ساعت 24 – با کاهش عرضه گاز و برق و بروز ناترازی در حوزه انرژی، تولید در عرصه‌های مختلف معدنی با روند کاهشی مواجه بوده است. تقریبا تمام واحدهای تولیدی سیمان کشور با ۵۰ درصد محدودیت برق در ۱۲ ساعت روبه رو هستند که این امر به شدت تولید این واحدها را نزولی کرده است.

حال، در حوزه سیمان ابراز امیدواری می‌شود که شرایط فعلی کمبود انرژی قیمت‌ها را افزایش ندهد. با اینکه به گفته انجمن صنعت خاکستری ترجیح بر این است که سیمان با قیمت متعادل عرضه شود، اما بی برقی و بی گازی بر میزان تولید و در نهایت قیمت ها تاثیرگذار است و مشخص نیست که تولیدکنندگان تا چه زمانی در مقابل افزایش قیمت ها مقاومت کنند.  
در واقع تامین انرژی روند تولید و قیمت سیمان را به خطر انداخته است. در غیر این صورت شرایط به گونه دیگری بود، به این صورت که سرمایه‌گذاری در صنعت سیمان بیشتر از نیاز کشور است و اگر انرژی تامین می شد به راحتی می‌توانستیم مازاد بر نیاز مردم شاهد عرضه سیمان در کشور با قیمت متعادل باشیم. مساله این است که در شرایط فعلی فشار زیادی بر کارخانه‌های سیمان کشور وارد است. از آنجاییکه آن‌ها گاز ندارند، ناچار به مصرف مازوت هستند و این مساله روند کاهش تولید و افزایش قمیت را کند کرده است. اما در این بین متاسفانه کوره‌های شرکت‌هایی که منع مصرف مازوت دارند متوقف شده است و کوره‌های سایر شرکت‌ها هم در طول روز کمتر از ظرفیت کار می‌کنند، موضوعی که می‌تواند تا مرز تعطیلی کارخانه‌ها پیش برود.
در این خصوص دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان بیان کرد: تولید قیمت سیمان را سامان می‌دهد، اگر تولید کاهش یابد و نتوانیم بازار را پوشش دهیم، قطعا روی قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود.
علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان درخصوص تاثیر محدودیت‌های انرژی بر کاهش تولید و افزایش قیمت سیمان گفت: قیمت سیمان تا به حال متعادل بوده، حتی در شهریور و مهر ماه که انرژی تامین شد و تولید افزایش یافت، هم ذخایر را بهبود دادیم و هم با بیشتر شدن عرضه، قیمت‌ها کاهشی شد.
الوندیان تصریح کرد: امیدواریم روند فعلی تامین انرژی در تولید اثر نگذارد و قیمت‌ها افزایش نیابد. ما ترجیح می‌دهیم که سیمان با قیمت متعادل به دست مردم برسد، اما میزان تولید و عرضه و بازار است که روی این موضوع تاثیرگذار است.
به گفته وی، سرمایه‌گذاری در صنعت سیمان بیشتر از نیاز کشور است، اگر انرژی تامین شود به راحتی می‌توانیم مازاد بر نیاز مردم را در بازار عرضه کنیم؛ آنچه این وضعیت را تهدید و تشدید می‌کند تامین انرژی است که به مخاطره افتاده است.
وی با تاکید بر این که قطعا شاهد افت تولید سیمان خواهیم بود، گفت: چون گاز نداریم مازوت مصرف می‌کنیم، کوره‌های شرکت‌هایی که منع مصرف مازوت دارند متوقف شده است و کوره‌های سایر شرکت‌ها هم در طول روز زیر ظرفیت کار می‌کند.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان گفت: در مورد مصرف برق هم تقریبا تمام واحدهای تولیدی سیمان کشور با ۵۰ درصد محددیت در ۱۲ ساعت مواجه شده‌اند که به شدت تولید آن‌ها را کاهش داده است.

source

توسط wisna.ir