جوان آنلاین: مهدی پیرصالحی روز چهارشنبه در جلسه هم اندیشی دبیران کلان مناطق دهگانه کشور با اشاره به تاثیر تحریم ها در وضعیت کشور اظهار کرد: در دوران جنگ تحمیلی و تحریم‌هایی که پشت سر گذاشته‌ایم هرگز فشارها تا این حد سنگین نبوده است و کمبود منابع ریالی و تورم عوارض زیادی را ایجاد کرده است.

وی افزود: کمبود نقدینگی و بدهی باعث شده است که پول در زنجیره دارو و تجهیزات جریان نداشته باشد و امروز کارخانه داروسازی نتوانند پولی که برای تامین ماده اولیه لازم دارند، تامین کنند؛ بنابراین حتی پس از تخصیص ارز به دلیل مشکلات نقدینگی توانایی خرید این ارز را ندارند و آن ارز از دست می‌رود، بسیاری از کمبودهای دارویی که با آن دچار هستیم ناشی از این مشکل است که شرکت‌ها به همین دلیل یا نمی‌توانند ماده اولیه، مواد بسته‌بندی و …تهیه کنند و با مشکلات این چنینی مواجه هستند.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در تجهیزات پزشکی تا الان یک میلیارد دلار ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای شرکت‌ها تامین کرده‌ایم و از لحاظ نقدینگی کمک شده است تا شرکت‌ها راحت‌تر بتوانند ارز مورد نیاز خود را بخرند اما این ارز در سال آینده به احتمال خیلی زیاد حذف و به ارز توافقی تغییر خواهد کرد.

وی با تاکید بر لزوم هزینه کرد بودجه دارو و تجهیزات پزشکی در ردیف تعریف شده در دانشگاه های علوم پزشکی عنوان کرد: هزینه دارو و تجهیزات باید در این حوزه مصرف شود در غیر این صورت، عملاً زنجیره تامین دارو و تجهیزات بیمارستانی با اختلال مواجه خواهد شد.

پیرصالحی تصریح کرد: سه دلیل اصلی کمبودهای دارویی به ترتیب مشکلات تامین نقدینگی، قیمت دارو و تامین ارز است؛ در حوزه تامین نقدینگی دارو با همکاری سازمان برنامه بودجه و بانک مرکزی و سایر نهادها در تلاش هستیم و اقداماتی صورت گرفته است.

source

توسط wisna.ir