ساعت 24 – وزارت نفت با انتشار اطلاعیه‌ای قاچاق سوخت را حاصل اختلاف قیمت بسیار زیاد فرآورده‌های نفتی با کشورهای همسایه دانسته است.

به‌گزارش مشرق، اداره کل روابط عمومی وزارت نفت با انتشار اطلاعیه‌ای درباره اظهارنظر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در فضای رسانه‌ای داخلی و خارجی بازتاب گسترده‌ای یافته است توضیحاتی ارائه داد.

در این اطلاعیه آمده است:

«درباره مطلبی به نقل از وزیر نفت با این عنوان که روزانه ۹ میلیون لیتر سوخت از قاچاقچیان خریداری می‌شود، ضمن تکذیب این روایت به اطلاع می‌رساند سوخت مورد نیاز کشور از بازارهای جهانی و از شرکت‌ها و تامین‌کنندگان معتبر بین‌المللی با مشخصات و استانداردهای لازم خریداری و وارد می‌شود که بدیهی است با توجه به شرایط تحریم و امکان سوء‌استفاده دشمنان، امکان بیان جزئیات این عملیات وجود ندارد. »

در این اطلاعیه تاکید شده است: «در سنوات گذشته و در قالب طرح‌هایی همچون رزاق، (معیشت مرزنشینان) ایده‌هایی برای ساماندهی موضوع قاچاق با در نظر داشتن پاره‌ای ملاحظات اقتصادی در مناطق مرزی کشور پیاده‌سازی شده که اشاره وزیر نفت به طرح‌های اجرا شده در گذشته بوده است.

بدون شک دولت چهاردهم در کنار پیاده‌سازی طرح‌های پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت، منابع حاصله را با اولویت صرف بهبود رفاه و توسعه مناطق مرزی کشور می‌کند. هم‌اکنون موضوع خرید این سهمیه از تعاونی‌های مرزنشینان با توجه به نیاز کشور به سوخت، در حد طرح اولیه و در حال مذاکره بوده و هنوز تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده است.»

در این اطلاعیه تصریح شده است: «قاچاق سوخت مقوله‌ای است که از سالیان گذشته وجود داشته و ریشه در اختلاف قیمت بسیار زیاد فرآورده‌های نفتی با کشورهای همسایه دارد و از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و امنیتی برخوردار است.

ورود رئیس‌جمهور به این موضوع و طرح این چالش در افکار عمومی نشانگر آن است که رویکرد دولت چهاردهم در مقابل پدیده قاچاق نه رویکردی انفعالی و کتمان‌گر، بلکه فعالانه و مسئولانه است تا بتوان از اتلاف منابع ملی جلوگیری کرد.

از این رو حسب دستور رئیس‌جمهور و پیرو نشست‌های برگزار شده در حضور ایشان، دستگاه‌های مختلف مسئول در امر پیشگیری و مبارزه با قاچاق سوخت با تعاملی سازنده در حال تدوین و اجرایی کردن برنامه جامع عملیاتی برای مدیریت و به حداقل رساندن آثار سوء ناشی از پدیده قاچاق سوخت هستند. »

source

توسط wisna.ir