جوان آنلاین: در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه در حالی شاخص کل بورس تهران با افت‌و‌خیز اندک و کاهش کمتر از هزار واحدی به کار خود پایان داد که بازار سرمایه یکی از روز‌های کم‌حجم و ارزش خود را دست‌کم در سال جاری سپری کرد و در نهایت این بی‌رمقی خود را در معاملات امروز نشان و شاخص بورس با افت بیش از ۴ هزار واحدی در نهایت ارتفاع ۲ میلیون واحد را از دست داد.

به گزارش فارس، این در حالی است که واکنش‌ها به کابینه معرفی شده توسط دولت مسعود پزشکیان و انتقاد‌ها به تیم اعلامی کماکان در فضای رسانه‌های بورسی دست به دست می‌چرخد و استعفای محمد جواد ظریف از معاونت راهبردی ریاست جمهوری نیز ابهامات در خصوص کابینه دولت چهاردهم را افزایش داده است.

کاهش حجم و ارزش معاملات بورس در کنار این ریسک‌ها موجب شده تا پیش‌بینی روند قیمتی آتی و همچنین نوسانات مقطعی سهام و رسیدن بازار سرمایه به مسیر تعادلی خود، اکنون با «اما و اگر» مواجه شود، در این میان عواملی مانند احتمال تشدید ریسک سیاسی هم بر معاملات تالار شیشه‌ای غلبه کرده است.

همچنین مجموع عواملی، سبب تعمیق رکود در کلان اقتصادی شده است و از این منظر نیز فعلا بازار سرمایه آیینه درست و تمام‌نمایی از این رکود است.

نکته قابل بیان دیگر در خصوص شرایط کنونی بازار سرمایه، انتقاداتی است که به تصمیمات سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر گرفته می‌شود، تاثیر رکودی تداوم محدودیت دامنه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین متغیر داخلی تاثیرگذار بر معاملات بازار، سبب شده است که ارزش معاملات بازار به سطوح نازلی کاهش پیدا کند و به‌نظر می‌رسد با تداوم اعمال دامنه نوسان محدود در تالار شیشه‌ای، همچنان فضای رکودی بر این بازار ادامه‌دار باشد.

این موضوع در کنار سایر عوامل موجب شده است برخی اعلام کنند که همزمان با شکل‌گیری کابینه جدید دولت چهاردهم، سرمایه‌گذاران بازار سهام در انتظار تصمیمات مجلس از یک‌سو و از طرفی دیگر تکمیل تیم اقتصادی دولت هستند تا مسیر آینده خود را مشخص کنند و در این میان برخی انتظار تغییر در سکان ریاست این سازمان را در کوتاه‌مدت دارند.

از طرف دیگر برخی از فعالان بورس، این روز‌ها با یادآوری تصمیمات عبدالناصر همتی (وزیر پیشنهادی اقتصاد) در مورد نرخ بهره در سال ۱۳۹۹، ارزیابی مثبتی از برنامه‌های وی بر مسند وزارت اقتصاد ندارند و در مقابل برخی معتقدند که به آینده تیم شکل‌گرفته باید نگاه مثبتی داشت و تیم اقتصادی دولت چهاردهم را دارای صلاحیت‌های لازم برای حل بحران‌های اقتصاد ایران دانست.

علاوه بر این، تنش‌های منطقه‌ای و جریان انتخاباتی در آمریکا نیز ریسک دیگری بالای سر تالار شیشه‌ای است که می‌تواند متغیر‌های کلان اقتصاد ایران و در پی آن تصمیمات سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه را تحت‌تاثیر قراردهد.

به نوشته رسانه اقتصاد معاصر، آنچه این روز‌ها بیش از پیش مشخص است، ناقص بودن پازل‌های رشد بازار سرمایه از جمله ریسک‌های سیاسی و بین‌المللی، تعیین تکلیف تیم اقتصادی دولت جدید و برنامه‌هایش و همچنین واکنش ناظر بازار سرمایه به این تحولات است؛ شاید به همین دلیل است که بعد از شک و تردید‌های فراوان، سرانجام شاخص بورس تصمیم به سقوط از ارتفاع ۲ میلیون واحد گرفت.

source

توسط wisna.ir