ساعت 24 -یکم– آیا رانت و فساد فقط بخش اقتصادی دارد و در سیاست رانت و فساد وجود ندارد؟ واقعیت این است که رانت و فساد از رفتار و تصمیمهای سیاسی سرچشمه میگیرد و از آن مسیر به اقتصاد و کسبوکارها راه پیدا میکند. میشود کمی بیشتر توضیح دهید؟

البته. تصور کنید یک نیروی سیاسی که از اداره اقتصادی بنگاهها سررشته ندارد در مسیر و همراه با برخی جریانهای سیاسی است که میتوانند در به کارگرفتن او در بخشهای اقتصادی دخالت موثر کنند.
همینکه پای یک نیروی غیرکارشناس به اداره و مدیریت یک بنگاه کوهپیکر دولتی باز میشود معنایش این است که او به دریای رانت پا گذاشته است. دیده شده است مدیران شرکتهای کوهپیکر نیز میتوانند دوستان سیاسی خود را به عنوان مشاور و معاون برای شرکت انتخاب و از این راه آینده خود را تضمین کنند و…
دوم– شاید به همین دلایل است که بیشترین مجادلههای سیاسی ناپیدا در زیر پوست اداره بنگاههای بزرگ و سازمانهای دولتی جریان دارد.
همینطور است. در همه دهههای تازه سپری شده با هر جابهجایی در اداره کشور بهویژه در دولت گروههای سیاسی توانستهاند همراهان فکری و سیاسی خود را جایگزین مدیران جناح دیگر سیاسی کنند. اینگونه است که مدیریت بر بانکها و نیز بر پتروشیمیها و شرکتهای بزرگ مثل مس و فولاد و… یک خواست سیاسی- اقتصادی است؟
سوم– با این تفاسیر باید داستان فولاد خراسان که در سخنان وزیر کار در مجلس بر زبان آورد را پرسید و خواست که داستان بیش از پیش برملا شود.
داستان میدری این بود اگر قرار است من به عنوان یک وزیر اجازه نداشته باشم در شرکت فولاد خراسان بازرس بفرستم بهتر است که این وزارت پابرجا نباشد؛ حق من نظارت است و بسیاری از اتهامات بهدلیل ورود به جابهجایی افرادی است که فارغ از انتصابات سیاسی، افرادی هستند که حتی یک روز نیز سابقه نداشتند اما از وقتی شهید رییسی به شهادت رسید تا استقرار دولت جدید در هیاتمدیره شرکتها منصوب شدهاند. »
جهان صنعت
source