ناودانیها از نظر روش تولید، جنس، شکل ظاهری و وزن، انواع مختلفی دارند که هر کدام نیز در صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. ناودانیها از نظر وزن، به دو دسته ناودانی سبک و ناودانی سنگین تقسیم می شوند که هر کدام از آنها ویژگیهای منحصر به فردی دارند و کاربردشان نیز با هم متفاوت میباشد.
اگر میخواهید که به طور کامل با ناودانی سبک و سنگین آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید. ما در ادامه هر آن چه که باید در رابطه با کاربرد، ویژگیها و قیمت ناودانی سبک و سنگین بدانید را به طور کامل و مفصل برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.
ناودانی سبک چیست؟
همان طور که از نام آن مشخص است، به پروفیل فولادی که وزن آن کمتر از جدول استاندارد اشتال است؛ ناودانی سبک گفته میشود. لازم به ذکر است تا بدانید که جدول استاندارد اشتال، یک جدول برای اندازه گیری وزن ابعاد انواع مقاطع فولادی همچون ناودانی میباشند. لذا، زمانی که یک محصول با این جدول مطابقت نداشته باشد، وزن آن سبک محسوب میشود. کشورهای زیادی وجود دارند که انواع ناودانی سبک را تولید کرده و روانه بازار میکنند که از جمله مهم ترین آنها کشور روسیه و کشور خودمان ایران هستند.
برای اطلاع از قیمت انواع محصولات فولادی مانند قیمت نبشی میتوانید با کارشناسان فولادفیدار تماس بگیرید.
از ناودانیهای سبک چه استفادهای میشود؟
هم اکنون که با ناودانی سبک آشنا شدید، ممکن است سوال کنید که انواع ناودانیهای سبک چه کابردی دارد و در چه صنعت هایی مورد استفاده قرار میگیرند؟ در پاسخ به سوال شما عزیزان باید بیان کنیم که ناودانیهای سبک کاربرد گستردهای در اغلب صنایع دارند اما، مهم ترین صنعتی که از این محصولات استفاده میکند، صنعت ساختمان سازی است. در واقع، شما عزیزان میتوانید در بخشهای مختلف ساختمان سازی، شاهد مصرف ناودانیهای سبک باشید. تعدادی از اصلی ترین و مهم ترین کابردهای این محصولات، به شرح زیر میباشند:
- برای ساختن نماهای ساختمان
- برای ساختن انواع چهارچوب ها
- برای ساختن اسکلت ماشین
- برای ساختن پایه ماشین آلات
- برای ساختن بناهای معماری
- برای ساختن تشکیلات دریایی
ویژگیهای ناودانی سبک
علت استفاده از انواع ناودانیهای سبک در صنایعی که بیان کردیم، ویژگیها و مزیتهای آنها میباشند. در واقع، این محصولات فولادی دارای ویژگیهایی هستند که سبب می شوند تا از آنها به طور گستردهای استفاده نمایند که تعدادی از مهم ترین این ویژگیها، شامل موارد زیر میباشند:
- سبک بودن وزن آنها که در بخشهای مختلفی این سبک بودن یک مزیت بزرگ محسوب میشود.
- کوچک بودن ابعاد آنها که این نیز یک مزیت بزرگ در ساخت ماشین آلات و…. محسوب میگردد.
- هزینه انواع ناودانیهای سبک نسبت به انواع ناودانیهای سنگین کمتر است.
قیمت ناودانی سبک چقدر است؟
لازم به ذکر است تا بدانید که عوامل بسیار زیادی وجود دارند که قیمت انواع ناودانیهای سبک را تحت تاثیر قرار داده و ممکن است سبب شوند که روندی نزولی یا صعودی را طی کنند. برخی از مهم ترین عواملی که بر قیمت ناودانی سبک تاثیر گذار هستند، شامل موارد زیر میباشند:
- ابعاد و اندازههای هر یک از آنها
- ضخامت هر یک از ناودانیهای سبک
- وزن هر یک از ناودانیهای سبک
ممکن است برخی از افراد فکر کنند که وزن تمامی ناودانیهای سبک به یک اندازه هستند که این تفکر کاملا نادرست است؛ زیرا، ناودانیهای سبک نیز در وزنهای مختلفی تولید می شوند. لذا، هر چه وزن آنها سبک تر باشد، قیمت نهایی آنها نیز کمتر خواهد شد. به عبارتی دیگر میتوانیم بیان کنیم که هر چه ضخامت ناودانی بیشتر باشد، وزن آن نیز بیشتر میشود که این اتفاق، منجر به افزایش قیمت میگردد. علاوه بر تمامی موارد بیان شده، اوضاع اقتصادی و شرایط بازار نیز تاثیر مستقیمی بر قیمت ناودانی سبک میگذارند. در واقع، هر چه تورم در کشور بیشتر شود و اوضاع اقتصادی نابسامان باشد، نرخ ارز نیز بالاتر رفته و در نهایت، قیمت ناودانی سبک نیز روندی صعودی را در پیش خواهد گرفت. در مقابل، زمانی که در بازار شرایط اقتصادی دارای ثبات و پایداری باشد، قیمت ناودانی سبک نیز ثبات خواهد داشت.
