به گزارش ایسکانیوز، اغلب به افراد گفته میشود که برای سالم بودن باید ورزش کنید زیرا ورزش منظم هم به سلامت بدن و هم به تقویت ذهن کمک میکند. البته که افراد از طرق مختلفی میتوانند ورزش را وارد روتین زندگی خود کنند اما همه ورزشها هم برای همه خوب نیستند. ورزشی که نادرست انجام شود و یا مناسب فرد نباشد ممکن است به بعضی از عضلات مانند ماهیچه قلب فشار وارد کند. بعضی از حرکات ورزشی نیز ممکن است خطر قلبی عروقی برای افراد داشته باشد که در این قسمت شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.
ورزشهای خیلی شدید و خطر حمله قلبی
ورزشی که در انجام آن باید مراقب باشید و احتیاط را رعایت کنید تا دچار آسیب قلبی نشوید، ورزش دوی ماراتون و پرش از ارتفاع است. مطالعهای در سال ۲۰۲۰ نشان میدهد که فعالیت فیزیکی شدید مانند دوی ماراتون یا پرش از ارتفاع ممکن است برای برخی خطرناک باشد. حدودا ۳۰۰ مطالعه علمی در این زمینه خطر حمله قلبی یا دیگر مشکلات عروقی و مرگ را به دلیل این ورزشها گزارش کرده است و یا این که تا یک الی دو ساعت بعد از آن قلب همچنان تحت فشار است.
اکثر افرادی که دوی ماراتون انجام میدهند یا در پرش از ارتفاع و انجام ورزشهایی با شدت بالا شرکت میکنند، باید خیلی مراقب باشند. هدف از ورزش حفظ سلامت بدن است، نه آسیب رساندن به آن.
خطر برای افراد سالم هم وجود دارد
هیچ کسی نباید ورزش بیش از حد سخت و شدید انجام دهد و فرقی ندارد که از نظر قلبی سالم باشد یا خیر. معمولا حمله قلبی در پرش از ارتفاع، ۴۰ درصد در افرادی اتفاق میافتد که اولین بار است در این ورزش شرکت کردهاند.
افرادی که از قبل مشکلات قلبی یا بیماری زمینهای داشته باشند، بیشتر در معرض خطر قرار میگیرند اما به این معنا نیست که افراد سالم مصنون هستند. حتی شاید در معرض خطر بیشتری باشند زیرا به نشانههای اطمینان از سلامت قلب بیشتر خطر میکنند.
ورزش هم مانند دارو است و خطر اوردوز برایش وجود دارد پس همیشه زیاده روی در ورزش خوب نیست و باعث مشکلات قلبی میشود، دقیقا همان قدر که بی تحرکی برای بدن ضرر دارد.
اما ورزش را کنار نگذارید
ورزش برای سلامت بدن و همچنین قلب بسیار لازم و ضروری است. افرادی که در طول روز ورزش میکنند، نسبت به بقیه ۵۰ درصد در معرض خطر کمتری برای حملات قلبی و مشکلات عروقی هستند اما تمام صحبت ما در مورد خطر ورزش بیش از حد شدید و طاقت فرسا است.
اگر هم به هر دلیلی مجبورید ورزش شدید انجام دهید، حتما باید تحت نظر پزشک باشید و ورزش خود را نیز به طور تدریجی و کاملا آرام شدید کنید و اگر علائمی مثل درد قفسه سینه، فشار به قفسه سینه، تنگی نفس شدید را حین ورزش در خودتان دیدید، حتما به متخصص مراجعه کنید.