تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که جنگل‌های بالغ، مبارزان مهمی در مقابله با تغییرات اقلیمی هستند. بر خلاف نظریه‌های موجود، این مطالعه نشان می‌دهد که درختان مسن‌تر با افزایش سطح دی‌اکسید کربن (CO2) در اتمسفر، تولید بیومس چوبی خود را افزایش می‌دهند.

این کشف، نقش جنگل‌های بالغ به عنوان راه‌حل‌های طبیعی برای کاهش تغییرات اقلیمی و جذب و ذخیره CO2 اتمسفری را تقویت می‌کند.

قدرت پیش‌بینی نشده جنگل‌های بالغ

با افزایش سطوح CO2 در اتمسفر، دانشمندان کشف کرده‌اند که جنگل‌های مسن‌تر توانایی پاسخ‌دهی را دارا هستند. این درختان قدیمی‌تر با افزایش تولید بیومس چوبی خود، CO2 بیشتر را جذب می‌کنند. جالب اینجاست که سایر عناصر مانند برگ‌ها یا ریشه‌های نازک که به سرعت CO2 را به اتمسفر آزاد می‌کنند، افزایش مشابهی در بهره‌وری نشان ندادند.

«یافته‌های ما این نظریه را که جنگل‌های مسن و بالغ نمی‌توانند به افزایش سطوح CO2 اتمسفری پاسخ دهند، رد می‌کند. اما نحوه پاسخ‌دهی آنها به احتمال زیاد به تأمین مواد مغذی از خاک بستگی خواهد داشت».

پروفسور ریچارد نوربی، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه بیرمنگام

«شواهد حاصل از BIFoR FACE از افزایش قابل توجه در تولید بیومس چوبی، نقش جنگل‌های بالغ و قدیمی را به عنوان راه‌حل‌های طبیعی برای تغییرات اقلیمی در دهه‌های آینده پشتیبانی می‌کند، در حالی که جامعه به کاهش وابستگی خود به کربن تلاش می‌کند.»

جنگل‌های بالغ: چالش با تصورات غلط

پروفسور نوربی اشاره کرد که این یافته‌ها تصورات غلطی را که جنگل‌های بالغ قادر به پاسخ‌دهی به تغییرات سطوح CO2 اتمسفری نیستند، رد می‌کند. با این حال، او اضافه می‌کند که واکنش این جنگل‌ها به احتمال زیاد تحت تأثیر عرضه مواد مغذی خاک قرار می‌گیرد.

یکی از نکات مهمی که این مطالعه روشن می‌کند این است که جنگل‌های قدیمی و مستقر شده طبیعی، راه‌حل‌های اقلیمی هستند که در دهه‌های آینده نقش حیاتی در کاهش وابستگی جوامع به کربن ایفا خواهند کرد.

ابزاری برای پیش‌بینی‌های اقلیمی

آزمایش‌های FACE برای درک تعامل جنگل‌ها، اتمسفر و اقلیم ابزارهای مهمی بوده‌اند. با این حال، این آزمایش‌ها عمدتاً در مزارع درختان جوان انجام شده‌اند و این سؤال را ایجاد کرده‌اند که آیا جنگل‌های بالغ به همین شکل پاسخ خواهند داد یا خیر.

تحقیقات دانشگاه بیرمنگام این شک‌ها را برطرف کرده و بینش‌های ارزشمندی را برای سیاست‌گذاران فراهم می‌کند که با موضوع پیچیده تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم می‌کنند.

«ما معتقدیم که این نتایج، در حدود نیمه راه آزمایش پانزده‌ساله ما در BIFoR FACE، برای سیاست‌گذاران در سراسر جهان ارزشمند خواهد بود زیرا آنها با پیچیدگی‌های تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم می‌کنند».

«آزمایش‌های FACE مانند آزمایش ما، مبانی پیش‌بینی سطوح CO2 اتمسفری آینده را فراهم می‌کنند و اعتماد به تصمیمات سیاستی را بهبود می‌بخشند. اما حتی اگر افزایش رشد درخت به افزایش ذخیره کربن در میان‌مدت در جنگل‌ها منجر شود، به هیچ وجه دلیل برای تأخیر در کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی فراهم نمی‌کند.»

پروفسور راب مک‌کنزی، نویسنده همکار

دلیلی برای اقدام، نه تأخیر

علیرغم نتایج امیدوارکننده، محققان هشدار می‌دهند که افزایش رشد درختان و ذخیره احتمالی کربن در جنگل‌ها نباید به عنوان توجیهی برای به تعویق انداختن کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی تلقی شود.

آزمایش BIFoR FACE که از سال ۲۰۱۷ اتمسفر اطراف جنگل را تغییر داده است، رشد کلی جنگل (بهره‌وری اولیه خالص، NPP) را محاسبه می‌کند. این شامل تولید برگ‌ها، ریشه‌های نازک، گل‌ها، دانه‌ها، و حتی انتشار ترکیبات زیستی فعال از ریشه‌ها می‌شود.

محققان دریافتند که در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، بهره‌وری اولیه خالص به ترتیب ۹.۷ و ۱۱.۵ درصد در شرایط CO2 افزایش‌یافته بیشتر بود. با این حال، این افزایش عمدتاً به تولید چوب مربوط می‌شد و تغییری در تولید جرم برگ یا ریشه‌های نازک مشاهده نشد.

این یافته‌ها اهمیت حفاظت و مدیریت جنگل‌ها را که برای جبران حتی انتشارات ضروری سوخت‌های فسیلی مورد نیاز است، برجسته می‌کنند.

بر اساس این مطالعه، CO2 جذب شده توسط جنگل‌های بالغ تنها معادل یک درصد CO2 منتشر شده توسط یک هواپیمای تجاری مسافربری در پرواز یک‌طرفه از لندن به نیویورک است. این نشان‌دهنده وظیفه طاقت‌فرسا است.

آزمایش BIFoR FACE قرار است تا دهه ۲۰۳۰ ادامه یابد تا این روابط را بیشتر بررسی کند و به بررسی تعاملات دیرینه بین کربن جنگل، سایر مواد مغذی گیاهی و شبکه غذایی جنگل بپردازد.

source

توسط wisna.ir