جوان آنلاین: لازم است بانک مرکزی برای رفع تأخیر در ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونتومانی به بانکها و تسریع در صدور دستورالعملهای لازم برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و سهمیه هر بانک در چارچوب اعتبارات مختص بخش ساخت مسکن طبق قانون، این میزان جدید وام ساخت مسکن را به شبکه بانکی ابلاغ کند تا مردم بتوانند وامهای ساخت مسکن با مبلغ جدید را در سال جدید دریافت کنند.
تصویب افزایش ۸۰۰ میلیونتومانی تسهیلات ساخت مسکن، از سوی شورای عالی مسکن، گامی مثبت در راستای حمایت از پروژههای ساخت مسکن و پاسخگویی به تقاضای روبهرشد مسکن در کشور است. اما اطلاع رسانی نکردن به موقع بانک مرکزی به بانکها در خصوص اجرای این مصوبه موجب ناامیدی و بلاتکلیفی افراد نیازمند تأمین مالی برای ساخت مسکن شده است. تأخیر در ابلاغ دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیونتومانی به بانکها نه تنها بر افرادی که قصد ساختوساز یا خرید مسکن را دارند، بلکه طیف وسیعی از صنایع را که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با هم مرتبط هستند، تحتتأثیر قرار میدهد. به بخش ساختوساز مسکن بیش از ۱۳۰ حوزه فعالیت اعم از مصالح ساختمانی، مبلمان، لوازم خانگی و سایر صنایع وابسته به دلیل تأخیر در اعلام افزایش تسهیلات عمرانی با رکود و زیان مالی مواجه هستند. بخش ساختوساز مسکن تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد کلی دارد، زیرا باعث ایجاد شغل، افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات و کمک به توسعه اقتصادی میشود. بنابراین هرگونه اختلال یا تأخیر در تأمین مالی ساختوساز مسکن میتواند منجر به تأثیر موجی بر صنایع مختلف و پیامدهای منفی اقتصادی شود. تأخیر در اعلام افزایش تسهیلات ساخت مسکن به بانکها علاوه بر تأثیرات اقتصادی، برای افرادی که مشتاقانه منتظر خانهدارشدن از محل ساخت مسکن هستند، موجب سختی و سردرگمی میشود. مسکن یک نیاز اساسی و یک حق اساسی برای هر فرد است و هرگونه تأخیر در دسترسی به وام ساخت مسکن میتواند پیامدهای جدی برای افراد نیازمند به سرپناه داشته باشد.
بانک مرکزی، نقش مهمی در نظارت بر نظام مالی و تضمین عملکرد روان فعالیتهای بانکی ایفا میکند. لازم است بانک مرکزی برای رفع تأخیر در ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونتومانی به بانکها و تسریع در صدور دستورالعملهای لازم برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و سهمیه هر بانک در چارچوب اعتبارات مختص بخش ساخت مسکن طبق قانون، این میزان جدید وام ساخت مسکن را به شبکه بانکی ابلاغ کند تا مردم بتوانند وامهای ساخت مسکن، با مبلغ جدید را در سال جدید دریافت کنند. تأخیر در ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونتومانی و زیاندهی مردم و صنایع مرتبط با ساختوساز مسکن موضوع مبرمی است که نیاز به رفع فوری دارد. بانک مرکزی باید صدور دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات ساخت مسکن را در اولویت قرار دهد و از دسترسی به موقع افراد و بنگاهها به تأمین مالی پروژههای مسکن ملی اطمینان حاصل کند. بانک مرکزی با پرداختن مؤثر به این موضوع میتواند از رشد اقتصادی، ایجاد فرصتهای شغلی و تأمین نیازهای مسکن مردم حمایت کند. ضروری است بانک مرکزی و سایر مراجع ذیربط اقدامات فوری برای جلوگیری از زیان و اختلالات بیشتر در بخش ساختوساز مسکن و صنایع وابسته را انجام دهند.
source