جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است سوق دادن درآمد‌های مالیاتی به مناطق محروم که در طرح تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها از سوی مردم مدنظر قرار گرفته، اقدام بسیار مهمی در زمینه تحقق عدالت مالیاتی در بخش مصرف مالیات است. با تکیه بر طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، علاوه بر اعطای قدرت انتخاب به مردم در زمینه نحوه مصرف مالیات، شاهد تحقق عدالت و هدایت منابع مالیاتی از سوی مؤدیان به پروژه‌های مربوط به شهر‌های کوچک و مناطق کمتربرخوردار هستیم که در نهایت به توزیع برابر درآمد‌ها و امکانات در کشور منجر می‌شود. 
 
مالیات یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی پایدار دولت‌هاست. ما در کشورمان طی سالیان طولانی توجهی به این منبع درآمدی نداشته‌ایم، به نحوی که فرار مالیاتی زیادی در کشور رخ داده و تلاشی برای وصول درآمد‌های مالیاتی دولت صورت نگرفته است. 
طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شد که به افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت انجامید. به موازات این اقدامات، سازمان امور مالیاتی طرح تعیین محل مصرف مالیات‌ها از سوی مردم را به اجرا گذاشت. 
این طرح نتایج مثبتی داشت و با استقبال خوبی از سوی مؤدیان روبه‌رو شد، البته از چند سال قبل کارشناسان این مطالبه را داشته‌اند که محل مصرف مالیات مؤدیان مشخص شود تا آنها با اعتماد بیشتری نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند.
بر اثر اجرای طرح مشارکت دادن مردم در محل مصرف مالیات‌ها بیش از ۷/۶ همت به ۲ هزار پروژه اختصاص یافت. به زعم کارشناسان، اجرای این طرح بستر مناسبی برای ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور به وجود می‌آورد و انگیزه مؤدیان را برای پرداخت مالیات بالا می‌برد. 
بر کسی پوشیده نیست که وصول درآمد‌های مالیاتی دولت از اهمیت بالایی برخوردار است و به پیشبرد پروژه‌های عمرانی کشور منجر می‌شود،، اما به موازات این امر باید به شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها بپردازیم. 
 فرامرز شاهسواری، نماینده شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» با اشاره به این موضوع که ایجاد شفافیت در امور مالیاتی کشور و حرکت به سمت مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها اهمیت بالایی دارد، تصریح کرد: در شرایطی که قصد داریم به وصول درآمد‌های مالیاتی دولت بپردازیم و از این منبع پایدار درآمدی بهره ببریم، ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور اهمیت زیادی دارد. 
وی ادامه داد: مالیات‌دهندگان زیادی در کشور داریم که وقتی بدانند مالیات‌شان در کدام پروژه به کار می‌افتد، با انگیزه بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند. همواره این سؤال برای مالیات‌دهندگان مطرح است که مبالغ پرداختی‌شان در چه حوزه‌ای به کار گرفته می‌شود. مشخص کردن این موضوع اثرگذاری بالایی در همراهی هر چه بیشتر مالیات‌دهندگان با روند‌های مالیاتی کشور دارد. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: طرح تعیین محل مصرف مالیات از سوی مؤدیان که سازمان امور مالیاتی طی سال جاری به اجرا گذاشت، بستری برای مقابله با فرار مالیاتی است. این امر درآمد‌های مالیاتی دولت را افزایش می‌دهد و زمینه‌ای برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی و زیرساختی به وجود می‌آید. 
شاهسواری گفت: از طریق اجرای طرح‌هایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها حتی بستری به وجود می‌آید که برخی افراد بیشتر از مالیات‌شان مبالغی را به پروژه‌ها اختصاص دهند. 
وی ادامه داد: برخی افراد ترجیح می‌دهند در پروژه‌های بیمارستانی، ساخت مدرسه، راه‌ها و کتابخانه مشارکت داشته باشند و حتی فراتر از میزان مالیات تکلیفی‌شان کمک کنند. طرح تعیین محل مصرف مالیات‌ها از سوی مؤدیان به این موضوع کمک می‌کند. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دریافت مالیات حقه از همگان باید با جدیت در دستور کار باشد. در همین راستا، لازم است به اجرای طرح‌هایی بپردازیم که شفافیت در محل هزینه‌کرد مالیات‌ها را افزایش دهد. وصول‌نشدن درآمد‌های مالیاتی به نفع کشور نیست و بر مشکلات اضافه می‌کند. 
شاهسواری درباره این موضوع که از محل اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها از سوی مؤدیان پروژه‌های مختلفی در حوزه‌های ساخت کتابخانه‌های شهری، خانه‌های بهداشت، توسعه راه‌ها، ساخت مدارس، توسعه و ساخت دانشگاه‌ها و آبرسانی تأمین مالی شده‌اند، تصریح کرد: در حوزه انتخابیه بنده معمولاً از کمک افراد خیر برای پیشبرد پروژه‌ها استفاده می‌کنیم. سوق دادن درآمد‌های مالیاتی به سمت پیشبرد پروژه‌های عمرانی اقدام مناسبی است. این موضوع مهم است که محل هزینه‌کرد مالیات‌ها را به مردم اطلاع‌رسانی کنیم و نتایج طرح به صورت شفاف به اطلاع مردم برسد. 
وی ادامه داد: پروژه‌های زیادی در حوزه انتخابیه بنده وجود دارند که می‌توانند نشان‌دار شوند و از محل اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها به آنها اعتبار تعلق بگیرد. این اقدام می‌تواند در افزایش انگیزه مؤدیان برای مالیات‌دهی اثرگذاری بالایی داشته باشد. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سوق دادن درآمد‌های مالیاتی به مناطق محروم که در طرح تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها از سوی مردم مدنظر قرار گرفته، اقدام بسیار مهمی در زمینه تحقق عدالت مالیاتی در بخش مصرف مالیات است. با تکیه بر طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، علاوه بر اعطای قدرت انتخاب به مردم در زمینه نحوه مصرف مالیات، شاهد تحقق عدالت و هدایت منابع مالیاتی از سوی مؤدیان به پروژه‌های مربوط به شهر‌های کوچک و مناطق کمتربرخوردار هستیم که در نهایت به توزیع برابر درآمد‌ها و امکانات در کشور منجر می‌شود. 
شاهسواری در پایان تأکید کرد: اقدماتی مانند نشان‌دار کردن مالیات از سوی مؤدیان باید گسترش پیدا کند. به موازات افزایش تمرکز بر مالیات‌ستانی حقه از همگان باید به فکر شفاف‌سازی امور مالیاتی و برقراری ارتباط با مردم باشیم.

source

توسط wisna.ir