محققان سیستمی توسعه داده‌اند که می‌تواند با تبدیل طعم غذاها به داده‌های دیجیتالی، آن‌ها را شبیه‌سازی کند.

سیستمی با نام “e-Taste” طراحی شده که می‌تواند تجربه چشیدن طعم‌ها را به فناوری‌های واقعیت مجازی نیز ادغام کند. محققان در ایالات متحده سیستمی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند طعم غذاها و نوشیدنی‌ها را به داده‌های دیجیتالی تبدیل کرده و آن‌ها را با استفاده از مواد شیمیایی بازآفرینی کند.

نحوه عملکرد سیستم

محققان دانشگاه ایالتی اوهایو سیستمی با نام “e-Taste” طراحی کرده‌اند. این سیستم برای شبیه‌سازی طعم غذاها و نوشیدنی‌ها، آن‌ها را به داده‌های دیجیتالی تبدیل کرده و از مواد شیمیایی متناظر با پنج طعم اصلی (شیرین، ترش، شور، تلخ و اومامی) استفاده می‌کند. سپس، حسگرها این طعم‌ها را به داده‌های دیجیتالی تبدیل کرده و مواد شیمیایی متناظر را به قسمت‌های خاصی از زبان منتقل می‌کنند.

میزان دقت سیستم

محققان در یک آزمایش، به گروهی ۱۰ نفره نمونه‌هایی با درجات مختلفی از ترشی ارائه کردند. نتایج نشان داد که سیستم توانست طعم‌ها را با دقت ۷۰ درصد شبیه‌سازی کند. در آزمایش دیگری که شامل ۶ شرکت‌کننده بود، سیستم غذاهایی با طعم‌های پیچیده‌تر مانند لیموناد، کیک، تخم‌مرغ نیمرو، قهوه و سوپ ماهی را ارائه کرد که در این مرحله دقت تطابق طعم‌ها به ۸۷ درصد رسید.

کاربردهای بالقوه و محدودیت‌ها

این فناوری قابلیت ادغام با واقعیت مجازی را دارد و می‌تواند در پژوهش‌های زیست‌پزشکی، خرید آنلاین، آموزش از راه دور، کنترل وزن و فرآیندهای توانبخشی مفید باشد.

با این حال، محققان اشاره کرده‌اند که سیستم هنوز قادر به شبیه‌سازی کامل طعم‌های تند و چرب نیست و همچنین نمی‌تواند عواملی مانند بو را که در تجربه چشیدن طعم نقش دارند، بازتولید کند. بنابراین، نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه وجود دارد.

نتایج این پژوهش در مجله Science Advances منتشر شده است.

source

توسط wisna.ir