خرید گرینلند بود و با پاسخ منفی دولت دانمارک مواجه شده بود، روز یکشنبه بار دیگر با تعیین سفیر دولت خود در دانمارک مساله خرید این جزیره پر از منابع طبیعی از دولت دانمارک را به عنوان یک “ضرورت محض” برای آمریکا دانست.

همزمان با مطرح کردن الحاق کانادا به آمریکا (به عنوان ایالت پنجاه و یکم) و تسلط دوباره بر کانال پاناما، ترامپ بار دیگر مساله خرید گرینلند را به عنوان یک ضرورت برای آمریکا مطرح کرد.

او در صفحه اجتماعی خود در “تروث سوشال” نوشت: “برای اهداف امنیت ملی و آزادی در سراسر جهان، ایالات متحده آمریکا احساس می‌کند که مالکیت و کنترل گرینلند یک ضرورت محض است.”ترامپ در سال 2019 نیز مساله خرید گرینلند را مطرح کرد اما دولتمردان دانمارک با پوچ خواندن این ایده تاکید کردند این جزیره فروشی نیست و در واکنش به این نظر دولت دانمارک، ترامپ سفر رسمی خود به این کشور را لغو کرده بود.

گرینلند جزیره ای (بزرگ ترین جزیره دنیا که یک قاره محسوب نمی شود) واقع در شمال قاره آمریکا و اقیانوس منجمد شمالی (بین دو قاره آمریکا و اروپا) است که تا سال 1953 (1332 شمسی) مستعمره دانمارک بود؛ اما از سال 2009 حق خودمختاری و اداره سیاست مستقل داخلی دریافت کرد؛ اما همچنان به عنوان بخشی از قلمرو خارجی پادشاهی دانمارک محسوب می شود.

این جزیره بزرگ که سرشار از منابع معدنی است، همزمان با گرم تر شدن کره زمین و آب شدن یخ هایش، به شکل یک جزیره قابل زیست و سرشار از منابع طبیعی و معدنی رخ می نماید و جذابیت زیادی پیدا کرده است.

البته ابراز تمایل به تملک گرینلند که وسعتی نزدیک به یک قاره دارد، مختص ترامپ نیست و از سال 1867 دولت های متعدد آمریکا درخواست تملک بر این جزیره را مطرح کرده اند.

استدلال آمریکایی ها این است که گرینلند بخشی از قاره آمریکای شمالی است. با این حال گرینلند روابط ژئوپلیتیکی نزدیکی با اروپا دارد و طی دهه های گذشته به عنوان یک قلمرو خارجی مرتبط با دولت دانمارک، از بودجه اتحادیه اروپا نیز منتفع می شود.

ترامپ: گرینلند را باید بخریم

وجه دیگر اهمیت گرینلند از منظر ژئوپلتیکی، دسترسی آن به قطب شمال است؛ جایی که همزمان با تغییرات اقلیمی و آب شدن یخ های قطبی، رقابت بین کشورها برای دسترسی به منابع زیرزمینی آن شدت بیشتری یافته است.

روسیه نیز در سال های اخیر ادعاهای ارضی نسبت به قلمرو منطقه انحصاری اقتصادی خود در این منطقه مطرح کرده است. 

منابع طبیعی گرینلند شامل طلا، نقره، مس و اورانیوم است و اعتقاد بر این است که پتانسیل قابل توجهی برای وجود منابع نفتی در آب های خارج از قلمرو آن وجود دارد. جمعیت کنونی گرینلند با وجود وسعت فوق العاده آن بسیار کم و حدود 56 هزار نفر است و از این منظر به عنوان کم تراکم ترین منطقه جهان از نظر جمعیتی شناخته می شود.

ترامپ همچنین “کِن هاوری” کارآفرین آمریکایی بنیانگذار “پِی پَل” را به عنوان گزینه خود برای پست سفیر ایالات متحده در دانمارک معرفی و تاکید کرد که وی (احتمالا با جوش دادن معامله خرید گرینلند برای آمریکا) کار فوق‌العاده‌ای در نمایندگی از منافع ایالات متحده انجام خواهد داد.
هاوری پیشتر سفیر ایالات متحده آمریکا در سوئد بوده است.

 

source

توسط wisna.ir