ناودانی سنگین چیست؟
هم اکنون که به طور کامل با ناودانی سبک، کاربردها، ویژگ ها و قیمت آن آشنا شدید، بهتر است که با ناودانی سنگین نیز آشنا شوید. به ناودانیهایی که از لحاظ وزنی با اعداد و ابعاد جدول استاندارد اشتال مطابقت داشته باشند، ناودانی سنگین میگویند. ممکن است که از روی اسم آن فکر کنید که وزن ناودانیهای سنگین بیشتر از استاندارد هستند، اما وزن و ابعاد این نوع از ناودانی ها کاملا برابر با استاندارد جدول اشتال میباشد. این نوع از ناودانی در مقایسه با انواع دیگر که در بازار وجود دارند، سنگین تر است و اغلب در کارخانههای کشورمان تولید میشود. اما، مقدار کمی از انواع ناودانیهای سنگین نیز از کشور ترکیه وارد بازار داخلی میشود.
کاربرد ناودانی سنگین
ناودانی سنگین نسبت به ناودانی سبک، کاربرد بیشتری دارد و میتوانیم بیان کنیم که در اغلب ساخت و سازها از آن استفاده میکنند. برخی از مهم ترین کاربردهای ناودانیهای سنگین، به شرح زیر میباشند:
- این محصولات هم به صورت تکی و هم به صورت جفت، برای ساختن اغلب باد بندها مورد استفاده قرار میگیرند.
- ناودانیهای سنگین، به صورت جفت و به فرم قوطی، در ساخت انواع ستونها به کار گرفته می شوند.
- از انواع ناودانیهای سنگین، به صورت جفت در ساخت خرپا استفاده میکنند.
- افراد میتوانند برای ساختن تیرهای ساختمانی از آنها به صورت تکی و یا دوبل استفاده کنند.
- اغلب اوقات ناودانیهای سنگین برای ساخت اسکلتهای کامیونها و ماشین آلات سنگین، کاربرد دارند.
لازم به ذکر است تا بدانید که علاوه بر موارد ذکر شده، ناودانیهای سنگین کاربردهای دیگری نیز دارند؛ اما، ما در این بخش به صورت مختصر آنها را بیان کردیم.
قیمت ناودانی سنگین
قیمت انواع ناودانی سنگین نیز همانند ناودانی سبک تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارند که هر یک از این عوامل ممکن است موجب شوند که قیمت نهایی آنها کاهش یا افزایش پیدا کنند. یکی از مهم ترین این عوامل، روش تولید و مواد اولیهای است که در ساخت انواع ناودانیهای سنگین به کار گرفته می شوند. به صور کلی میتوانیم بیان کنیم که ناودانیهای سنگین به دو صورت پرسی و فابریک ساخته می شوند. لذا، قیمت آنها بر اساس روش تولیدشان نیز متفاوت خواهد بود. اگر میخواهید که به صورت دقیق از قیمت ناودانی سبک و سنگین مطلع شوید، میتوانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید.
تفاوت ناودانی سبک و ناودانی سنگین
هم اکنون که به طور کامل با انواع ناودانی سبک و سنگین و قیمت آنها آشنا شدید، ممکن است سوال کنید که این دو محصول، با هم چه تفاوت هایی دارند؟ شما عزیزان با مطالعه دقیق این مطلب میتوانید به پاسخ این سوال برسید، اما به طور خلاصه میتوانیم تعدادی از تفاوتهای ناودانی سبک و سنگین را به صورت زیر، بیان کنیم.
- تفاوت اصلی آنها در قیمتشان است؛ در واقع، به علت وجود تفاوت در وزن، قیمت ناودانی سبک و سنگین نیز با هم متفاوت میباشند.
- برای تولید انواع ناودانی سبک از استاندارد روسی استفاده میشود، اما برای تولید ناودانیهای سنگین از استاندارد اروپایی استفاده میکنند.
- همان گونه که از نام آنها مشخص است، ابعاد و وزن هر دو ناودانی با هم متفاوت میباشد و وزن ناودانی سبکتر از جدول وزن اشتال است.
خلاصه مطلب
ما در این بخش سعی کردیم تا شما عزیزان را به صور کامل و مفصل با انوع ناودانی سبک و سنگین و کاربرد و ویژگیهای آنها و مراجع معتبر ارائه دهنده آن آشنا کنیم.. به یاد داشته باشید که نمی توانیم به طور دقیق قیمت این دو را بیان کنیم، زیرا، آنها تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارند و نرخ آنها همواره در حال تغییر است. لذا، شما عزیزان برای اطلاع از قیمت روز هر یک از انواع ناودانیهای سبک و سنگین، میتوانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید. قیمت میلگرد و انواع محصولات فولادی را میتوانید از فولادفیدار جویا شوید.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
source