
فرانچسکا آلبانیز روز پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، با ارائه گزارش تازه خود تأکید کرد که (رژیم) اسرائیل مسئول «یکی از بیرحمانهترین نسلکشیهای تاریخ معاصر» در نوار غزه است.
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، وی با بیان اینکه «وضعیت در غزه آخرالزمانی است»، از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا ضمن اعمال تحریم کامل تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی، تمامی روابط تجاری، مالی و سرمایهگذاری خود را با اسرائیل قطع کنند.
آلبانیز در بخشی از سخنانش همچنین نهاد موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه» را «تلهای مرگبار» توصیف کرد که هدف آن «قتل یا کوچ اجباری مردم» است.
این کارشناس سازمان ملل پیشتر نیز با ارائه گزارشهایی درباره نقض گسترده حقوق بشر در غزه، بهشدت از تداوم حمایتهای نظامی و مالی غرب از رژیم صهیونیستی انتقاد کرده بود.
گزارش وی در حالی منتشر میشود که صدها هزار نفر از ساکنان غزه همچنان در شرایط انسانی وخیم، بدون دسترسی کافی به آب، غذا، دارو و سرپناه به سر میبرند و تلفات انسانی همچنان رو به افزایش است.
رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آوَرَد.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه، آتشبس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سهشنبه ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
source